Viktigheten av å fjerne metadata

[ware_item id=33][/ware_item]

Viktigheten av å fjerne metadata


Gjør deg klar for en dataoverbelastning: Metadata er dataene som beskriver alle de andre dataene i en fil. Fortsatt med oss? Bra, fordi det er mer!

Metadata er veldig nyttig ettersom den reduserer mengden informasjon som trengs for å behandle en fil og kan gjøre spesielt store filer enklere å administrere.

De to hovedtyper av metadata

Strukturelle metadata:

Strukturelle metadata er informasjon relatert til hvordan data lagres.

Ofte kan strukturelle metadata observeres og beregnes bare fra å se på filen. La oss tenke oss filen vi ser på som en bok: de strukturelle metadataene vil omfatte om omslaget er hardt eller mykt, bokens form og dens vekt og dimensjoner.

De strukturelle metadataene for en telefonsamtale vil inkludere samtalens lengde og tid.

Når det gjelder et digitalt bilde, vil metadataene inneholde størrelse og filtype.

Beskrivende metadata:

Beskrivende metadata er tilleggsinformasjon som hjelper mennesker og datamaskiner med å lære innholdet i bøker og filer.

En boks beskrivende metadata vil inneholde tittelen, forfatteren, utskriftsdata, utgave og muligens til og med en kort oppsummering på baksiden. ISBN-nummeret er også en del av disse beskrivende metadataene.

En telefonsamtale vil også ha mange beskrivende metadata knyttet til den, for eksempel hvem som ringte, hvem samtalen skulle og hvor samtalen ble foretatt fra.

For et bilde kan de beskrivende metadataene være ekstremt store. Det kan inkludere produsenten av kameraet, hvilken som helst redigeringsprogramvare som brukes, blenderåpningstid på linsen, eksponeringstid, retning, fargerom, lysstyrke, eieren av kameraet og til og med GPS-plasseringen til bildet.

John McAfee arrestert etter at metadata avslørte sitt 'sikre sted'

Metadata kan ofte avsløre mer om en fil enn faktiske data. John McAfee er kjent for antivirusselskapet oppkalt etter ham, og for å være den nåværende presidentkandidaten for Libertarian Party - men han måtte likevel være vitne til de brutale effektene av å ignorere Metadataene dine på den harde måten ...

Tilbake i 2012 bodde McAfee i Belize da naboen ble funnet død av et pistolsår på hodet. Av en eller annen grunn var McAfee redd for at han kan bli mistenkt i etterforskningen. McAfee, muligens høy på badesalt og dypt paranoid, valgte å flykte fra vennlige henvendelser fra politiet og gjemme seg i jungelen i stedet.

McAfee holdt imidlertid kontakten med noen få journalister fra Wired og Vice. Vice sjefredaktør, Rocco Castoro og fotografen Wired, Robert King fulgte McAfee rundt i noen dager og la ut oppdateringer på nettet som denne:

Bildene, tatt med en iPhone 4S, registrerte trioens bevegelse gjennom Belize-jungelen. Deres nåværende beliggenhet var knyttet til hvert bilde, og det de ikke visste var at disse dataene ikke bare forsvant etter at bildet ble lastet opp. Mens det var usynlig for det menneskelige øyet, forble det fortsatt en del av metadataene til bildefilene.

Da metadataene inneholdt GPS-koordinatene til hvert bilde som ble tatt, ble myndighetene ført rett til McAfee.

Alle kan se metadataene som er knyttet til McAfees bilder, ved å åpne bildefilene med Julien Voisins Metadata Anonymisation Toolkit:

mcafee's metadatasett inn

Når vi legger inn koordinatene fra bildet i Google Maps, kan vi se at trioen var på et luksuriøst feriested kalt Mar Marine Yacht Club i Guatemala, ikke langt fra Belize-grensen.

Noen tjenester fjerner metadataene automatisk fra filene dine når du laster opp dem, men det er vanskelig å forutsi hvilke tjenester som gjør det, og hvilke metadata de vil fjerne.

Programvare som vil slette metadataene fra filene dine

Avhengig av plattform, finnes det flere verktøy som lar deg inspisere og fjerne metadata fra filene dine.

Mac OS X: ImageOptim

Windows: Microsoft Office Document Inspector

Linux: Metadata Anonymisation Toolkit

Å fjerne metadata beskytter din anonymitet på nettet

Vi anbefaler på det sterkeste at du sjekker hvert bilde før du laster opp det, spesielt i situasjoner der du vil skjule identiteten din. Bedre å ikke stole på at programvare gjør dette automatisk!

Utvalgt bilde: Melpomene / Dollar Photo Club

Viktigheten av å fjerne metadata
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.