WhatsApp får lave karakterer for personvern i EFF-rapporten

[ware_item id=33][/ware_item]

whatsapp mislykkes med personvernrapporten


Hvis regjeringen banket på WhatsApps digitale dør og ba om meldingshistorikken din, ville de da overholdt? Ville WhatsApp be om en varetekning før overlevering? Vil du til og med bli varslet? Hvis du er en av WhatsApps 800 millioner aktive brukere, vil du sannsynligvis gjerne vite svarene på disse spørsmålene. Men ifølge Electronic Frontier Foundation har WhatsApp takket nei til å svare på noen av dem.

Hvem har ryggen din??

EFFs rapport “Who’s Got Your Back” fra 2015 vurderte 24 teknologiselskaper for deres forpliktelse til å beskytte brukernes data mot inntrenging fra myndighetene. Selskaper som Apple, Dropbox, Yahoo mottok hele 5 av 5 stjerner, mens WhatsApp og AT&T fikk de laveste rangeringene i gjengen med bare 1 stjerne hver (også interessant: Google og Microsoft ga bare 3 stjerner av 5). WhatsApps ensomme stjerne var for sin offentlige brukerpolitikk, tjent da morselskapet Facebook signerte et koalisjonsbrev fra Open Technology Institute på sine vegne.

Slik svikter WhatsApp brukerne sine, i følge vurderingen:

  1. Det krever ikke warrants før det sendes til dataforespørsler.
  2. Det lover ikke forhåndsvarsel før regjeringens etterforskning.
  3. Den publiserer ikke retningslinjene for datalagring og slettet innhold.

Dette i motsetning til en erklæring om personvern fra WhatsApps offisielle blogg som forsøkte å berolige brukernes personvernhensyn da appen ble anskaffet av Facebook i fjor. Selv om dette er det første året WhatsApp ble vurdert, hevder EFF at WhatsApp fikk et helt års advarsel om å overholde bransjens beste praksis, og har ennå ikke vedtatt noen av dem.

Ikke bare et politikkproblem

Det er viktig å huske at disse rangeringene bare gjelder en organisasjons handlinger mot hypotetiske dataforespørsler fra myndighetene, ikke mot sikkerhetsfeil i selve programvaren. Men selv der har WhatsApp vist seg å være sårbar. Tidligere i år avslørte en nederlandsk utvikler at WhatsApp-brukernes personlige informasjon lett kunne nås med et programvaresett, slik at potensielle forfølgere får tilgang til profilbilder og statusmeldinger, selv når de er satt til “privat”. WhatsApp-brukere bør også være klar over ondsinnede invitasjoner til å laste ned falske versjoner av skrivebordsapplikasjonen som installerer skadelig programvare på datamaskinen din.

Så hva er alternativet? Det er mange andre meldingsapper med en tryggere track record, hvorav den mest populære er Telegram, som er skybasert og tilbyr større kryptering enn WhatsApp. Telegram tilbyr også en tidsbestemt selvdestruerende meldingsmodus (ligner på SnapChat) og en premie på 300 000 dollar til alle som kan knekke krypteringen. Hvis du (og vennene du chatter med) verdsetter personvern, må du stemme med lommeboken din (vel, de fleste av disse chat-appene er gratis, men du vet hva vi mener) og støtter programvare som støtter personvernet ditt.

Videre lesning

  • Krypterte chat-apper: Gi dem ingenting å snakke om
  • Krypterte chat-apper, runde to: Talk er billig
WhatsApp får lave karakterer for personvern i EFF-rapporten
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.