Pokémon, nei! 9 personvernproblemer du må ta i betraktning når du spiller Pokémon Go

[ware_item id=33][/ware_item]

pokemon-Go-historier


I løpet av få dager etter lanseringen har Pokémon Go fått mer aktive brukere enn Twitter, til tross for at de ikke er tilgjengelige mange steder i verden. Appen har lurt millioner av mennesker til å gå ut og leke med smarttelefonene sine, og gyt utallige historier om usannsynlige møter; noen hjertevarmende, andre skummel.

Pokemon Go er ikke det første augmented reality-spillet, ikke engang i nærheten av å være det første massivt flerspillers online spillet (MMO), og definitivt ikke det første som kombinerer de to sjangrene på en mobil enhet. Men på en eller annen måte er vi i ferd med å være vitne til et nytt massefenomen, muligens enda større enn World of Warcraft i 2004.

Utvikleren bak Pokemon Go, Niantic, er ikke ny på dette markedet. Grunnlagt i 2010, utviklet de også det tidligere mest populære augmented-reality-massively-multiplayer-online spillet, kalt Ingress, som ble utgitt i 2012. Ingress så to lag med virkelige mennesker kjempe for å kontrollere byer ved å fange portaler, strømforbindelser og forsyningslinjer, som ble forsterket til et kart på telefonskjermen.

De samme store aktørene bak den samme gamle datahøstingen

Niantic er en spin-off divisjon av Alphabet (tidligere Google), og deres utvikling av Pokémon Go ble kunngjort i 2015, sammen med en investering på 30 millioner dollar fra Nintendo. Med to store selskaper og en enorm investering bak seg, er det ikke rart at det allerede er en så massiv suksess.

Så snart Pokémon Go ble sluppet, ble personvernhygiene reist. Applikasjonen ber om omfattende tilgang til din mobiltelefon, inkludert kamera, lagring, GPS, Bluetooth, kontakter, og vel, stort sett alt annet.

Opprinnelig ba appen til og med om full tilgang til Google-kontoen din, inkludert tillatelse til å lese hele postsøkhistorikken din, sende e-post til andre i navnet ditt og se alle dokumentene i Google Drive. Niantic insisterer på at brukerdata ikke har blitt tilgang til, og alt dette er bare en stor feil, men det forblir ubehagelig å se en app som kan lage en så nøyaktig profil om hvor vi er, hvem vi er, og til og med lure oss til å filme omgivelsene våre.

ExpressVPN vil ikke gå så langt som å si at Pokémon Go er en dystopisk regjeringsovervåkning psyops konspirasjon, men det vil helt sikkert ha sterke effekter på selv de som ikke bruker appen - kanskje fordi hjemmet deres blir et in-game 'Poke- gym. "Og det er sikkert bare et spørsmål om tid til noen trer rett foran bilen mens du prøver å fange dem alle.

Pokémon Go kan stjele livet ditt (og andre hensyn til personvern du bør vurdere)

  1. Hvis du allerede har installert Pokémon Go, oppdater den så snart du kan. Dette vil fikse noen kjente problemer som lar en angriper få tilgang til Google-kontoen din.
  2. Ikke installer Pokémon Go (eller noen annen app!) Fra ukjente kilder bare fordi den ikke er tilgjengelig i appen din eller Play Store ennå. Disse ukjente kilder kommer ofte med integrert skadelig programvare som vil spionere etter deg, ringe dyre samtaler eller holde dataene på telefonen din for løsepenger.
  3. Du trenger en Google- eller Pokemon.com-konto for å spille. Selv om det generelt er tryggere å registrere seg separat i stedet for å gi utviklerne tilgang til Google-kontoen din, kan du det alltid lag en ny bruker til formål som dette.
  4. Søknaden vet alltid hvor du er. Appen vil føre en oversikt over plasseringen din i bakgrunnen, og det er den ingen som forteller hvordan denne informasjonen kan lekke ut til vennene dine, arbeidsgiveren din eller til og med de med ondsinnet forsett. Videre lover Pokémon Go å "samarbeide med rettshåndhevelse" i tjenestevilkårene, slik at du kan være sikker på at alt som kan brukes mot deg, vil bli brukt mot deg i en domstol.
  5. Du sender inn massevis av innhold til webservere, inkludert bilder fra huset ditt og andre private områder. ExpressVPN sier ikke at appen ble opprettet med dårlig hensikt, men hvis noen ville lage et drakonisk spioneringsverktøy, er dette måten å gjøre det på.
  6. Appen har tilgang til mye informasjon på telefonen din. Hvis du er i stand til det spill Pokémon Go på en egen, anonym telefon, så gå for det. Hold dine private bilder, kontakter og chatter utenfor telefonen du spiller på.
  7. Ikke la sunn fornuft forlate deg. Pokémon Go skal ikke være en unnskyldning for å komme inn i utrygge områder, så fortsett å unngå motorveier, byggeplasser eller forlatte bygninger - selv om du finner eller mistenker at en sjelden Pokémon gjemmer seg der.
  8. Vær forsiktig med å dele skjermbilder, spesielt de som inkluderer kart. De kan lett avsløre din fysiske beliggenhet og sette deg i fare.
  9. Ta vennene dine med deg på en Pokesearch. Å ha flere mennesker rundt deg reduserer ikke sjansene dine for å fange en sjelden Pokémon, men når du er sammen med folk du kjenner, er det mindre sannsynlig at du vandrer ut i en innsjø, motorvei, et stort hull med pigger i den, eller gå deg vill i et område du ikke kjenner.

Ha det gøy med Pokémon, men vær forsiktig

Augmented reality-spill er sikkert morsomme, og Pokémon Go er sannsynligvis det største massivt flerspillers online spillet verden noensinne har sett, angående antall spillere. ExpressVPN er nysgjerrig på å se hvilke nye funksjoner og spill som venter oss, og hvor denne nye teknologien vil føre!

Pokémon, nei! 9 personvernproblemer du må ta i betraktning når du spiller Pokémon Go
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.