Topp 10 tips som du trenger å vite for Internett-personvern i 2018

[ware_item id=33][/ware_item]

Internett-personvern-tips


Anser du deg selv som en privatlivsguru? Hvor langt går du for å sikre deg anonymitet på nettet? ExpressVPN har samlet en liste med ti tips som enhver person med sinnsikkerhet bør vite (og følge) utenat. Sjekk deg selv mot denne listen og se hvor du står!

1. Husk å logge ut

Å logge ut av sosiale medier og nettbankkontoer etter å ha brukt dem, er som å låse inngangsdøren din når du forlater hjemmet. Det er raskt og enkelt og forhindrer uønskede inntrengere fra å få tilgang til dine personlige data.

Noen mennesker tror bare å lukke vinduet der du er logget inn, er nok til å hindre andre i å få tilgang til kontoen din. Sannheten er at du fremdeles kan være pålogget kontoen din på den enheten, slik at du blir sårbar for sporing. Den eneste måten å være sikker på er å logge deg ut når du er ferdig med en online tjeneste - spesielt hvis du bruker en offentlig maskin eller et nettverk.

2. Ikke tilgang til konfidensielle kontoer på offentlige nettverk eller enheter

Kom og tenk på det, det er best at du ikke logger inn på sosiale medier eller online bankkontoer i det hele tatt når du bruker et offentlig nettverk. Mange slike nettverk samler og sender dine data rutinemessig til tredjepart, og useriøse nettverk kan lure på trafikken og passordene dine eller injisere malware og annonser på enheten din.

Den beste måten å beskytte deg mot slike risikoer er å unngå å få tilgang til sosiale medier eller nettbanken din via en offentlig forbindelse eller andres enhet. Men hvis du må (eller virkelig vil), bør du ...

3. Bruk en VPN

Når du kobler enheten din til en VPN, viderekobles all enhetstrafikken din gjennom en sikker og kryptert tunnel. Dette betyr at internettleverandører eller skitserte partier som prøver å kikke inn i enhetstrafikken din bare vil se en haug med meningsløst søppel.

I tillegg bruker du en VPN deg tilgang til innhold som er blokkert i visse land og til og med kan hjelpe deg med å spare penger mens du handler. Når du er koblet til en VPN, vil tredjeparter bare se IP-adressen til nettverket du er koblet til, i stedet for din virkelige IP-adresse. Alt sagt, bruk av VPN bør være standard prosedyre for alle former for internettbruk, offentlig eller ikke.

4. Vær på vakt mot tjenester som ber om dine detaljer i bytte mot informasjon eller premier

noe spesieltEr du virkelig sikker på at dette er verdt din e-postadresse og personlige informasjon?

Det er vanlig praksis at selskaper ber om e-postadressen din eller personlige opplysninger for å "låse opp" bestemt innhold eller delta i en konkurranse. Å sende en enkel e-postadresse virker kanskje ikke som en stor sak. Sannheten er at markedsførere samler inn informasjonen din for direkte markedsføringsformål. Verre er det at de ofte selger det til andre selskaper for inntekter.

Husk å spørre deg selv når du blir møtt med disse situasjonene i fremtiden: Hvor nyttig er dette innholdet jeg bytter e-postadresse for? Hvor sannsynlig er det at jeg vinner denne prisen? Sjansen er stor for at du nesten ikke vil vinne noe, men markedsføreren vil definitivt ha fått en ny ledelse for fremtidig inntektsgenerering. Lag eventuelt noen pseudonyme e-postadresser. De kan være en inngangsport til mye moro.

5. Vær forsiktig når du deler plasseringen din

La oss innse det: Vi elsker alle å dele vår nåværende beliggenhet på nettet. Tar du ferie og sjekker inn på det drømme luksuriøse feriestedet? Tid for en Facebook-innsjekking (komplett med frekk statusoppdatering). Kan du nyte en deilig buffé med din betydningsfulle annen? Hvorfor ikke dele noen få appetittvekkende snaps (sammen med restaurantens beliggenhet) på Instagram?

Forståelig nok er det morsomt å sjekke inn og registrere hvor du har vært. Dette gjør det imidlertid veldig enkelt for tredjeparter å spore din nøyaktige beliggenhet, og kan potensielt føre til faktisk fysisk skade. For et kjølig eksempel, ikke se lenger enn til Pokémon Go, der intetanende spillere har blitt lokket og kruset av væpnede ranere som later til å tilby sjeldne Pokémon.

6. Ikke samhandle med mistenkelige e-poster

Selv om du ikke bytter e-post for online innhold / premier, vil du fortsatt motta sporadisk e-post eller spam. Den første (og eneste) tingen du bør gjøre er å gjøre slett disse e-postene. Ved å åpne e-posten, eller klikke på koblinger i den, inviterer du sannsynligvis ondsinnede angrep på enheten din og ditt personlige personvern.

