Windows 10 har svake standardinnstillinger for personvern

[ware_item id=33][/ware_item]

windows 10 mangler personvern


Windows 10 er her. Generasjoner av Microsoft-brukere har lært å være på vakt mot store oppgraderinger, men denne har en flodbølge bak seg. Brukere er sultne etter innsikt for å hjelpe dem med å bestemme om de skal oppgradere nå eller vente på forbedringer. Og avhengig av hvem du hører på, er Windows 10 enten det beste operativsystemet som Microsoft noensinne har designet, eller et totalt mareritt for personvern. Så hva er det? Svaret er ... ja.

Hvis det virker for godt til å være sant ...

De fleste anmeldelser av Windows 10 er positive. Den populære Start-menyen er tilbake etter et beryktet fravær fra Windows 8. Borte er de frustrerende separate flisegrensesnittene for stasjonære maskiner og nettbrett. Xbox-integrasjon gjør det enkelt å koble en kontroller og spille direkte fra den bærbare datamaskinen, selv over Wi-Fi. Bortsett fra noen klager på den nye Edge-nettleseren og spredte krasjrapporter, er Microsofts nye operativsystem for det meste en vellykket realisering av deres flere tiår lange drøm om en ren og hyggelig opplevelse som er konsistent på alle enheter. Den beste delen? Det er gratis!

Gratis, men til en pris

Motivasjonen for Windows 10s uslåelige prislapp blir åpenbar når du oppdager tendensen til å sende personlige data tilbake til Microsoft selv når det ikke har noen åpenbar grunn til å gjøre det. Dette ville være plagsomt nok hvis det bare var en del av OSs standard personverninnstillinger, men noen brukere rapporterer at selv med alle apper som tilsynelatende trenger å kommunisere med Microsoft slått av eller deaktivert, sender Windows 10 fremdeles dataene dine til Microsoft så snart du trykk på Start-knappen.

For noen er det en liten pris å betale for hastigheten og responsen som bare Microsofts sentrale servere kan gi. Tross alt har brukere kommet til å forvente at programvaren deres tilpasser seg sin egen personlige oppførsel, noe som er umulig å gjøre uten at Microsoft registrerer denne oppførselen og sender den "tilbake til laboratoriet". Men for andre er kostnadene for Microsofts personvernregler for store å bære, spesielt når det gjelder hvordan bedriftsgiganten bruker dataene:

Vi deler dine personopplysninger med ditt samtykke eller etter behov for å fullføre enhver transaksjon eller gi enhver tjeneste du har bedt om eller autorisert. Vi deler også data med Microsoft-kontrollerte tilknyttede selskaper og datterselskaper; med leverandører som jobber på våre vegne; når det kreves av lov eller å svare på juridisk prosess; for å beskytte kundene våre; å beskytte liv; å opprettholde sikkerheten til våre tjenester; og for å beskytte rettighetene eller eiendommen til Microsoft.

Samtykke fra skyenettverk

Dessverre for personvernbevisste brukere vil "med ditt samtykke" bli mer nøyaktig beskrevet som "med mindre du ber oss om ikke" fordi de fleste av datainnsamlingsfunksjonene er aktivert som standard.

Bekymrede brukere bør unngå Microsofts anbefaling om å velge "Express" -alternativet under installasjonen - som blant annet lar tredjeparter sende deg annonser basert på dataene Microsoft samler inn - og i stedet bruke Slate's guide til å konfigurere Windows 10 for maksimal personvern.

All denne datainnsamlingen kan ikke virke som noe nytt for blanke internettbrukere, men det er noe av en tempoendring for Microsoft, et selskap som tidligere var kjent for å bagatellisere skytjenester og fokusere på selvstendig programvare. Med Windows 10 har Microsoft offisielt sluttet seg til Apple og Google i en tids skybasert databehandling. Borte er dagene da du måtte åpne en nettleser for å “logge på” på Internett. Microsofts nye generasjon brukere logger seg på Internett - underverker og farer - fra det øyeblikket de åpner datamaskinen.

Hvis du er bekymret for hvilken informasjon Windows 10 samler inn, kan god VPN-programvare hjelpe deg med å beskytte personvernet ditt.

Utvalgt bilde: esebene / Dollar Photo Club

Windows 10 har svake standardinnstillinger for personvern
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.