Oyster-kortet holder øye med deg – #WTF onsdag

[ware_item id=33][/ware_item]

østers kortovervåking


østers kortovervåking

Londons 500 000 offentlige overvåkningskameraer er ikke det eneste verktøyet som kan brukes til å spionere etter deg i den britiske hovedstaden. Oyster-kortet, Londons allestedsnærværende blå kollektivkort, holder et digitalt spor over hvilke stasjoner du besøker og når. Det er ikke nok til å finne den nøyaktige plasseringen din til enhver tid, men det er mer enn nok til å ødelegge et ekteskap hvis ektefellen din er den mistenkelige typen. Fortalte du partneren din at du satt fast på kontoret for å dekke over en ulovlig møte over hele byen? Bedre ikke å la ham / henne være i nærheten av Oyster-kortet, eller så har du noen alvorlige forklaringer å gjøre.

Ubegrenset tilgang

Det er fordi du trenger ikke å være det du for å få tilgang til stasjonsloggen din. Alt du trenger er å ta kortet til en maskin på stasjonen eller slå opp serienummeret på nettet, så finner du en oversikt over alle stasjoner som har vært besøkt de siste 10 ukene. Dette tiltaket er ikke sikkert mot spionasje. Når du sjekker posisjonshistorikken til et kort på nettet eller på en maskin på stasjonen, vil du sende en SMS-varsel til kortholderens registrerte telefon - men det er sannsynligvis ikke nok til å stoppe en engasjert amatørdetektiv. Pro tip for utroskap i London-området: sykle i stedet!

unngå overvåking. sykle.

Oyster Card Data Aids Police

Som man kanskje mistenker, mottar Londons transportmyndighet Transport For London (TfL) også tusenvis av forespørsler per år om Oyster-kortdata fra politietterforskerne. Kortholdere skal være klar over at slike data er tillatt frigitt i henhold til personvernloven fra 1998, men i hvert enkelt tilfelle er politiet pålagt å vise at personopplysninger vil hjelpe i etterforskningen. TfLs offisielle policy for datalagring og utgivelse er tilgjengelig på nettstedet.

Dette er #WTF onsdag, den ukentlige “noen spionerer definitivt på deg” vekker. Hvis noen du kjenner tar Tube for å møte med sin illegale kjæreste, bør du absolutt dele denne historien med dem!

ExpressVPNs #WTFWednesday gir deg rare, sjokkerende og skumle historier om datasikkerhet - trukket rett fra nyhetene. Tror privatlivet ditt er ditt? Tenk igjen. Du vil føle deg ukomfortabel. Du vil bli rasende. Du vil tenke, "WTF ?!"

Utvalgte bilder: 1) Tomhannen, 2) Peter Griffin / Public Domain Pictures.net (bildet er endret).

Liker du dette innlegget? Hater det? Les flere skrekkhistorier om invasjonen av ditt privatliv i #WTF-onsdagens arkiv. Du vet at du ikke kan motstå ...

Oyster-kortet holder øye med deg - #WTF onsdag
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.