Trump signerer ny amerikansk personvernlovgivning: Comcast reagerer, men kan du stole på dem?

[ware_item id=33][/ware_item]

Trump signerer ny personvernlov.


Forrige uke skrev ExpressVPN om kontroversielle amerikanske kongresser som planlegger å la ISP-er selge dine private data for profitt.

Til beklagelse av personvernforkjemperne over hele verden signerte Donald Trump tiltaket i lov.

Den nye policyen er bare populær blant bedriftslobbyister fra nettverksleverandører - det virker som om ingen andre ønsket at det skulle skje. Og likevel gjorde den nye amerikanske administrasjonen den til en prioritet og opphever betydelig fremgang på nettet for personvern de siste årene.

Hvordan påvirker nye amerikanske personvernforskrifter deg?

Online-giganter som Verizon og Comcast kan nå overvåke kundeadferd online og uten tillatelse bruke privat personlig og økonomisk informasjon (som nettleserhistorikken din, bankene du bruker og butikkene du ofte) for å selge høyt målrettede annonser.

Online markedsføring tjener store penger. For øyeblikket er Google og Facebook konger for industrien på 83 milliarder dollar. Det er ikke rart telekomgigantene ville ha en bit av paien.

Internett-brukere har nå ingen kontroll over hva som skjer med dataene deres, som Internett-leverandører kan selge direkte til markedsføringsfirmaer, finansielle selskaper eller noen som gruver personopplysninger.

Igjen, dette inkluderer data som du ikke har gitt villig. Telekommunikasjonsbyråer kan nå spion på din online aktivitet og selg resultatene for deres fortjeneste.

Comcast lover å beskytte dataene dine, foreløpig

I en raskt utgitt uttalelse på nettstedet deres var Comcast opptatt av å stresse intensjonene sine med denne nyinnhentede makten.

"Comcast har forpliktet seg til personvernprinsipper som er i samsvar med FTCs personvernregime som har brukt alle enheter i Internett-økosystemet i over 20 år ..."

Som ExpressVPN tidligere påpekte, er en forpliktelse imidlertid ikke en lov. Det kan lett bli ødelagt. Hva om Comcast plutselig fikk økonomiske vanskeligheter? Ville den fremdeles nektet å selge skatten deres med menneskelige data?

Det er hyggelig for Comcast å høres så engasjert ut nå, men bedriftens verdier endres. Og ja, generaladvokatene kunne pålegge straff etter faktumet, men det er for sent. Dataene dine er allerede solgt.

Kort sagt, kan du stole på at en telekomgigant skal være ansvarlig med din personlige informasjon?

Hvorfor du kan stole på en VPN med dataene dine

ExpressVPN handler om å holde dataene dine private. Det er grunnen til vår eksistens; det er det eneste vi gjør.

Et VPN-selskap har alt å tape ved å dele kundedata (hvis de til og med har noen). En ISP har potensielt milliarder av dollar å tjene.

Det er virkelig ingen sammenligning.

Telecom-giganter skal ikke ha så mye makt over din private informasjon. En VPN kan imidlertid fortsatt beskytte deg og din familie.

Trump signerer ny amerikansk personvernlovgivning: Comcast reagerer, men kan du stole på dem?
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.