Kunngjør vinneren av ExpressVPN Future of Privacy Scholarship 2017

[ware_item id=33][/ware_item]

ExpressVPN-stipendvinneren


I løpet av det andre året var ExpressVPN Future of Privacy Scholarship en stor suksess. Nesten 2000 studenter i USA og Storbritannia sendte inn essays for et skudd på $ 5000. Mens vi bare kunne velge en vinner, var alle på ExpressVPN imponert over nivået av intellekt og kreativitet som deltakerne ble vist i skrivingen sin.

Studentene ble bedt om å se for seg samfunnet i 2027 der regjeringer over hele verden har oppnådd absolutt digital overvåking. De fleste av spådommene var dystre. Det var historier om tvungen fengsling, akademisk sensur og sanitert sosialt liv, for ikke å nevne de illevarslende forkortelsene for nye offentlige etater med skremmende rekkevidde.

Imidlertid var det Elizabeth Fijalkiewicz fra Chetek, Wisconsin, USA, som wowed ExpressVPN mest. Den 26 år gamle doktorgradsstudenten skrev en pulskjøringsrapport om en kvinne som våget seg inn på et bibliotek for å dele ut ulovlig medisinsk forskning. For å lese historien i sin helhet, sjekk ut siden ExpressVPN Future of Privacy Scholarship.

I mellomtiden viste seks andre deltakere seg til å skrive utrolig overbevisende essays som fikk dem til å bli anerkjent, sammen med et gratis år med ExpressVPN. De er:

  • Alexandra Goriounova, University of New Haven, CT, U.S..
  • Jessica Allen, University of Oxford, Storbritannia
  • Peter Upton, Yankton High School, SD, U.S..
  • Brogan Gerhart, University of Maryland, MD, U.S..

Applaus rundt!

Requiem for et mareritt: Sp&A med vinneren

Etter sin seier tok stipendvinneren Elizabeth tid til å svare på noen av ExpressVPNs spørsmål om sitt vinnende essay. Hun sier inspirasjonen kom fra å prøve å forestille seg “et worst-case scenario” og deretter dra derfra.

”Hjernen min gikk naturlig nok til forskerne, de lærde, mennesker som en begrensning i informasjonsstrømmen ville være mest avskyelig.”

Når det gjelder scenariet med en ung kvinne som prøver å spre kritisk medisinsk forskning, krediterer hun sitt akademiske skolemiljø. ”Hjernen min gikk naturlig nok til forskerne, de lærde, folk som en begrensning av informasjonsflyt ville være mest avskyelig,” forklarer hun.

På spørsmål om hvordan verden kan unngå den slags dystopi hun beskriver, foreslo Elizabeth proaktivitet.

Jeg tror det største folk trenger å gjøre for å unngå denne typen dystopi, er å sørge for at de holder seg engasjert i regjeringen. Det allerede grumle vannet med Internett-personvern er ikke noe politikere lager som en plattform eller til og med noe som gjør overskriftene når de vedtar lovgivning som gjelder det. ”

Generasjonsforskjeller

Med tanke på at essayspørsmålet ba Elizabeth om å se mot fremtiden, var ExpressVPN også nysgjerrig på tankene sine om fortiden. Hun sier at hun merker et generasjonsgap i personvernbevisstheten.

"Jeg tror at foreldrene mine genererer en mer aktiv rolle i å beskytte seg mot potensielle brudd på personlig informasjon som de er klar over. Jeg tror imidlertid at min generasjon er mye mer bevisst på noen av de digitale truslene mot personvern enn foreldrenes generasjon, selv om jeg ikke tror at mange vet hvordan, eller aktivt søker, for å beskytte seg selv mot dem. "

Når det er sagt, innrømmer Elizabeth at det å være en teknisk kunnskapsrik ungdom ikke gir henne total anonymitet fra trusler på nettet.

"For min generasjon tror jeg at mange av de" standard "digitale personverntiltakene er noe som er så automatisk, og noe vi har blitt så vant til at jeg ikke tenker mye på det. Jeg vil være ærlig og si at jeg ikke vet mye om hvordan online hacking eller overvåkning fungerer, og jeg vet ikke helt hvordan jeg kan beskytte meg bedre mot dem. "

En vinner med hjerte

Imidlertid, for å forutse essayet sitt, har Elizabeth selv jobbet for å gjøre verden til et bedre sted. Hun er for tiden i et fysiologisk doktorgradsprogram ved University of Minnesota.

Etter at hun har fullført graden, planlegger hun å hjelpe rehabilitere eldre pasienter. Med hennes egne ord: "Jeg synes det er utrolig givende å jobbe med denne befolkningen og kan ikke vente med å begynne på karrieren."

Gratulerer igjen, Elizabeth, og alt det beste i fremtiden!

~

Tror det Elizabeth skrev var tankevekkende? Vurder å søke på ExpressVPN Future of Privacy Scholarship neste år! Flere detaljer kommer om våren.

Kunngjør vinneren av ExpressVPN Future of Privacy Scholarship 2017
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.