Regjeringer krever rekordmange brukerdata fra Facebook

[ware_item id=33][/ware_item]

Et illustrasjon av stjernene og stripene, men Facebook F erstatter alle stjernene.


I følge Facebooks siste gjennomsiktighetsrapport nådde regjeringsforespørsler om brukerdata sitt høyeste nivå noensinne i løpet av de første seks månedene av 2019, og nummerert 128.617.

Den amerikanske regjeringen ba om 50 741 data, mens sosiale medier leviathan utgjorde 88% av tiden. Men her er en ubehagelig detalj: To tredjedeler av alle amerikanske regjeringsforespørsler ble ledsaget av en knebleordre, noe som betyr at Facebook ikke kunne informere brukere om at regjeringen hadde bedt om deres data.

India klarte seg inn på andreplass med over 33 000 forespørsler. Facebook ga imidlertid bare data for 54% av dem.

Frankrike, Tyskland og Storbritannia hadde nord for 5000 forespørsler hver.

Rapporten la til at Facebooks tjenester hadde blitt forstyrret 67 ganger fra januar til juni 2019 over 15 land. Dette er opp fra de siste seks månedene av 2018, da det var 53 forstyrrelser i ni land.

Facebook antydet at det ser på utsendt innhold nærmere enn før, og forklarte at den fjernet 11,6 millioner innholdsstykker som brøt med retningslinjene for nakenhet og seksuell utnyttelse av barn. På samme tid i fjor fikk selskapet sosiale medier fjerne 5,8 millioner stykker.

Statistikk for moderasjon av innhold på Instagram ble også inkludert for første gang. Totalt 1,68 millioner innholdsstoffer ble blokkert på bildedelingsappen i løpet av andre og tredje kvartal 2018.

Under hvilke omstendigheter overleverer Facebook informasjon?

Facebook fastholder at den hovedsakelig overleverer data når forespørselen er ledsaget av et juridisk dokument som for eksempel en saksordre. Offentliggjøring av kontooppføringer skjer i samsvar med selskapets tjenestevilkår og lokale lover.

Over 116 000 forespørsler, eller omtrent 90% av totalen, ble av Facebook ansett for å falle inn under kategorien “legal request”.

En annen kategori som Facebook vurderer når han overleverer brukerinformasjon er om det er en overhengende risiko for alvorlig fysisk skade eller død. Slike forespørsler er rent frivillige ettersom de ikke er en del av en juridisk prosess. Omtrent 10% av de totale dataforespørslene falt under kategorien “nød”.

Hva er en Facebook-regjeringsdataforespørsel?

Vi nevnte de to brede kategoriene for Facebook-dataforespørsler. Selskapet legger til at de aller fleste tilfeller vedrører straffesaker, for det meste enten ran eller kidnappinger. Forespørsler om data innebærer vanligvis navn, registreringsdato, IP-adresselogger og innhold som er lagt ut. Forespørselen kan også inneholde ting som e-postadresse og telefonnummer.

Hvis du er en myndighetsperson som prøver å forstå hvordan du kan be om data om innbyggerne i landet ditt, så er Facebooks retningslinjer i saken.

Vil Facebook varsle meg hvis det er en forespørsel om data på kontoen min?

Selskapet sier at dets "policy er å varsle folk som bruker tjenesten vår om forespørsler om deres informasjon før avsløring, med mindre vi er forbudt ved lov å gjøre det."

Så ja, du kan godt bli varslet hvis regjeringen ber om data om deg. Selskapet legger imidlertid til at det kanskje ikke gir beskjed til brukere hvis det er en mulighet for utnyttelse av barn, eller når varsel vil være "motproduktivt."

Facebook kan også gi forsinket varsel etter utløpet av en ikke-avsløringsperiode. Men kanskje det ikke kan gjøre noe, siden hvis du har brutt loven, er det sannsynlig at du nå er arrestert.

Hvordan kan jeg forhindre at Facebook overgir min personlige informasjon?

Det korte svaret er at så lenge du bruker Facebook, har du ikke noe valg. En del av Facebooks brukeravtale er at selskapet registrerer og lagrer all informasjonen du velger å legge ut eller dele med dem. Og selv om det lover å aldri selge informasjonen til tredjepart, er det faktum at den sosiale medie-giganten ønsker å vite så mye om deg som mulig, slik at du kan bli bombardert med relevant reklame.

Svaret er å vurdere Facebook-alternativer hvis du ønsker å hente deg ut fra den vanedannende plattformen. Eller bare slett Facebook helt.

Imidlertid er Facebook imidlertid veldig gjennomsiktig med hensyn til datamengden den deler med myndighetene og følger ikke bare automatisk alle forespørsler. Kanskje det er fordi det er grådig og vil ha alle dataene for seg selv. Tross alt har den brukt år og milliarder av dollar på å prøve å skaffe seg den. Hvorfor skal Facebook ganske enkelt overlate all frukt av arbeidskraften?

Jeg gutt (noe). Selskapet sier at det gransker hver regjeringsforespørsel om kontodata nøye og sørger for at de alltid er juridisk gyldige.

"Hvis en forespørsel ser ut til å være mangelfull eller lovlig bred, skyver vi tilbake og vil kjempe i retten om nødvendig," forklarer Facebook.

Det peker på den brasilianske domstolsavgjørelsen fra juni 2018 om å avlytte Facebook-, Instagram- og Messenger-kontoer på et bestemt sted med trussel om straff for manglende overholdelse. Den gangen anket Menlo Park-selskapet avgjørelsen og argumenterte (med hell) for at det brede omfanget var grunnlovsstridig og at det krenket brasilianske personvernrettigheter.

Likevel er denne pro-privacy holdningen mest sannsynlig en rød sild. Tross alt prøver selskapet å spionere på hjernen vår.

Regjeringer krever rekordmange brukerdata fra Facebook
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.