Melking det: NSA Søker etter annonsørkaker etter brukerdata

[ware_item id=33][/ware_item]

nsa stjeler informasjonskapslene dine


Hva er i en informasjonskapsel? Brukt av nettlesere av alle typer, er disse små filene designet for å hjelpe nettsteder med å skape skreddersydde, kuraterte opplevelser for netizens - og brukes også av annonsører til å spore resultatene av markedsføringstiltak. Men som avslørt av The Intercept, blir disse tilsynelatende uskyldige dataoppslagene brukt til mer ondsinnet bruk takket være NSA, som utnytter XKeyscore-programmet for å gruve personlige data om intetanende Internett-brukere. La informasjonskapsler bli foreldet i møte med regjeringssponsert oppskriftsmedling?

Fikk informasjonskapsler?

Annonsører og selskaper er avhengige av informasjonskapsler for å forbedre salget og skape en optimalisert webopplevelse. For mange brukere er den lille mengden personlig informasjon som er tilgjengelige for private selskaper verdt det lille tapet av personvern siden ting som surfing, kjøp og kontohistorikk gjør det mulig for bedrifter å utvikle en webopplevelse som føles personlig - for eksempel vil nettsteder huske brukernavnet ditt, hva du sist kjøpte, og deretter gi anbefalinger basert på denne informasjonen.

Selvfølgelig har det skjedd noe tilbakeblikk fra forbrukerne, siden markedsførere ikke alltid gjør det åpenbart at forbrukere kan “velge bort” informasjon om sporing av informasjonskapsler, og ikke alltid følger med når brukere sier at de ikke lenger vil ha dataene deres samlet inn. Nettlesere deler også noe av skylden siden mange ikke er klar over hvordan du deaktiverer informasjonskapsler eller ikke vil vise nettsteder riktig når informasjonskapsler er slått av..

NSA Snacking

I følge Adage er det imidlertid ikke bare annonsører som ønsker å snuse ut forbrukerdata, selv om de har valgt bort sporing. Ved hjelp av Xkeyscore er NSA i stand til å spore og se alle ukrypterte informasjon om informasjonskapsler, noe som gir dem fri tilgang til Internett som helhet. Og mens byråer som Digital Advertising Alliance (DAA) presser på for mer brukerstyring av sine egne internettdata, inkludert bestemmelser om at data "innen rimelig tid fra innsamling skal gå gjennom en de-identifiseringsprosess," er det ikke vanskelig og rask regel om hva som utgjør "rimelig", og gir NSA god tid til å spore opp og ta tak i dataene de ønsker.

Verre ennå? Informasjonskapsler følger forbrukere på tvers av nettverk og IP-adresser. Selv om netizens bytter til VPN-er eller oppdaterer IP-adressen sin, forblir informasjonskapselen. Brukere må bytte nettlesere eller enheter for å unnslippe rekkevidden for annonsebyråer og myndighetsspioner.

Utover Chocolate Chips

Cookien er selvfølgelig ikke slutten av alt-sporing av Internett. Som bemerket av Time, henvender selskaper seg til sporingsprogrammer på tvers av enheter som gjør at de kan holde oversikt over brukerne uansett tilkoblingsmetode - smarttelefoner, nettbrett, bærbare datamaskiner og stasjonære maskiner vil alle være rettferdig spill. Og selv om dette kommer med de ekstra fordelene med handlekurver som er lagret og transaksjonshistorikk aldri er feilplassert, åpner det også døren for en rekke personvernproblemer. FTC har allerede planer om å holde et verksted i november for å diskutere spørsmål om sporing av personvern og identifisere metoder for å beskytte forbrukernes personvern, samtidig som de bemyndiger selskaper til å utføre kritisk markedsundersøkelse. NSA er ikke invitert, men det er en trygg bey at de vil være veldig interessert i resultatene.

Bare desserter

Så hvordan holder brukere personopplysninger personlige når de surfer på nettet? Å tømme nettleser-informasjonskapsler, velge bort sporing og være årvåken om forespørsler om datatilgang er en del av løsningen, men annonsører må også trappe opp og respektere ikke-spor-forespørsler sammen med kryptering av informasjonskapsler for å gjøre lytting mer utfordrende for NSA. Du kan også velge en nettleser som deaktiverer annonser som standard, for eksempel Modig. Kombinert med en VPN kan du gjøre din del for å sende NSA i seng uten dessert.

NSA sporer nettleservanene dine på nettet. Vurder å gå uten informasjonskapsler.

Utvalgt bilde: WavebreakMediaMicro / Dollar Photo Club

Melking det: NSA Søker etter annonsørkaker etter brukerdata
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.