Hackere kan fjernstyre bilen din – #WTF onsdag

[ware_item id=33][/ware_item]

Hackere kan fjernstyre bilen din - #WTF onsdag


Du tror du har kontroll over bilen din.

Du kjører nedover motorveien på 75 km / h, synger med til favorittlåten din når rare ting begynner å skje.

For det første endres radiostasjonen til noe du ikke forventet. Deretter blusser bilhornet og frontlyktene blinker av og på som gale.

Til slutt kutter strømmen. Du blir strandet på siden av veien. Kjøretøyet ditt vil ikke starte, og du har absolutt ingen anelse om hva som skjer.

Det er når du innser at du ikke har kontroll over bilen din i det hele tatt, men disse rare tingene er ikke noe overnaturlig. De er arbeidet med hackere, og de har tatt kontrollen over bilen din.

Det høres kanskje like usannsynlig ut som en spøkelseshistorie. Men det er ekte - virkelig nok til at Chrysler kan lappe sin Jeep-linje mot hackingangrep.

Har sjåførens sikkerhet og personvern tatt en bisarr vending? Vi er redde for det.

Datamaskiner på hjul

Selvfølgelig har bilbransjen gått denne veien en stund nå. I løpet av de siste tiårene har biler forvandlet seg til datamaskiner på hjul. Og hva er datamaskiner, hvis ikke hackable?

Først var det turkalkulatorer og diagnosesystemer. Nå har de nyeste bilene fra markiser som Ford og Infiniti innebygd Wi-Fi, Bluetooth og telematikksystemer.

Sikkerhetsforskere Charlie Miller og Chris Valasek har allerede satt i gang med å avsløre sårbarhetene. "De mest hackbare bilene hadde flest funksjoner og var alle i samme nettverk og kunne alle snakke med hverandre," sier de.

Miller og Valaseks forskningsresultater

2014 Infiniti Q50

Infiniti Q50 2014 var svært utsatt for hacking, fordi dens telematikk-, Bluetooth- og radiofunksjoner er i samme nettverk som motoren og bremsene. Dette gjør det lettere for en hacker å ta kontroll over selve kjøretøyet.

2014 Jeep Cherokee

I Jeep Cherokee fra 2014, “radioen kan alltid snakke med bremsene.” Dette tillot dem å fjernstyre en Jeep som kjørte på 70 mph i en live-test for Wired magazine.

2010 Ford Escape & 2010 Toyota Prius

Ford Escape 2010 og Toyota Prius 2010 ble hacket av Miller og Valasek i 2013. Paret kunne ta kontroll over begge kjøretøyene via akselerasjon, bremsing, styring og mer.

Og dette er bare noen av svakhetene forskerne vet om.

Abysmal Security

Problemet er alvorlig nok til at den amerikanske regjeringen tar grep. I juli la senator Edward J. Markey frem et lovforslag som krevde nye standarder for bilsikkerhet.

“Biler er en viktig del av tingenes internett,” sa senatoren. "Vi har flyttet fra en tid med forbrenningsmotorer til datamaskiner, men vi har ikke fått på plass riktig beskyttelse mot hackere og datasporere."

Bilsikkerhet er "kanskje 20 år bak" datamaskinens sikkerhet, ifølge tidligere DARPA og Google-forsker Peiter Zatko. "Det er abysmal... det er ingen sikkerhet i biler, og systemene er åpne. "

Fra tusenvis unna

For ikke så lenge siden, alt du måtte gjøre for å sikre bilen din var å låse dørene.

Men med cybersikkerhet i biler som ligger 20 år etter, har inntrengere nå en ny måte å komme seg inn i bilen på.

Ved å hacke General Motors 'OnStar-telematikksystem, kunne forskere fra University of Washington fjernstyre GM-kjøretøy fra tusen miles unna i 2011.

Flere nye utbytter kommer, og ting vil sannsynligvis bli mye verre før bilindustrien fanger opp sitt nett-sikkerhetsspill.

Så hvis du tror du har kontroll over bilen din, tenk på nytt. Takket være bilindustriens cybersecurity-svikt, kan en hacker komme inn når som helst.

Dette er #WTF onsdag, vårt grundige blikk på historiene om cybersikkerhet og personvern du trenger å vite om. Har du en venn som du mistenker å være målet for bilhacker? Del denne historien med dem!

ExpressVPNs #WTFWednesday gir deg rare, sjokkerende og skumle historier om datasikkerhet - trukket rett fra nyhetene. Tror privatlivet ditt er ditt? Tenk igjen. Du vil føle deg ukomfortabel. Du vil bli rasende. Du vil tenke, "WTF ?!"

Liker du dette innlegget? Hater det? Les flere skrekkhistorier om invasjonen av ditt privatliv i #WTF-onsdagens arkiv.

Hackere kan fjernstyre bilen din - #WTF onsdag
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.