Siri og Alexa trener AI-en med stemmen din. Slik sletter du dataene.

[ware_item id=33][/ware_item]

Rød sirkulær postknapp.


Hvis du noen gang har sagt "Hei" til Alexa, eller en "OK" til Google, er sjansen stor for at stemmen din er spilt inn og transkribert for å forbedre AI-stemmegjenkjenningsteknologien deres.

Med flere nyheter om entreprenører som lytter til opptakene og søksmålene deres som er montert over ikke-samtykke til innspillingen av barns stemmer, er personvernkonsekvensene av at disse stemmeassistentene som fører oversikt over ditt samspill med dem blitt møtt med økende alarm.

Den gode nyheten: Du kan finne disse innspillingene og fjerne dem. Den dårlige nyheten: Disse opptakene kan fortsatt forbli på selskapets servere.

Lær hvordan du sletter historikken din på:

 • Alexa
 • Google Assistant
 • Siri

Når virtuelle assistenter spredes, gjør personvernet det også

I løpet av bare noen få år har Alexa, Siri og Google Assistant raskt blitt husnavn. Bare i USA eier 66,4 millioner minst en smart høyttaler, med Amazons Echo som tar hovedparten av USA og det globale markedet.

Vi har sett brukstilfellene for disse produktene utvide seg, spesielt med Amazon, som har introdusert en antatt barnevennlig Echo Dot og nettopp lansert et partnerskap med Storbritannias National Health Service for automatisk å søke på NHS-nettstedet etter britiske brukere som ber om helse- relaterte råd.

Til tross for deres økende tilstedeværelse i hverdagen, har de virtuelle stemmeassistentene blitt møtt med en viss frykt og mistenksomhet over hvor mye de spiller inn og blir lyttet til. En ExpressVPN-undersøkelse fant at over halvparten av respondentene sier at de enten er ekstremt eller veldig opptatt av at data fra smarte hjemmeenheter kan brukes til å samle personlige vaner. Selv om 24,4% av alle respondentene alltid slo av mikrofonen på smarte hjemmeenheter når de ikke brukte dem, gjorde 21,2% aldri.

Avlytting er en funksjon, ikke en feil

For at disse stemmeassistentene skal plukke opp våkne ordet (“OK, Google” eller “Hey Siri”), lytter disse stemmeassistentene til deg hele tiden, selv om de kanskje ikke spiller inn det.

Vel, faktisk kan de fremdeles registrere deg ved et uhell, hvis de tror de har hørt våkne ordet.

En Bloomberg-rapport fant at Amazon brukte mennesker til å transkribere taleopptak fra Alexa, hvorav noen var tilfeldig. Arbeidere på teamet som transkriberte disse opptakene fortalte Bloomberg at de ikke bare hørte på hundrevis av innspillinger i skiftet, men at disse opptakene også fulgte kundens fornavn, enhetens serienummer og et kontonummer. Noen av innspillingene virket tilfeldig, med innspillinger inkludert det som syntes å være en kvinne som sang i dusjen, et skrikende barn og et seksuelt overgrep.

Google Assistant er heller ikke her - det belgiske nyhetsbyrået VRT skaffet seg mer enn tusen innspillinger fra en entreprenør som hadde til oppgave å transkribere dem, ”153 av disse var samtaler som aldri burde vært spilt inn og der kommandoen 'Ok Google Selv om Google kobler fra informasjonen fra kilden ved å erstatte brukernavnet med et anonymt serienummer, fant VRTs undersøkelse at "det ikke krever en rakettforsker å gjenopprette noens identitet" basert på hva som ble sagt..

Et team vurderer også taleopptakene på Apples Siri, og som med Google Assistant, stripper disse lytterne den personlig identifiserbare informasjonen og erstatter den med et tilfeldig ID-nummer, som tilbakestilles hver gang Siri er slått av.

Saken er imidlertid fortsatt at stemmeassistentene dine er feil nok til å hente falske positive synspunkter, og potensielt spille inn private samtaler som ikke er ment for andre.

"Det er den skumle tingen: Det er en mikrofon i huset ditt, og du har ikke endelig kontroll over når den blir aktivert," sier Dr. Jeremy Gillula fra Electronic Frontier Foundation til Gizmodo. "Fra mitt perspektiv er det problematisk fra et personvernsynspunkt."

Slik sletter du stemmeloggen din på Alexa, Google og Siri

Hvis du ikke vil vurdere det kjernefysiske alternativet (dvs. chuck Echo ut huset), er det måter å fjerne disse innspillingene fra assistenten din og slå av stemmegjenkjenningen når du ikke trenger det. Dette er hvordan.

Slik sletter du historikk på Alexa

Slik velger du og sletter tidligere stemmeopptak på Alexa:

 1. Åpne Alexa-appen på telefonen din.
 2. Trykk på menyikonet øverst til venstre.
 3. Tap innstillinger.
 4. Tap Alexa-konto øverst på siden.
 5. Plukke ut Historie og slett opptakene du ikke vil ha på enheten din.

Hvis du vil slette alt på en gang:

 1. Gå til Amazons enhetsside.
 2. Velg menyknapp til venstre for Echo-enheten du vil administrere.
 3. Plukke ut Administrer taleopptak.
 4. Plukke ut Slett.

Vær imidlertid advart om at selv å tørke av lydfilene ikke er en garanti for at de blir fullstendig fjernet fra Amazons servere, selv når du tørker lydfilene fra kontoen din

Hvis du vil gå et skritt videre og stoppe Amazon fra å bruke stemmen din til å trene AI:

  1. Åpne Alexa-appen på telefonen din.
  2. Trykk på menyikonet øverst til venstre.
  3. Plukke ut Alexa-konto.
  4. Velge Alexa personvern.
  5. Plukke ut Administrer hvordan dataene dine forbedres Alexa.
  6. Slå av knappen ved siden av Hjelp med å utvikle nye funksjoner.
  7. Slå av knappen ved siden av navnet ditt under Bruk meldinger for å forbedre transkripsjoner.

Slik sletter du historikk på Google Assistant

Slik administrerer og sletter du tale- og lydaktivitet på Google Assistant:

 1. Gå til Google-kontoen din.
 2. Velg det venstre navigasjonspanelet Data & tilpassing.
 3. I Aktivitetskontrollpanel velger du Stemme & Lydaktivitet.
 4. Klikk Administrer aktivitet for å se listen over alle innspillinger.
 5. Ved siden av elementet du vil slette, velg -knappen og velg Slett.
 6. Hvis du vil slette all aktiviteten din på Google Assistant, velger du Slett aktivitet av i stedet og velg Hele tiden. Velg nederst Slett.

Følg Googles instruksjoner for datamaskinen, Android-enheten eller iPad og iPhone for å slå av Google Assistant fullstendig.

Slik sletter du historikk på Siri

Siri lar deg ikke høre eller administrere stemmesamhandlingshistorikken din. For å slette denne historikken, må du slå av begge Siri og Diktat.

 • Gå inn på for å slå Siri av innstillinger > Siri & Søk og deaktiver “Hør etter Hey Siri.”Du kan også deaktivere de andre Ask Siri-funksjonene i denne delen.
 • Gå til for å deaktivere stemmediktasjon innstillinger > Generell > Tastatur og sveip ned og slå av Aktiver diktering.
Siri og Alexa trener AI-en med stemmen din. Slik sletter du dataene.
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.