iOS 9 kan spore sexlivet ditt – #WTF onsdag

[ware_item id=33][/ware_item]

ios 9 som sporer sexlivet ditt


Hvis du har en iPhone, vet enheten din og Apple, mye om deg. Fra å plassere til nettloggen din, å eie en iPhone betyr at det er en mulighet for at du overgir mye av privatlivet ditt til den teknologiske giganten.

Mange av oss kan leve med det. Men hvordan vil du føle om sporing av iPhone når og hvor ofte du har sex?

Med tanke på at Apples iCloud-tjeneste - som synkroniserer brukerdata på tvers av iPhones, iPads, Mac-maskiner og så videre - allerede er blitt brutt på en større og pinlig måte, vil du bli tilgitt for ikke å ville lagre seksuelle aktivitetsdataene dine der.

Men det er nøyaktig hva nye funksjoner i den nyeste versjonen av iPhone-operativsystemet, iOS 9, vil at du skal gjøre. WTF?

Satte du en hanske på den?

De nye funksjonene for reproduktiv helse i den nyeste versjonen av iPhone's Health-app ble avslørt - eller rettere sagt, stille nevnt - på Apples konferanse Worldwide Developers Conference (WWDC) 2015.

Under en fane som heter Sexual Health, inviterer den oppdaterte Health-appen deg til å registrere hver gang du har sex, inkludert tiden du gjorde det og om du brukte beskyttelse eller ikke.

la du en hanske på den

The Independent melder:

... brukere vil da kunne se de dataene som er representert på en graf eller i en numerisk utlesning. De kan deretter dele den informasjonen med andre apper.

Vi forstår hvordan disse nye funksjonene vil være nyttige for enkeltpersoner som prøver å få en baby. Faktisk vil de gå bra med det fantastiske utvalget av prøver å tenke apper allerede på markedet.

Men hvis du ikke gjør leksene dine, kan disse funksjonene ha alvorlige konsekvenser for personvernet ditt.

Del min seksuelle aktivitet

Problemet med å føre en oversikt over din seksuelle aktivitet på din iPhone handler ikke om sikkerheten til iCloud.

Når du deler helsedataene dine med andre apper på HealthKit, deler du også dataene dine med utvikleren av disse appene.

Det er titusenvis av apper, laget av titusenvis av utviklere, i iTunes App Store. Og de fleste av dem er selskaper du aldri har hørt om.

Heldigvis krever Apple at alle apper med tilgang til HealthKit har en personvernpolicy, så det er opp til deg å lese opp disse retningslinjene før du gir disse appene dine mest intime detaljer.

Men hvorfor, kan du lure på, er disse funksjonene for reproduktiv helse vises på iPhone nå?

iOS 9: Helse for kvinner?

De nye funksjonene for reproduktiv helse er en del av Apples forsøk på å gi bedre funksjoner for kvinner. Andre nye funksjoner i Health-appen inkluderer sporingsperioder, livmorhalsslimkvalitet og mer. Disse funksjonene er vakre for å forstå kroppen din, dele data om helsen din med legen din og spore fremgangen din hvis du prøver å få en baby.

Men still deg selv disse spørsmålene:

Er du i orden med å dele dine mest intime data med programvareutviklere du ikke kjenner?

Er du i orden med ideen om en graf over seksuell aktivitet som sitter på serveren til et selskap??

Er du i orden med muligheten for at en fremmed vet kvaliteten på livmorhalsslemet ditt?

Hvis ja, så kult. Kraft til deg.

Hvis ikke, bør du holde deg unna de nye Reproductive Health-funksjonene i iOS 9. For noen ganger kan all teknologi i verden ikke slå god gammel penn og papir. Eller din lille svarte bok.

Du leser #WTF onsdag, det ukentlige tittet på de siste truslene mot personvernet ditt på nettet. Kjenner du noen med en iPhone som bør lese denne historien? Del det med dem!

ExpressVPNs #WTFWednesday gir deg rare, sjokkerende og skumle historier om datasikkerhet - trukket rett fra nyhetene. Tror privatlivet ditt er ditt? Tenk igjen. Du vil føle deg ukomfortabel. Du vil bli rasende. Du vil tenke, "WTF ?!"

Liker du dette innlegget? Hater det? Les flere skrekkhistorier om invasjonen av ditt privatliv i #WTF-onsdagens arkiv.

iOS 9 kan spore sexlivet ditt - #WTF onsdag
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.