Spør Lexie! Hvordan fikse en hacket MacBook

[ware_item id=33][/ware_item]

mac-hacket


Hei, jeg er Lexie, og jeg jobber for ExpressVPNs sikkerhetsteam.

ExpressVPN mottar mange e-poster og kommentarer fra brukere og lesere om blogginnlegg og guider. Noen av disse henvendelsene kan være nyttige for andre, så med din tillatelse kan vi offentliggjøre spørsmålet ditt med svaret mitt her.

Hvis du har et problem med ExpressVPN som trenger en øyeblikkelig respons, kan du kontakte vårt senter 24/7.

Ned til virksomheten, da! Det aller første Ask Lexie-spørsmålet kommer fra Sandy, som har hatt problemer med en hacker:

Kjære Lexie ... Min MacBook Pro er blitt hacket

Jeg har en helt ny MacBook Air, og jeg trenger en VPN, for å beskytte meg mot å bli hacket.

Jeg har blitt hacket i det siste, så jeg abonnerer på Norton 360 og følger Comcast anbefalte sikkerhetsinnstillinger.

På en eller annen måte har jeg blitt hacket igjen. Jeg prøvde å installere ExpressVPN, men det fullfører ikke lastingen. Jeg har også problemer med å koble meg til LA, New York og England-serverne. Jeg snakket med en av teknologene dine i omtrent en time, men jeg kan fremdeles ikke kjøre ExpressVPN.

Den som er bak hackingen er veldig bra, de har klart å hacke inn helsepersonellene mine og alle bankene mine. Jeg hadde nettopp fått en ny konto og ble hacket i løpet av den første uken.

Hva kan jeg gjøre for å løse problemene mine og forhindre å bli hacket igjen?

Håper på en oppløsning,

Takk,

Sand

Lexie sier: Et sterkt passord er viktig!

Kjære Sandy,

Takk for at du skrev til meg. Dette er veldig rart at du opplever. Jeg må anta når du sier "hacket" at enten noen får tilgang til online-kontoene dine, dataene blir stjålet eller datamaskinen din har blitt ubrukelig.

Som sådan vil jeg anbefale følgende ting:

Trinn 1: Gå til Apple-butikken og be dem om å gjøre datamaskinen tilbake til sin opprinnelige tilstand (installer Mac OS X på nytt). Dette vil fjerne alle virus eller skadelig programvare som kan være på systemet ditt.

Steg 2: Sett et godt passord på datamaskinen din, og ikke fortell det hvem som helst hva det er (Tips: bruk vår tilfeldige passordgenerator for å opprette et sikkert passord). Ikke skriv det ned!

Trinn 3: Installer en passordbehandling på datamaskinen din. Siden du er på Mac OS X, vil jeg anbefale deg å laste ned Google Chrome og installere LastPass-utvidelsen. 1Password er også veldig bra, men det koster 50 USD for lisensen.

Trinn 4: Bruk passordbehandleren, endre alle passordene til dine online tjenester, starter med e-post, så sosiale medier, bankkontoer, ExpressVPN-kontoen din ... Endre alt! Dette er også et godt tidspunkt å gjennomgå sikkerhetsinnstillingene dine. For eksempel anbefaler jeg at e-postadressen du oppgir er en som du, og bare du, kontrollerer.

Trinn 5: Aktiver tofaktorautentisering på tjenester som støtter den. To-faktor autentisering er en veldig viktig sikkerhetsinnstilling for din e-postkonto, sosiale medier og bank!

Hvis du har problemer med ExpressVPN-tilkoblingen din, som at appen ikke starter, eller problemer med å koble til en server, kan du kontakte support umiddelbart!

Gi meg beskjed om hvordan du går videre med rådene mine, eller om du har flere problemer.

Lexie.

Send spørsmål om personvern og sikkerhet til Lexie

Har du et spørsmål du vil at jeg skal svare på? Legg igjen den i kommentarene, så prøver jeg å svare på den på neste Ask Lexie-blogg ��

Spør Lexie! Hvordan fikse en hacket MacBook
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.