Hvordan Target stjeler hemmelighetene til gravide tenåringer – #WTF onsdag

[ware_item id=33][/ware_item]

målet stjeler gravide jenters hemmeligheter


ExpressVPNs #WTFWednesday gir deg rare, sjokkerende og skumle historier om datasikkerhet - trukket rett fra nyhetene. Tror privatlivet ditt er ditt? Tenk igjen. Du vil føle deg ukomfortabel. Du vil bli rasende. Du vil tenke, "WTF ?!"

Du trodde virkelig at hemmelighetene dine var dine å beholde, gjorde du ikke?

Vel, beklager. I en alder av big data og minimal personvern hører hemmelighetene dine til selskaper. Selskaper med nok informasjon om deg til å avkode kjøpsvanene dine på skumle måter. For å sammenligne mønstrene i det uformelle, lille livet ditt med millioner av andre kunder. For å vite mer om deg enn din beste venn, dine betydningsfulle andre eller til og med dine egne foreldre.

Å, du ønsket ikke at foreldrene dine skulle være dine nummer én fortrolige? Det er for ille også. Eller i det minste var det for ille for en videregående elev i Minneapolis som kjøpte kakaosmørkrem og magnesiumtabletter på Target med kredittkortet sitt.

For henne - la oss kalle henne Sara - for Sara var katten ute av bleievesken. Jiggen var oppe. Saras hemmelighet - at hun hadde blitt gravid - var blitt låst opp av dataanalytikerne på Target.

Og for Sara, så vel som faren, var ting i ferd med å bli skikkelig skumle.

Vi vil vite alt

"Vi visste at hvis vi kunne identifisere dem i andre trimester, er det en god sjanse for at vi kan fange dem i årevis.

”Vi vil vite alt vi kan.

"Så snart vi får dem til å kjøpe bleier av oss, kommer de til å begynne å kjøpe alt annet ... Snart kjøper du korn og tørkepapir fra oss og fortsetter å komme tilbake."

Det er Andrew Pole, en dataanalytiker hos Target, som snakker med en New York Times journalist kort tid før arbeidsgiveren hans stilte Pole og sperret NY Times funksjoner forfatter fra sine kontorer.

Han snakker om gravide - inkludert tenåringer - og dataene Target samler inn hver gang en av de 70 millioner kundene kjøper noe med kredittkortet sitt.

Når du setter sammen alle disse millionene av kjøpsrekorder og analyserer dem, dukker det opp rare mønstre. Mønster som: når en kvinne plutselig begynner å kjøpe kakaosmørkrem og magnesiumtilskudd (akkurat som Sara gjorde), er det en stor sjanse for at hun er gravid.

Med alle massene av kundedata kan Target til og med forutsi den måneden babyen skal.

Hva skjer når Targets store datasystem identifiserer en gravid dame? Den sender automatisk ut en kupongbok med rabatter for bleier og mer. Slik at selskapet kan “Fange dem i årevis.”

Det var akkurat det som skjedde med Sara. Og det var slutten på graviditetshemmeligheten hennes. Målet hadde sneket seg inn på sitt mest private, mest sårbare øyeblikk. Og før hun hadde sjansen til å bestemme selv om hva hun skulle gjøre videre, landet Targes graviditetsrabatt mailer i gale hender.

Sint pappa

La oss si at det var en lys vintermorgen. Saras far gikk inn i en Target-butikk i Minneapolis og krevde å snakke med sjefen.

“Hvorfor i helvete sender du kuponger for barnesenger og bleier til tenåringsdatteren min?” Krevde han å vite. "Prøver du å oppmuntre henne til å bli gravid?"

Lederen var litt flau. Usikker på hva som hadde skjedd eller hvorfor, alt han kunne gjøre var å be om unnskyldning.

Men Andrew Pole, Target-dataanalytikeren som opprinnelig fortalte hele historien, visste hvorfor. Og det er akkurat som du allerede har gjettet.

Target visste at Sara var gravid før hun hadde fortalt en annen levende person. Og gjennom sine invasive data- og markedsføringssystemer hadde selskapet tatt bort privatlivet hennes.

Målet er heller ikke alene. Hver store butikkjede ønsker å samle inn dataene dine, og de analyserer alle kjøpsvaner for å lære mer om deg. Noen er mer subtile om det enn andre, men de gjør alle sammen.

Så hvis du trodde at hemmelighetene dine var dine å beholde? Kanskje favorittbutikkene dine allerede kjenner dem!

Det er alt fra oss for denne ukens utgave av #WTF onsdag. Gjorde denne historien deg til å tenke: “WTF?” Del den med noen du er glad i. La dem få vite at du bryr deg.

Liker du dette innlegget? Hater det? Les flere skrekkhistorier om invasjonen av ditt privatliv i #WTF-onsdagens arkiv. Du vet at du ikke kan motstå ...

Hvordan Target stjeler hemmelighetene til gravide tenåringer - #WTF onsdag
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.