Poliser bryr seg ikke om pervers spionerer mot deg

[ware_item id=33][/ware_item]

hacker sender kvinne webcam bilder av seg selv


Hvor vanskelig er det for hackere å spionere på deg gjennom ditt eget webkamera?

Det er tilsynelatende ikke vanskelig i det hele tatt.

Ta denne nylige saken som et eksempel.

27 år gamle Chelsea Clark var nettopp ferdig med en lang dag med jobb da hun inviterte kjæresten over til en kveld med Netflix binge-watching. Paret sovnet med den bærbare datamaskinen fremdeles.

Hva de oppdaget dagen etter redd det absolutte! @ *&$ ut av dem.

Den verste typen vekking

Da Chelsea logget inn på Facebook, fikk hun en uhyggelig serie med bilder av henne og kjæresten sov.

Det viser seg at en anonym hacker hadde tatt bilder av paret ved hjelp av sitt eget webkamera. Den skyldige hacket seg deretter inn på Chelseas Facebook-side, la seg til som venninnen, og sendte deretter bildene til henne i en Facebook-melding med denne uhyggelige bildeteksten:

Virkelig, søte par [sic].

Så snart Chelsea så meldingene, hun ringte umiddelbart politiet. "Det føltes så inngripende," sa hun. "Som at noen var i huset mitt med meg."

Du er ikke død, så politiet ikke bryr seg

Hvis det ikke var nok til å få de små hårene på baksiden av nakken til å stå opp, få dette: Polisen gjorde ingenting.

Chelsea sa at de politimyndighetene var hyggelige, men tilbød liten hjelp. "De kom bort og uttalte seg, og de var veldig hyggelige og høflige og helt ubrukelige."

Hun er ikke den eneste som føler det på denne måten.

Rettshåndhevelse mislykkes elendig når det gjelder å tiltale hackere. Enten det skyldes mangel på interesse, arbeidskraft eller ganske enkelt ineffektiv lovgivning, politiet har alltid slitt med nettkriminalitet.

Det er grunnen til at så mange tilfeller som Chelsea forblir i en tilstand av limbo, en slags pervers skjærsild hvor rapporter fortsetter å hoper seg opp, men ingenting blir løst.

I en tale med VICE forklarte cybersecurity-ekspert Eric Parent hva han mener er den virkelige årsaken bak lovhåndhevelsens generelle manglende interesse.

Det er så mange historier som denne. Det er først når noens liv står på spill eller når noen har dødd at filene flyter til toppen.

Sint? Du bør være.

Det er overraskende enkelt å hacke et webkamera! Slik gjør hackere det

Det er noen forskjellige måter hackere kan få ekstern tilgang til webkameraet ditt. En av de vanligste metodene er å bruke en type programvare som kalles RAT, eller verktøy for ekstern autorisasjon.

RATS ble opprinnelig utviklet for å la folk få tilgang til datamaskinene sine eksternt. Dessverre har hackere brukt denne programvaren for å få tilgang til datamaskiner over hele verden. Det er overraskende enkelt å gjøre, og noen ganger ekstremt vanskelig å oppdage.

Antallet RATs som for øyeblikket sirkulerer nettet anslås å ligge i "hundretusener." Og hvis du tror at den eneste måten hackere kan spionere på deg på er når det lille lyset er på, tenk igjen.

FBI har brukt spyware i mange år for å få tilgang til webkameraet ditt uten lyset på, og det har hackere. Det betyr at når datamaskinen din er på, kan hackere se på deg!

Tape It Up!

For et så intrikat system er det heldigvis en absurd enkel løsning. For å forhindre at tredjeparter spionerer på deg, må du alltid dekke webkameraet ditt.

Bruk et klistremerke, duct tape, et stykke papir, uansett. Bare sørg for at webkameraet ditt er dekket når du ikke bruker det.

Og hvis webkameraet ditt har en ekstern tilgangsfunksjon du aldri bruker, må du slå den av!

Å forlate webkameraet ditt er avdekket er som å forlate vinduet ditt åpent. Ikke la det lille lyset ved siden av webkameraet ditt være ditt eneste sikkerhetsmål. Beskytt ditt privatliv ved å dekke til kameraet.

ExpressVPNs #WTFWednesday gir deg rare, sjokkerende og skumle historier om datasikkerhet - trukket rett fra nyhetene. Tror privatlivet ditt er ditt? Tenk igjen. Du vil føle deg ukomfortabel. Du vil bli rasende. Du vil tenke, "WTF ?!"

Liker du dette innlegget? Hater det? Les flere skrekkhistorier om invasjonen av ditt privatliv i #WTF-onsdagens arkiv.

Poliser bryr seg ikke om pervers spionerer mot deg
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.