Googles anskaffelse av Fitbit er nøkkelen til fremtidens IoT-kontrollerte personvernhellscape

[ware_item id=33][/ware_item]

Et illustrasjon av en smartklokke med Googles logo i ansiktet.


Helt siden Google tok kontroll over Fitbit i fjor i en avtale på 2,1 milliarder dollar, har det vært økende bekymring for hva avtalen representerer når det gjelder brukernes personvern og datasporing.

Selv om dette kan være den første forekomsten av at Google har kjøpt et helt smartwatch-selskap direkte, har den tekniske leviathan utvilsomt hatt øynene for et større stykke av den bærbare kaken en stund..

I januar 2019 kjøpte den smartwatch-teknologi fra Fossil i en avtale på 40 millioner dollar med et mål om å utvikle og markedsføre Wear OS-plattformen og skyve ut flere bærbare enheter.

Med Fitbit-avtalen kan det ha kommet helt inn på dette løftet. Googles blogginnlegg som kunngjør transaksjonen har en ring som Fossil-transaksjonen.

[Bekymret for en dystopisk fremtid der privatliv bare er en glemt drøm? Registrer deg for ExpressVPN-nyhetsbrevet.]

Rick Osterloh, Senior Vice President of Devices at Google, forklarte at investeringen var for "en mulighet til å investere enda mer i Wear OS, samt introdusere Made by Google bærbare enheter i markedet."

Samtidig beroliget han brukerne: “Vi vil aldri selge personlig informasjon til noen. Data om Fitbit helse og velvære vil ikke bli brukt for Google-annonser. Og vi vil gi Fitbit-brukere valget om å gjennomgå, flytte eller slette dataene sine. ”

Men forbrukere er fortsatt skeptiske. Mange tok til Twitter for å kunngjøre at de aktivt leter etter Fitbit-alternativer eller at de er på vakt mot personvernkonsekvensene.

Hei der! Alle her kjenner et # personvernvennlig alternativ til @fitbit?

Nå som @Google kjøpte dem, vil jeg bytte til noe annet.

- Brian Pagán �� + ❤️ (@brianpagan) 15. desember 2019

At Google har en fryktelig personvernpost, hjelper ikke akkurat til å dempe bekymringene. La oss se nærmere på hvorfor avtalen skjedde i utgangspunktet.

Det er Apple, dum

IPhone og Macbook har en tendens til å dominere overskrifter når det gjelder Apple maskinvarelanseringer, men de fleste har en tendens til å overse at Apple Watch er en av de raskest voksende divisjonene i selskapet.

I 2018 utgjorde salget av Apple Watch halvparten av alt smartwatch-salg globalt, med omtrent 22,5 millioner enheter sendt. Fitbit ble nummer to med en betydelig margin på 5,5 millioner, Samsung kom på tredje på 5,3 millioner, mens Garmin tok fjerdeplassen på 3,2 millioner.

I Apple Watch sitt debutår, da kritikere nærmest universelt panorerte det, klarte det fortsatt å rive inn 1,5 milliarder dollar mer enn Rolex gjorde.

La det synke inn et sekund. Apple tjente en milliard dollar mer enn kanskje et av de mest anerkjente klokkemerkene i verden.

Siden den gang har Apple Watch bare gått fra styrke til styrke. Den nye versjonen har flere helsetjenester som er integrert i den, for eksempel varsling av hjertefrekvens, en EKG-monitor og falloppdagelsesfunksjoner.

Google har målrettet helsevesenet unapologetisk og visste at det måtte handle raskt; Ellers vil det permanent sede plassen til Apple og andre rivaler. Og med det bærbare markedet forventet å stige til 63 milliarder dollar innen 2025, er det en heftig del av kontanter som ellers ikke ville nådd kofferten.

Jeg er ingen finansanalytiker, men en avtale på 2,1 milliarder dollar for Fitbit, den nest største aktøren på det bærbare OS-rommet, som samlet inn 1,8 milliarder dollar i omsetning i 2018 ser ut til å være anstendig.

Det var ingen brainer for Google. Sundar Pichai fikk en rabattert pris for et selskap som har en betydelig mengde egenkapital og en lojal brukerbase på rundt 28 millioner. Uten anskaffelsen så det ikke ut til at Google kunne ha gjort en alvorlig bukke i smartwatch-markedet.

Hvordan vil Fitbit fungere med Google?

Google kan benekte alt de vil, men grunnlaget bak avtalen er å gjøre algoritmene smartere og kaste en rekke enda mer inngripende maskinvareprodukter på det intetanende publikum.

Selskapet vil kanskje ikke selge Fitbit-data til tredjepart slik det hevdes. Men Fitbit gjorde nettotap i fjor, og Google er absolutt ikke et veldedig formål. Det er mulig, men likevel usannsynlig, at Fitbit kan bli behandlet som en frittstående divisjon med Google som pumper inn mer penger for R&D og streber etter å bygge smartere produkter.

Det ville ikke være første gang Google har brukt stort på et selskap og tapt. Den betalte 12,5 milliarder dollar for Motorola bare for å avhende den for rundt 3 milliarder dollar noen få år senere, da den aldri virkelig fant ut hvordan den skulle integreres i kjerneproduktpakken..

Det sansynlige scenariet for Fitbit er dypere integrasjon med Googles spirende linje med Pixel-telefoner, Nest Hub, Google Home og hva annet selskapet kommer på. Så du har smarturet ditt som videresender data tilbake til telefonen din, som synkroniseres med din smarte termostat og høyttaler og andre talestyrte gizmos.

I mellomtiden er alle disse enhetene i stand til å spore søvnen din, hjerteslaget, musikken du spiller, menneskene du snakker med ofte, showene du ser, hva slags ting du kjøper online og hva du liker å spise.

Google kan påstå at de ikke deler dataene eksternt, men ingenting er til hinder for at selskapet overfører data fra en divisjon til en annen, som å bruke Fitbit-data for å gjøre termostaten smartere. Eller Nest Hub kommandoer for å bygge proprietære apper for Pixel-telefoner.

Og for et selskap som raknet nord for 100 milliarder dollar i annonseinntekter i 2018, er det nesten umulig å forestille seg at den voksende familien til maskinvareprodukter ikke vil bli brukt til smartere målretting i en viss kapasitet.

Googles track record med personvern er ikke bra

Google har en forferdelig rekord når det gjelder å ivareta personvernet, så hvorfor skulle det være annerledes med Fitbit-avtalen? Google Home Mini har spionert på brukere, og Project Nightingale er grumsete og mystisk.

Jeg kan ikke se dette anskaffelsen i noe annet lys, men en dårlig avtale for forbrukerne generelt. Dessverre virker det som om denne dystopiske fremtiden er det vi kommer til å måtte kjempe med.

Googles anskaffelse av Fitbit er nøkkelen til fremtidens IoT-kontrollerte personvernhellscape
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.