USA Liberty Act vedtar House Judiciary Committee til tross for personvernhensyn

[ware_item id=33][/ware_item]

Hva er USAs frihetslov?


En fryktinngytende ny lov som kunne endre omfanget av masseovervåking, passerte bare nok et hinder. Den 8. november innførte U.S. House Judiciary Committee USA Liberty Act med overveldende støtte fra 27-8. Den topartiske regningen sies å “fikse” mange av NSAs overvåkingsmangler; bare den tar opp gale spørsmål.

Hva er USAs frihetslov?

USAs frihetslov ble først introdusert for å godkjenne seksjon 702 i Foreign Intelligence Surveillance Act (FISA), som skal utløpe i slutten av desember. Denne svært kontroversielle loven er det som gir NSA frihet til å samle inn enorme mengder digitale data om mistenkte terrorister utenfor USA. USA Liberty Act vil også tillate NSA å samle en enestående mengde metadata på intetanende borgere, slik Snowden-lekkasjene beviste.

Mens tilhengere av seksjon 702 hevder at det gjør amerikanere tryggere, hevder personvernforkjemperne det motsatte, og siterer de mange tilfellene der NSA har misbrukt denne makten for å utføre "bakdørssøk" på lovlydige borgere uten å kreve garanti..

“… NSA har ennå ikke offentliggjort hvor mange amerikanere som er berørt av denne overvåkningen”

Electronic Frontier Foundation (EFF) sier det best:

"Seksjon 702 i FISA - vedtatt i 2008 med liten offentlig bevissthet om omfanget og kraften i NSAs overvåkning av Internett - leder angivelig NSAs kraftige overvåkningsapparat mot legitime utenlandske etterretningsmål utenlands. I stedet har overvåkningen blitt slått tilbake på oss. Til tross for gjentatte henvendelser fra kongressen, har NSA ennå ikke offentliggjort hvor mange amerikanere som er berørt av denne overvåkningen. ”

Hva USA Liberty gjør galt

I stedet for å ta opp disse problemene, vil USA Liberty Act - i sin nåværende form - nå kreve at FBI skaffer seg en garanti før de kan samle inn data om amerikanere når de søker bevis, men ikke når saker angivelig involverer terrorbekjempelse.

I hovedsak vil FBI ha frihet til å bestemme når det skal kreves en garanti, og når ikke.

Tilfeldigvis avviste huset samme dag som USA Liberty Act, en annen endring som ville lukke smutthullet på bakdøren som gjør at NSA kan samle metadata fra gjennomsnittsborgere.

Talsmenn for personvern er forvirrede, og mange andre lovgivere forvirret, ettersom USA Liberty Act begrenser noen aspekter ved massespioneringsprogrammet, men gir mer frihet til andre.

Anti-Snowden-effekten?

I lys av de mange personvernlekkasjene som startet med Snowden, er ideen om metadatainnsamling og massespioneringsprogrammer nå nesten universelt sett på som tabubestemmelser, men i stedet for å skrive tiltak for å motvirke NSAs invasive rekkevidde, søker denne lovforslaget aktivt å gi dem mer makt.

Representanten Zoe Lofgren, som hjalp til med å innføre en mer personvernsentrisk lovforslag som umiddelbart ble skutt ned, viste synlig frustrasjon over utvalgets tilsynelatende mangel på empati for publikums rett til privatliv. "Vi har laget et tiltak som faktisk har tatt oss bakover når det gjelder grunnlovsfestede rettigheter," sa Lofgren.

Et glimt av håp om privatliv?

"Det endelige målet her er å godkjenne et veldig viktig program med meningsfulle og ansvarlige reformer," sa styreleder Goodlatte for House Judiciary Committee. "Hvis vi ikke beskytter dette nøye kompromisset, risikerer alle sider av denne debatten å miste."

Selvfølgelig er ikke alle ombord med denne nye regningen. Komiteens representant Justin Amash twitret bekymringen sin rett etter høringen, og uttalte at lovforslaget direkte bryter det fjerde endringsforslaget.

#LibertyAct vedtok komité 27-8. Det gjør det mulig for regjeringen å søke i våre private data uten en garanti - i strid med nr. 4Endring. Det er en annen regning, som #FreedomAct, som fremmer brudd på våre rettigheter under dekke av å beskytte rettighetene våre.

- Justin Amash (@justinamash) 8. november 2017

En grunn til å alltid holde VPN-en på

Lovforslaget flytter seg nå til husgulvet og vil konkurrere med en håndfull andre lovgivningsdokumenter som håper å ta opp hva de skal gjøre etter at seksjon 702 utløper. Ettersom overvåkning fremdeles er et opphetet tema blant mange medlemmer av Kongressen - med noen som hevder at den nåværende lovforslaget ikke er sterk nok - kan du forvente en bølge av pro og anti-argumenter i løpet av de kommende ukene.

Når regjeringen vinker om hva de skal gjøre med overvåking, må du sørge for å ta personvernet i egne hender med en VPN.

USA Liberty Act vedtar House Judiciary Committee til tross for personvernhensyn
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.