Dessuten, aldri svar på mistenkelige e-poster. Du kan bli fristet til å svare og be om å bli fjernet fra adresselisten, men ikke bare vil det ikke fungere, du vil også ha bekreftet overfor spammere at e-postadressen din faktisk er aktiv - sannsynligvis inviterer du til mer ubrukelige (eller skadelige) meldinger i framtid. Når det gjelder e-postleverandøren din, svarer du på spam at du faktisk synes disse e-postene er nyttige, noe som gjør det mer sannsynlig at de ikke lenger vil bli stemplet som spam som går videre. I korte trekk, ignorere og slette alle e-postmeldinger i spam-mappen din, og klikk på "rapport" for spam-e-postmeldinger som ikke er identifisert som sådan av e-postleverandøren din.

7. Bruk et sterkt passord

Nå, alle som fremdeles bruker "QWERTY" eller "123456" som kontopassord, bør antagelig få sin internettilgang tilbakekalt - for egen beskyttelse. I en tid hvor cybertyver blir smartere og bruker mer uekte metoder, er det minste du kan gjøre å få et sterkt passord.

For det første må du ikke ta med noen personlige opplysninger i passordet ditt. Bruk en blanding av tall og bokstaver så vel som spesialtegn, ideelt ved hjelp av en tilfeldig passordgenerator. Hvis du ønsker å gå helt, kan du vurdere å bruke tofaktorautentisering, passordbehandlere og Diceware.

8. Administrer informasjonskapslene dine

sjokoladekjeksInformasjonskapsler: noen til snacking, andre for sporing

Informasjonskapsler: De går bra med melk, kommer i alle former og størrelser, og brukes til å av anonymisere deg på nettet. Stort sett bruker nettsteder cookies for å konstruere en virtuell ID for deg. Dette gjør at selskaper kan spore bevegelse og oppførsel på nettsteder og mate målrettede annonser, som er designet for å gi dem mer inntekter.

For å forsvare deg mot informasjonskapsler, kan du få nettlesertillegg som uBlock Origin eller Privacy Badger. Det kan også være lurt å bruke en privat nettleser.

9. Bla anonymt

Når vi snakker om private nettlesere, bør du bruke verktøy som lar deg bruke nettet anonymt. For en nettleser som passer bra for personvern, kan du prøve Tor (og lære mer om det her). Hvis du leter etter sporingsfritt nettsøk, kan du bruke DuckDuckGo (også tilgjengelig som en praktisk app). Vær forsiktig med forkortede koblinger, og ikke åpne dem med mindre du bruker en privat nettleser som Tor.

Oh, og husk selvfølgelig å bruke en VPN.

10. Vær forsiktig med det du deler på nettet

Til slutt, husk det du er den som kontrollerer hvilken informasjon du deler på nettet. Hvis du ikke deler det, kan de ikke få tak i det. I tråd med denne ideen:

  • Gjøre ikke gi bort den virkelige e-postadressen din for online gaver eller for nettsteder som kan drive mistenkelig markedsføring.
  • Gjøre ikke dele all personlig informasjon på offentlige / usikre maskiner og nettverk.
  • Selv om du er på en sikker enhet eller et nettverk, må du huske at alt du deler på nettet blir permanent, og kan deles eller manipuleres uten din viten. En god måte å se om dette skjer er å Google selv med jevne mellomrom.

I summen: vær forsiktig, vær privat og vær trygg. Nå som du har lest disse ti beste tipsene, hvor står du på ExpressVPNs kunnskapsskala for Internett-personvern?

0-2: Begynner
Beklager å krenke det for deg, men kunnskapen din om personvern på internett er bare ikke oppe! Begynn å følge disse ti tipsene, og sjekk ut ExpressVPNs personvernveiledninger for internett for andre nyttige råd!

3-5: Nybegynner
Du har en grunnleggende forståelse av Internett-personvern, men kan fremdeles være for tillit til nettsteder og tjenester på nettet. Husk å innlemme tipsene ovenfor i nettvanene dine, og pass deg for andre online muligheter for manipulering.

6-8: Pro
Godt jobbet! Du vet mer om å holde deg anonym på nettet enn folk flest gjør! Bare skriv opp noen få tips du har gått glipp av ovenfor, så vil du snart være en mester for online-personvern!

9-10: Maestro
Utrolig! Du er et vandrende leksikon om personvern på internett! Har du noen andre tips som alle bør følge? Del dem i kommentarene nedenfor!

Noe spesielt: iqoncept / Deposit Photos
Informasjonskapsler: belchonok / deponeringsbilder

Topp 10 tips som du trenger å vite for Internett-personvern i 2018
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.