Hva vil skje med Internett-personvern i fremtiden?

[ware_item id=33][/ware_item]

En illustrasjon av en pikselert hengelås


Dessverre har vi nådd et punkt der internett ikke fungerer riktig med mindre vi ofrer noe av personvernet vårt. Alt fra Twitter til mobiltelefoner ønsker tilgang til vår personlige informasjon, GPS-plassering og mer.

For de fleste av oss er hvordan selskaper lagrer og bruker vår informasjon stort sett et mysterium. Det er stadige historier om stjålet forbrukerinformasjon, men vi gir fortsatt, villig, ut vår fordi alternativet er skytjenester og sosiale nettverk som låser oss ut.

Hvis Internett-personvern allerede har erodert så mye i dag, hvordan vil ting være i fremtiden?

Tingenes internett kan sette hele livet på nettet

Svaret avhenger av hvordan internett utvikler seg i fremtiden. En trend som forventes å endre landskapet er økningen i ikke-datamaskiner som bruker internett for å koble seg til skytjenester.

Internet of Things (IoT) forventes å bringe alt fra vaskemaskiner til medisinske implantater på nettet. En fordel med disse smarte objektene er at vi kan kontrollere dem eksternt. Snart kan vi kontrollere alt i hjemmene våre med en app.

Men smarte gjenstander som disse er avhengige av å sende informasjon om våre aktiviteter til tjenesteleverandører. Når de fleste enhetene er tilkoblet, vil hele livet være.

Alderen på big data

Personopplysninger samlet inn av selskaper som Facebook og Google, så vel som mange andre, har allerede ført til at det skapes massive og strukturerte databaser om kundenes vaner. Denne store dataen er allerede brukt for å påvirke hvordan selskaper retter seg mot kunder og design av nye produkter.

Mengden data i verden vokser i et utrolig tempo - 90% av verdens data ble opprettet i løpet av de siste to årene. For øyeblikket genereres 2,5 exabyte (2,5 milliarder GB) data hver dag.

De fleste av disse dataene handler om oss, og hva vi gjør på nettet. Når data vokser med denne hastigheten, kan du forestille deg hvor mye det vil være om ti år!

Pigeonholed av atferdsmønstre

En vesentlig måte selskaper allerede bruker big data på, er å finne mønstre i vår oppførsel. Disse mønstrene brukes til å forutsi fremtidig atferd, gjøre antagelser om hvem vi er og selge til oss mer effektivt.

New York Times har rapportert at detaljister og långivere allerede bruker data om tidligere kjøp for å forutsi hvilke kunder som sannsynligvis vil gjøre tilbakebetalinger i tide. En kanadisk forhandler fant ut at kunder som kjøpte premium fugleinfrø, med stor sannsynlighet ville utbetale i tide. Kunder som kjøpte hodeskalleformet biltilbehør var mer sannsynlig å savne betalinger.

Sannsynligvis ble alle kunder som passet det sistnevnte mønsteret avvist for butikk kreditt - selv om de var nye søkere som ikke hadde gått glipp av betaling før.

Å spå fremtiden

Trenden er at vi deler mer data om oss selv, gjennom flere enheter. Tingenes internett vil øke den videre utviklingen og metodene for organisering og analyse av big data.

Med så mye data om vanene våre som er tilgjengelige for dem, kan internettbedrifter snart vite mer om oss enn vi vet om oss selv - inkludert hva vi skal gjøre videre.

Hva vil skje med Internett-personvern i fremtiden?
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.