Skummel Chrome-utvidelse lar deg forfølge Facebook-vennene dine i det virkelige liv – #WTFWednesday

[ware_item id=33][/ware_item]

app hjelper deg å forfølge facebookvennene dine IRL


Sett deg sammen, barn, for dagens #WTF onsdag er skummel. Som å gå inn på din 85 år gamle bestemor i karet skummelt. Vi vet allerede hvordan Facebook Messenger lar brukere dele sin beliggenhet, men en urovekkende Chrome-utvidelse viser hvor skummelt det kan være.

Marauders Map var en Chrome-utvidelse som hjalp Facebook-brukere spore den nøyaktige plasseringen til vennene deres når som helst, hvor som helst når som helst. Den satte eieren i kryp!

Mer enn bare en virkelig, virkelig skummel GPS

Navnet etter det magiske kartet i Harry Potter, kunne Marauders Map spore en persons geografiske beliggenhet innenfor en meters nøyaktighet. Det er ikke bare å spore noen til huset deres; det sporer dem til et bestemt rom. Hvis det ikke var skummelt nok, gjorde utvidelsen det mulig å spore folk du ikke en gang kjenner hvis de var i en av gruppechattene dine.

Se for deg dette

Du er i en Facebook-chat med en gjeng av klassekameratene dine. Den skumle fyren som sitter i hjørnet og liker å tenne på ild, er også i det, og nå, takket være Marauders Map, kan han spore alle dine bevegelser. Han vet når du er i kantina, når du er hjemme hos din beste venn, selv når du er på BADEN. Hvem lurer utenfor vinduet ditt? Åh, akkurat det kryper Sam fra biologi.

bare den krype sam

Hvorfor ville noen oppfinne en så skummel app?

Aran Khanna, en datavitenskapsstudent ved Harvard, utviklet utvidelsen for å bevise hvor inngripende sosiale medienettverk kan være. I et blogginnlegg utgitt på Medium skrev han:

Jeg bestemte meg for å skrive denne utvidelsen, fordi vi stadig blir fortalt hvordan vi mister privatlivet med den økende digitaliseringen av livene våre, men konsekvensene virker aldri håndfaste. Med denne koden kan du selv se den potensielt inngripende bruken av informasjonen du deler, og bestemme selv om dette er noe du bør bekymre deg for.

Rull den triste musikken, folkens, fordi Facebook kansellerte Khannas praksisplass dager etter at Marauders Map ble viral. I følge Facebook-tjenestemenn brøt Khanna nettstedets brukeravtale ved å avsløre sensitive data. (Det er viktig å merke seg at Facebook endret geolokaliseringsbetingelsene kort tid etter at Marauders Map ble utgitt.)

At denne utvidelsen kan spore en brukers beliggenhet så nøyaktig er skummelt. Og det at du kunne spore mennesker du ikke er venn med, er enda skumlere. Men det faktum at Facebook tydeligvis ikke var greit med at noen lekker denne informasjonen er skumlest.

Ikke noe nytt her

Dessverre er det ikke første gang en plattform for sosiale medier blir brukt til å spionere på brukerne. Den såkalte “anonyme” appen for sosiale medier Whisper delte plasseringen av brukerne med Pentagon. FourSquare ble funnet å spore sine brukere selv når appen ble slått av; og Instagram, med funksjonen "Navn denne plasseringen", geotagges bilder automatisk selv om du ikke ba om det.

En annen grunn til å slå av lokasjonsdeling

Hvis disse avsløringene har lært oss noe, er det at selskaper i sosiale medier gjør veldig lite for å beskytte personvernet ditt. I stedet er det som om de ser på den private informasjonen din som bare en annen statistikk å dele med andre selskaper.

Det er grunnen til at smarttelefoner og nettbrett leveres med lokasjonstjenester som standard aktivert, hvorfor apper automatisk geotagger tingene dine, og hvorfor bedrifter ser på en brukers geografiske beliggenhet.

Ikke bli en statistikk. Og ikke la noen finne deg. Gjør deg selv en tjeneste og slå av posisjonsinnstillingene dine allerede!

ExpressVPNs #WTFWednesday gir deg rare, sjokkerende og skumle historier om datasikkerhet - trukket rett fra nyhetene. Tror privatlivet ditt er ditt? Tenk igjen. Du vil føle deg ukomfortabel. Du vil bli rasende. Du vil tenke, "WTF ?!"

Liker du dette innlegget? Hater det? Les flere skrekkhistorier om invasjonen av ditt privatliv i #WTF-onsdagens arkiv.

Skummel Chrome-utvidelse lar deg forfølge Facebook-vennene dine i det virkelige liv - #WTFWednesday
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.