Vi jobbet ut den nøyaktige dagen Lou Reed hadde en perfekt dag

[ware_item id=33][/ware_item]

Vi jobbet ut den nøyaktige dagen Lou Reed hadde en perfekt dag


Folk bør være mer bevisste på hva de legger ut på nettet. Vi har dekket flere forekomster i bloggen vår der alle forestillinger om grunnleggende personvern ignoreres fullstendig. Ting som dette. Dette. Og dette.

Du tror kanskje du er forsiktig med det du legger ut. Men det er ikke bare det du legger ut. Andre mennesker legger ut ting om deg også hele tiden. Du har sannsynligvis blitt tagget i vennens Facebook-statusoppdateringer, eller bedriften din kan ha publisert fotografiet ditt på deres stabsside. Du har kanskje til og med vunnet en Barbie-dukke i en tombola på skolens julemesse i 1987, og deretter fått navnet ditt skrevet ut i lokalavisen sammen med et bilde av deg som holdt Barbie. Hva slags bilder vennene dine ville håne deg om, gjennom skolen. Den slags bilder som plutselig har dukket opp igjen 20 år senere, fordi lokalavisen bare satte alle arkivene sine på Internett.

Poenget er at det er enkelt å undervurdere hvor mye av deg selv som uforvarende kringkaster til verden.

Ta en titt på tekstene fra Lou Reeds "Perfekte dag" ...

Ser ut som en fin dag ute, og den typen ting noen kan legge ut på Facebook sin. Den er nydelig, fluffy, vag og generisk.

Hva kan vi lære av dette? Kunne vi bruke tekstene for å finne ut den nøyaktige datoen Lou Reed hadde en perfekt dag, for eksempel? Eller kanskje filmen han gikk for å se? Nei, selvfølgelig kunne vi ikke gjøre det. Hvis alt vi hadde var tekstene, ville det være helt umulig ...

Men tekstene er ikke alt vi har. Vi har internett. Og Internett vet alt. Svaret på begge spørsmålene er derfor ja. Ja, vi kan trene Lou Reeds perfekte dag, og ja, vi kan trene frem filmen han så.

Spenn sammen, vi skal på tur. La oss begynne med det første du gjør om morgenen.

facebook statusHei alle sammen! Jeg tar et bilde av en penn! Som!

Endre Facebook-statusen din

En Facebook-status sender din plassering, og merker kanskje en eller to av vennene dine også. Selv om den perfekte dagen nesten helt sikkert fant sted før Facebook ble oppfunnet, vet vi at det skjedde i Central Park, New York City. Vi vet også at Reed var sammen med sin daværende forlovede, Bettye Kronstad, fordi Kronstad bekreftet det i en artikkel på Internett. Deres forhold viser seg å være ganske viktig også.

Reed møtte Kronstad i 1968. Så den perfekte dagen må ha skjedd mellom 1968 og sangens utgivelse i november 1972.

Første flytting, og allerede nå er det nede på 1430 dager. Ikke verst. De andre ~ 2.188.570 dagene med menneskelig sivilisasjon kan allerede avskjediges.

Selv om det ikke er veldig spesifikt, er det noen ledetråder i tekstene til "Perfect Day" som hjelper til med å peke på en dato. Vi vet for eksempel at den perfekte dagen skjedde i løpet av en helg, fordi tekstene refererer til en "weekender". Litt ekstra forskning finner at Reed i 1972 var på en lang turné i Europa, den første datoen var 8. juli, i London.

Forutsatt at Reed ikke kan teleportere, la oss gi ham litt tid til å reise .. Hvis han var i London 8. juli, må han ha forlatt New York senest 7. juli. Kanskje hans perfekte dag var en hyggelig 7. juli i New York City dagen før han la ut på en lang og utmattende europaturné.

Nei. 7. juli 1972 var en fredag. Og du kan ikke glede deg over en "Weekender på egen hånd" hvis det ikke er en helg. Den siste helgen før Reed dro til Europa var 1/2 juli. Derfor var Perfect Day en lørdag eller søndag mellom 1968 og 2. juli 1972.

Bortsett fra at det ikke kan ha vært en helg i 1968, fordi Bettye gikk galantende rundt i Europa nesten så snart hun møtte Lou Reed. Med hennes egne ord “dro de bare ut til middag et par ganger” før hennes tur. Så de var absolutt ikke forlovet, ettersom de ville trenge for at Reed skulle tilbringe dagen i parken med forloveden hans, Kronstad.

New York, London, Paris - Ikke München.

