Slik gjør du bildene dine mer private på sosiale medier

[ware_item id=33][/ware_item]

Ikonet brukes ofte til å skildre et bildegalleri, men med ikonet brukes ofte til å skildre en lås i den posisjonen der varsler vanligvis dukker opp (nederst til høyre).


"Et bilde er verdt tusen ord," så går det gamle ordtaket. I dag, med så godt som alle bilder tatt digitalt og i høyere kvalitet, har de mer informasjon enn noen gang før.

Det er mye vi kan hente fra bilder til pålydende: Hvem er i det, hva som skjer og hvor. Men med bilder tatt med høyere definisjon, og på enheter som sporer din beliggenhet, kan folk lære mer om bildet ditt - og deg - enn kanskje du kanskje vil at de skal.

Hva kan folk finne ut av bildene dine?

I fjor skrev vi om et dataeksperiment der millioner av kattebilder på vertssteder som Twitpic og Instagram ble festet på et kart sammen med hver kattes beliggenhet, bestemt ut fra breddegrad og lengdegradskoordinater i bildenes metadata. Hvis det kan gjøres med katter, kan det også gjøres med mennesker.

Når geotagginginnstillingene dine er slått på i kameraet eller kameraappen din, vil bildene du tar stedsdata inkludert i metadataene deres, ned til nøyaktig breddegrad og lengdegrad. Alle som har tilgang til bildene dine kan hente metadataene med lite vanskeligheter og kan bestemme hvor du var da du tok bildet.

Og med kvaliteten på bildene blir tydeligere med hver nye telefonmodell, blir oppgaven med å stjele biometriske data litt lettere, spesielt når det gjelder fingeravtrykkene dine. Ekte eksempler på identitetstyveri ved bruk av bilder av fingre er praktisk talt ikke-eksisterende, men i teorien vil noen med et bilde av fingeravtrykket ditt kunne komme inn på telefonen din som brukte fingeravtrykkgodkjenning.

Til slutt, og kanskje mest alarmerende, fant en stalker en gang en kjendis hjem gjennom refleksjonen i øynene alene og angrep henne. Selv om dette er utrolig sjeldent, er det fortsatt et eksempel på hvordan bilder kan gi bort informasjon på de mest uventede måter.

Ettersom oktober er en bevissthetsmåned for nettlesikkerhet, hvorfor ikke ta fem minutter å kaste opp bildene dine på nettet?

Slik gjør du bildene dine mer private

1. Strip metadataene

Hvert bilde tatt på enheten din inneholder EXIF-data (Exchangeable Image File), som spesifiserer formateringen av bildet, så vel som andre detaljer om bildet, som posisjonsdata.

Den enkleste måten å fjerne disse metadataene er å deaktivere geotagging på enhetene dine for å forhindre at de blir sporet i utgangspunktet (iOS, Android).

Hvis bildene dine har tilknyttet posisjonsdata, kan du fjerne dem med tilbakevirkende kraft via gratis og open source-programmer. Hvis du lagrer bildene dine på Google-bilder, kan du fjerne stedet ved å bla en veksle i innstillingene.

Les mer om hvorfor du bør fjerne metadata.

2. Gjør bildene dine vanskeligere å få tilgang til

Hvis bildene dine allerede er lastet opp på nettet og du ikke vil ta dem ned, kan du begrense hvem som har tilgang til dem. Gå gjennom personverninnstillingene for kontoene og albumene du laster opp til, og begrens tilgangen til de du ikke vil at alle skal se. Begynn med å endre personverninnstillingene dine på Facebook, Instagram og Twitter.

3. Avstå fra å legge ut sensitive bilder, eller fjern dem helt

Før du laster opp et bilde, kan du ta et sekund for å se gjennom informasjonen som er på bildet, fra posisjonsdata og personer på bildene til identifiserbar informasjon (for eksempel #boardingpass). Er denne informasjonen du ønsker at alle som følger deg skal kjenne?

Å redusere, hvis ikke fjerne, bilder med sensitiv informasjon helt, kan også redusere sjansene for at noen finner ut hvor du er. Det kan være en bummer, men den eneste måten å effektivt stoppe folk fra å følge deg nærmere enn du ønsker, er å slutte å legge ut eller fjerne bilder, eller privatisere allerede offentlige bilder.

Fjern, begrens og reduser

Å fjerne posisjonsmetadata, begrense tilgangen til kontoen din og redusere antall bilder du legger ut på kontoene dine er god praksis for alle som ønsker å ta mer kontroll over hvem som kan se hva de legger ut på nettet, og informasjonen som er lagt i metadataene.

Slik gjør du bildene dine mer private på sosiale medier
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.