Londons 500 000 kameraer ser på deg. Hele tiden – #WTF onsdag

[ware_item id=33][/ware_item]

big ben ser på degBig Ben ser på deg


Hvis du noen gang har vært i London, vil du vite at det er et flott sted å se severdighetene, klatre på eple og pærer og betale for mye for middelmådig mat og drikke. Men det du kanskje ikke vet, er at London også er verdens overvåkningshovedstad - med anslagsvis 500 000 kameraer som filmer innbyggerne i London 24/7.

En halv million kameraer. Det er ett kamera for hver 16 person i Stor-London-området. Og siden det tallet er fra 2008, er det sannsynligvis mye, mye mer nå.

Londonfolk kan ikke engang ta en tur nedover gaten uten å bli filmet flere ganger. Faktisk filmer 70 forskjellige kameraer den gjennomsnittlige briten hver dag.

Så hvis du ikke liker å bli spionert, er London sannsynligvis ikke din drømmedestinasjon. Men hvorfor skulle Londonere bare godta alle disse personverninvasjonene?

Hva om du skulle dra dit og slå tilbake? Du kan oppleve at overvåkningskameraer i London har flere personvernrettigheter enn du gjør.

Kamera-på-kamera-kriminalitet

Ta saken for London-artisten James Bridle, for eksempel.

James verdsatte privatlivet sitt, så han bestemte seg for å fredelig protestere mot Londons kameranettverk. Han gjorde det ved å bare fotografere hvert kamera han så på en tur rundt byens omkrets. Og hans merkelige essay "Alle kameraer er politikameraer" forteller hele historien.

Bare for å ta bilder av CCTV-kameraene som allerede filmet ham, ble James først satt under innbyggerarrest og deretter kjevlet av kobberne.

Da jeg gikk nedover Park Lane, ble jeg påkrevd av en mann i en drakt som krevde å vite hva jeg gjorde. Han tok frem mobiltelefonen sin, pekte den mot ansiktet mitt, fortalte meg at han skulle "sirkulere beskrivelsen min." Kort tid etter behersket en kollega av ham fysisk meg og ringte politiet.

Et lite polititips der for turister til London. Ikke ta bilder, så blir du mistenkt for terrorisme!

‘The public love CCTV’

Men hold et sekund. Mange flere Londonere må stille opp for sine rettigheter, akkurat som James Bridle. London er tross alt en stolt by med 8,3 millioner mennesker. De kommer ikke til å sitte ledig mens staten og selskaper tar bort rettighetene sine?

Uhm ... Det er de kanskje. For ifølge Storbritannias overvåkningskommissær Tony Porter, er ikke Londonere virkelig klar over hvor farlige alle disse kameraene er.

Ifølge Tony Porter elsker Brits faktisk CCTV. De elsker det så mye, de utvider nå Londons kameranettverk med kroppsslitt videoutstyr.

Når folk sier ‘the public love CCTV’, vet de virkelig hva den gjør og dens evne? Vet de med avansert teknologi, og algoritmer, begynner det å forutsi atferd?

Så der har du det.

I London, verdens overvåkningshovedstad, kampanjer ikke folk for færre kameraer. De fester enda mer av dem til sine egne kropper.

Dette er #WTF onsdag, hvor vi avdekker verdens underligste og skumleste angrep på personvernet ditt. Hvis noen du kjenner trenger å lese hvorfor overvåkningen i London er så rotete, del denne historien med dem!

ExpressVPNs #WTFWednesday gir deg rare, sjokkerende og skumle historier om datasikkerhet - trukket rett fra nyhetene. Tror privatlivet ditt er ditt? Tenk igjen. Du vil føle deg ukomfortabel. Du vil bli rasende. Du vil tenke, "WTF ?!"

Liker du dette innlegget? Hater det? Les flere skrekkhistorier om invasjonen av ditt privatliv i #WTF-onsdagens arkiv. Du vet at du ikke kan motstå ...

Londons 500 000 kameraer ser på deg. Hele tiden - #WTF onsdag
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.