Spionerer Samsung Smart TV på deg? – #WTF onsdag

[ware_item id=33][/ware_item]

smart-tv-en din spionerer etter deg


Samsung Smart TV-er er fantastisk? Med stemmekommandoer og videosamtaler innebygd, er det som vi er i 2015 spådd av Tilbake til fremtiden II. Ikke rart at familier kjøper dem i flere titalls millioner, noe som gjør Samsung til den globale lederen innen smart-TV-salg.

Alle de familiene. Alle de smarte TV-ene, med kameraer og mikrofoner som kan sende private samtaler og bilder over Internett. Hva som muligens kan gå galt?

Dette er hva Samsung selv advarer om at du kan gå galt (helt til den raskt endret personvernerklæringen):

Vær oppmerksom på at hvis dine talte ord inkluderer personlig eller annen sensitiv informasjon, vil informasjonen være blant dataene som er fanget og overført til en tredjepart gjennom din bruk av stemmegjenkjenning.

Yikes! For å være rettferdig overfor Samsung har det vært mange kontroverser om smarte enheter den siste tiden hemmelighet spionere på deg, fra Microsofts Kinect til iPhone's Siri digital assistent. Men Samsung er kanskje det første selskapet som åpent innrømmer at det kan fange opp og overføre din personlige og sensitive informasjon.

Hei, de kan være å spionere på deg - men de er i det minste ærlige om det. ?

Hvorfor du ikke kan stole på stemmegjenkjenningen for Smart TV-en din

Hvis du skal bygge en masseovervåkingsenhet, er selvfølgelig et TV-apparat det perfekte stedet å skjule det.

De fleste Samsung Smart TV-er vil bli brukt i stuen, hvor du har de mest ubevokste samtalene dine med familiemedlemmer og venner. Å snakke om planer for fremtiden, dele hemmeligheter, diskutere forhold og penger - alt skjer rundt TV-en hjemme.

Men du vil tenke deg om to ganger før du noen gang søler tarmene i nærheten av TV-en din igjen. Ta en titt på denne skumle sammenligningen av Samsungs personvernregler for Smart TV ved siden av 1984, som oppdaget av EFF-aktivisten Parker Higgins.

Til venstre: Samsung SmartTV personvernregler, advarer brukere om ikke å diskutere personlig informasjon foran TV-en til høyre: 1984 pic.twitter.com/osywjYKV3W

- Parker Higgins (@xor) 8. februar 2015

Problemet er at din Samsung Smart TV som standard alltid lytter til disse samtalene. Mikrofonen må være på slik at den kan høre og svare på stemmekommandoene dine. Av en eller annen grunn - sannsynligvis å gjøre med R&D - Samsung Smart TV-er overfører også innspilt lyd over Internett til tredjepart. Det kan inkludere personlige ting du snakker om.

Samsungs forsvarere sier at det neppe vil skje, fordi TV-en først begynner å spille inn hvis du starter setningen din med en anerkjent kommando, for eksempel "Hei, TV." Men gitt hvor utrolig temperamentsfull stemmegjenkjenningsteknologi kan være, kan du ikke stole på at Smart TV-en din starter bare opptaket når den hører "Hei, TV."

Hva med når det hører “Hei, Stevie” eller “Bye, Evie”?

Stemmegjenkjenning er bare ikke pålitelig nok til å stole på. Og sannheten er at den kan begynne å spille inn og overføre stemmen din i mange scenarier.

Still deg opp mot Samsung Smart TV

Heldigvis er det en måte å slå av stemmegjenkjenning på Samsung Smart TV - og du trenger å vite om det.

Metoden skiller seg mellom modeller, altså sjekk TV-håndboken eller Samsung-nettstedet for instruksjoner. Noen krever til og med at du merker av i en boks som sier at du er uenig i personvernvilkårene.

Å slå av mikrofonen beskytter personvernet ditt - men det beseirer også slags gjenstander med å ha en smart-TV, ikke sant? Det er synd at det ennå ikke er smarte enheter som respekterer personvernet ditt, samtidig som de gir deg kule funksjoner.

Men inntil enhetsprodusenter er opptatt av det, er det sannsynligvis bedre å leve uten stemmegjenkjenning enn å ha TV-en på å spionere 24/7.

#WTF Onsdag er din ukentlige titt på de merkeligste, mest forstyrrende personvernnyhetene. Har du en venn med en Samsung Smart TV som trenger å se denne historien? Del det med dem!

ExpressVPNs #WTFWednesday gir deg rare, sjokkerende og skumle historier om datasikkerhet - trukket rett fra nyhetene. Tror privatlivet ditt er ditt? Tenk igjen. Du vil føle deg ukomfortabel. Du vil bli rasende. Du vil tenke, "WTF ?!"

Liker du dette innlegget? Hater det? Les flere skrekkhistorier om invasjonen av ditt privatliv i #WTF-onsdagens arkiv.

Spionerer Samsung Smart TV på deg? - #WTF onsdag
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.