Før 1970 bodde Reed sammen med foreldrene sine på Long Island. I 1970 flyttet han inn i en leilighet i New Yorks Upper East Side med Kronstad. Kronstad hevder at før de flyttet inn sammen, var de det bare dating i noen år. Ikke engasjert. Så den perfekte dagen må ha skjedd en gang mellom januar 1970 og 2. juli 1972.

Et søk etter "når foreslo lou reed å bettye" tilbyr ikke mye, annet enn at paret flyttet til London sommeren 1972. De bodde i Wimbledon, noe som høres nydelig ut, men hjelper oss ikke i etterforskningen . Søket førte imidlertid til Reeds biografi.

Mens vi leste gjennom Reeds arkiverte biografi, lærte vi noe avgjørende for vår søken. I januar 1972 spilte Reed inn et album i London. Mens han bodde i London, ble Reed akkompagnert av Kronstad og vennen Richard Robinson. Det var kjent at Reed gikk rundt med Robinson på den ene armen og Kronstad på den andre. Han ville introdusere sine armfestede venner som "kjæresten min og kjæresten min". Merk: ikke “min forlovede.”

Noe annet skjedde i januar 1972. Lou Reed spilte en spillejobb i Bataclan i Paris. Paris er ikke i New York. Ergo, den perfekte dagen skjedde mellom februar og 2. juli 1972.

Ice With Your Sangria?

Reed og Kronstad tilbrakte dagen i en park. Dette er en integrert del av tekstene. Tenk på det. Hvem vil drikke sangria i parken i kulden? Ingen, det er hvem. Historisk sett er NYC-været helt uegnet for piknik frem til april.

Siden det er en perfekt dag, og siden de ser ut til å ha tilbrakt hele dagen der - de dro til dyrehagen og alt - er det trygt å anta at det var sol. Ikke fullt så solid og håndgripelig bevis som de harde datoene, riktignok, men ingen kommer til å tilbringe en dag i parken hvis det regner.

Kanskje mer nøyaktige værdata kan utelukke noen dager til som "ikke passende for en piknik" også. April 1972 var en spesielt kjedelig måned; ingen helg på Central Park hadde til og med eksternt fint piknikvær - absolutt ikke den slags vær der man kan glede seg over en frekk al fresco sangria.

Den første helgen i mai var den 6/7. Når vi avslutter dette, la oss se på værmeldingene hver helg mellom disse datoene, og utelukke regnfulle eller kalde dager.

Det etterlater oss en liste med 8 mulige dager! 7., 13., 21., 28. mai; 3. og 17. juni; eller 1. og 2. juli.

rive David BowieSå lenge, Starman. Du var fantastisk.

David Bowie, Dr John And a Party in The Park

Det er en fin forbindelse her. Pianisten Dr. John spilte i Central Park 17. juni 1972. Dr. John flyttet i de samme kretsene som Reed, så det er mulig Reed kan ha gått for å se ham spille i Central Park. Interessant nok ville Dr. John senere opptre på et cover av "Perfect Day" for BBC i 1997. Det ville være ganske kult, for ham å spille på forsiden av en sang skrevet om en dag som en bekjent så ham utføre.

Det eneste problemet er at det ikke er noen omtale av det i tekstene. Reed ville gå på kino, og dra hjem. Tekstene sier ikke: "Og senere, en spillejobb i parken for å se en fyr jeg kjenner, en film også, og så hjem". Sikkert ville Reed hakket inn for å se Dr. John opptre i selve parken der han tilfeldigvis kastet ut?

Det er mulig Reed gikk for å se spillejobben, men drakk så mye sangria at han glemte alt om det. Kanskje kan et søk på stedene til Reeds andre kompiser hjelpe.

Reed var et kjent datterselskap av den avdøde, store David Bowie. Et søk etter Bowie og Reed viser en henvisning til at de var sammen i London i juni 1972. Dette må utelukke 1. juli og 2. juli som den perfekte dagen. Lou Reed ville ha måttet ha dratt til London og tilbake før 8. juli, for deretter å komme tilbake til London igjen for hans spillejobb. Det er synd, da 2. juli 1972 virket som om det var en perfekt dag å tilbringe i en park i New York (basert på historiske værregister).

Ytterligere forskning viser at han faktisk allerede var i London på et tidspunkt i løpet av mai 1972. Han spilte sammen med David Bowie i Trident Studios.

Vi vet nå at Lou Reed hadde en perfekt dag den 7., 13., 21. eller 28. mai 1972. Takk igjen, David Bowie, for at du hjalp oss med det. Du er savnet.

Den perfekte dagen for en New York-piknik

Værsjekk, vær så snill. Visste du at værstasjoner fører timeposter? Det gjør de vel. Timeprognosen for 21. mai 1972 viser at det var en avstivning på 18,9 ° C kl. 11:00. Klart, den tok seg opp til en moderat temperatur på 24,4 ° C innen 14:00, men det var en "lett bris" på 7,4 km / t.

