Hvordan være inkognito i den virkelige verden

[ware_item id=33][/ware_item]

Hvordan unngå CCTV-kameraer


Overvåkningstilstanden er her, og ser deg på hvert hjørne - fra leiligheten din helt til jobb, kjøpesenteret og klubben. Det er ikke utenkelig å gå helt mørkt på nettet, men hvordan beveger vi oss i den virkelige verden uten å bli sett?

1. Krypter kommunikasjonen

Hvis du vil forsvinne fra øynene til det vennlige lokale overvåkingsapparatet ditt, kan du holde et skritt foran det. Forsikre deg om at ingen kan finne ut om planene dine eller oppholdsstedet ditt på forhånd ved å snuse på kommunikasjonen.

SMS og telefonsamtaler er et absolutt tabu, men du må også være forsiktig med e-post og alle andre ukrypterte kommunikasjonsformer.

Hvis du trenger å gjemme deg for myndighetene, kan du faktisk ikke ha en telefon eller noe med et SIM-kort igjen. Det betyr ikke at du ikke kan ha et telefonnummer, men du trenger bare å være ekstra forsiktig med de virtuelle numrene du setter opp online.

2. Finn et sikkert sted å bo

Jo mer overfylt, travelt og kaotisk nabolaget ditt er, jo bedre. Du bør også finne en bygning med flere innganger, ingen vakter og så få videokameraer som mulig. Å være nær markeder, offentlig transport og overfylte steder er et stort pluss.

Å ha romkamerater og framleie kan gjøre ting mye enklere, da du ikke trenger å bekymre deg for strømregninger og leiebetalinger i ditt navn. Ideelt sett kan du flytte når som helst og ikke trenger å dele for mye informasjon med romkameratene dine - selv om du fremdeles trenger å stole på dem noe.

3. La alltid enhetene ligge hjemme

Telefonen din er den perfekte sporingsenheten. Så lenge den kobles til et celletårn, vil den overføre serienummeret og SIM-kortidentifikatoren, slik at politiet, telco og stort sett hvem som helst kan finne ut nøyaktig din beliggenhet.

Når du kobler til Wi-Fi, overfører MAC-adressen din til ruteren, som kan bruke signalstyrken til å lokalisere deg i offentlige parker og bygninger.

Du kan bruke en bærbar datamaskin til å rute trafikken din via VPN og Tor på offentlige Wi-Fi-steder, men selv det kan føre til risiko.

4. Vær smart når du flytter rundt i byen

For å komme deg rundt, må du begrense deg selv og bryt aldri følgende regler:

  • Ikke kjør bil eller motorsykkel
  • Ikke bruk ridesharing-apper som Uber
  • Ikke bruk et elektronisk transittkort
  • Ikke kjøp billetter med annet enn kontanter

Sykler er ganske bra, og det er også å gå. Det som betyr noe er at du smelter sammen med mengden. Hvis du bor i en by der ingen går, bør du ikke gjøre det heller. Hvis du er den eneste med sykkel, ikke bry deg.

5. Slå skannere for ansiktsgjenkjenning

Den største trusselen mot personvernet ditt vil være kameraer, og du vil komme over dusinvis av kameraer i din daglige rutine. Heldigvis er automatisert overvåking lettere å slå enn et menneskelig øye.

Det er nå millioner av CCTV-kameraer som brukes rundt om i Storbritannia, og mens de fleste av dem er privat drevet, kan data fremdeles lett gjøres tilgjengelig for politiet.

For å unngå automatisk overvåking, bør du skjule ansiktet ditt, for eksempel under en hatt eller en ansiktsmaske. Hvis du beveger deg på sykkel, er hjelmen det perfekte dekselet.

Kjemp for privatlivet før du må løpe

Så lenge du følger disse tipsene for å opprettholde personvernet ditt, vil du sannsynligvis gjøre det veldig bra, selv om du ikke har mange muligheter til å teste ut ting.

En godt finansiert organisasjon som et føderalt byrå eller mafia kan fremdeles spore deg gjennom deres nettverk av mennesker på bakken og deres evne til å følge deg fra andre ledetråder du etterlater deg, for eksempel samhandling med butikker, din ansettelsesstatus eller vennene dine.

Kampen for privatliv i den fysiske verden kan noen ganger virke tapt, men det er fremdeles mange ting vi kan gjøre for å bevare våre friheter, og de trenger ikke å være så drastiske som i dette innlegget. Men med mindre et betydelig antall mennesker tar et bevisst valg for personvern, kan det fort for alltid gå tapt for alle.

Hvordan være inkognito i den virkelige verden
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.