Fortsatt litt kaldt for en piknik. Så vi er nede på en av tre datoer i mai 1972: 7, 13 eller 28.

Siden Reed definitivt spilte inn et album i London på et tidspunkt i mai, er det lite sannsynlig at han fortsatt var i New York 28. mai, noe som ville betydd at han tidligst hadde reist til London 29. mai. Ankom London 29. mai ville betydd at Reed ikke ville komme i studio før 30. mai.

Eksperter sier det tar minst to dager å spille inn et album, og til og med at det er latterlig kort tid. Innspilling av et album så raskt skjer det veldig sjelden, og når det gjør det, er det ting som legender. Ikke glem at Reed spilte inn sammen med David Bowie, som var en beryktet perfeksjonist. Det er usannsynlig at Bowie ville være fornøyd med et album med en så kort snuoperasjon, og det er ingen historier om Reed som spiller inn et album på to dager. Kort sagt, den perfekte dagen kan umulig ha vært den 28. mai 1972.

Og så er det bare to mulige datoer for den perfekte dagen igjen. 7. mai og 13. mai 1972.

7. mai var den varmere av to og hadde en hyggelig sørlig vind. Det regnet også om kvelden ... som er den siste delen av puslespillet. Når det regner, går folk på kino. Når det er solfylt ute, går ikke folk på kino. 13. mai var en fin kveld, uten regn i det hele tatt.

Det er derfor grunnen til at fordi Reed så en film før han dro hjem, var den perfekte dagen 7. mai 1972.

Interessant. Men så hva?

Bare ved å vite hvor du er og hvem du er med, er det mye informasjon som plutselig blir tilgjengelig. Legg til forholdsstatusen din og litt vag jobbhistorie, og alle med nok tilbøyeligheter kan slå sammen livet ditt.

Reed sier selv at han ikke husker 70-tallet, men hva han husker er uten betydning. Alle legger igjen et spor på Internett. Og bare fordi du ikke husker det, betyr det ikke at den ikke er der.

Sjansen er ingen som er interessert i å sammenstille din livshistorie. Men hvis noen ville, kunne de det. Arbeidsgivere har vært kjent for å sjekke Facebook-feeds fra ansatte som kaller inn syke. Og det er utallige historier om at folk får problemer på grunn av noe de skrev på sosiale medier. Når det gjelder det ytterste, hva hvis et diktatur grep makten i landet ditt? Det ville være veldig enkelt for en korrupt regjering å følge nøye med på uvillige temaer.

Dataene du legger igjen kan brukes mot deg. Det er verdt å feile på siden av forsiktighet når det gjelder å dele livet ditt på nettet. Mye kan oppnås ved bare et stykke kunnskap og litt tid på Google.

Du kan ikke stoppe andre som legger ut om deg på nettet, men du kan stille inn personverninnstillingene dine på sosiale medier slik at du ikke får tagget merkingen. Facebook har en flott guide for å kontrollere personverninnstillingene dine. Sjekk det ut.

Hva med filmen? Du lovet filmen

Ja det gjorde vi.

Reed bodde på East 10. like vest for First Avenue. Kanskje hadde han for mye sangria da han bestemte seg for å gå for å se en film, så han var absolutt ikke i ferd med å kjøre noe sted. Han har kanskje fått drosje, men han ser ikke ut til å ha vært tilhenger av drosjesjåfører ...

La oss anta at han gikk på kino i nærheten av leiligheten hans.

Heldigvis har noen allerede gått i bryet med å liste opp alle kinoene på Manhattan i løpet av hvert tiår. Hvor praktisk! Det er også en god påminnelse om hvor mye data som er tilgjengelig for alle med Internett-tilkobling.

Reeds nærmeste kino var Theatre 80 St Marks.

Ser fin ut, ikke sant? Akkurat den typen sted han kanskje deltar på. Vår gjetning er at det var her han gikk for å se på film, gitt hvor nær han bodde.

Når det gjelder filmen? Hvem vet helt sikkert? Men Fritz the Cat, en animert indie, hadde nettopp blitt utgitt. Og Lou Reed må ha sett det, med tanke på at han spilte hovedrollen i en film inspirert av den.

* Slipper mikrofonen *

Utvalgt bilde: Av Man Alive! (Lou Reed lastet opp av Yarl) [CC BY 2.0 (http://creativecommons.org/licenses/by/2.0)], via Wikimedia Commons
Facebook: stockphoto mania / Dollar Photo Club
RIP David Bowie: masay256 / Dollar Photo Club

Vi jobbet ut den nøyaktige dagen Lou Reed hadde en perfekt dag
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.