Facebooks 10-årige utfordring gikk fra nostalgisk til dystopisk virkelig raskt

[ware_item id=33][/ware_item]

Facebook Meme Challenge Data Mining


10-årig utfordring, som er en tilsynelatende uskyldig fotooperatør med en potensielt seedy underside, den siste Facebook-kjepphesten som griper verden. Mer enn 5 millioner mennesker har allerede deltatt - inkludert kjendiser på A-listen som Paul Rudd, Morgan Freeman, Reese Witherspoon, Jennifer Lopez og mer.

På overflaten virker det som en morsom og enkel måte for Facebook-brukere å vise hvor mye de har endret (eller ikke har endret seg) det siste tiåret. Imidlertid lister et raskt Google-søk etter den 10-årige utfordringen øyeblikkelig mange titalls artikler som beskriver hvor inngripende denne nye sosiale kjeppen kan være..

Det viser seg at mange mennesker er bekymret for at dette enkle meme kan brukes til å teste biometrisk programvare, som deretter kan selges til annonsører, myndigheter og andre tredjeparter..

Trening for fremtiden

I en tweet som sendte sjokkbølger gjennom ryggraden til brukere av sosiale medier overalt, Wired skribent Kate O’Neill funderte spøkefullt ut om hele denne utfordringen var en måte for Facebook å trene ansiktsgjenkjenningsalgoritmer.

Meg for 10 år siden: sannsynligvis ville ha spilt sammen med profilbildet aldrende meme som gikk rundt på Facebook og Instagram
Meg nå: lurer på hvordan alle disse dataene kan utvinnes for å trene ansiktsgjenkjenningsalgoritmer om aldersprogresjon og aldersgjenkjenning

- Kate O'Neill (@kateo) 12. januar 2019

Er det mulig? Ingen vet egentlig det. Men muligheten til ikke bare å gjette en persons alder nøyaktig, men også forutsi hvordan de vil se ut om 10 år, kan åpne for en helt ny verden av overvåkning og salg av personvern for profitt.

Jo bedre ansiktsgjenkjenning blir, jo mer sannsynlig er det at en regjering (eller noen andre) vil kunne overvåke og spore dine begivenheter og ting - kanskje alles begivenheter. Eller tenk deg at et forsikringsselskap nekter folk dekning basert på hvor dårlig de kan eldes, eller annonsører som kan målrette mot en bestemt markedsføringsordning og / eller tjeneste basert på hvordan en person kan se ut om noen år. Dette er bare noen få eksempler på hvordan denne programvaren kan brukes.

Facebooks ikke-fornektelse

I følge Facebook, “Den 10-årige utfordringen er et brukergenerert meme som startet på egen hånd, uten vårt engasjement. Det er bevis på det morsomme folk har på Facebook, og det er det. "

Facebooks curt-svar unngår selvfølgelig å nevne programvare for ansiktsgjenkjenning. Men selv om vi aksepterer at Facebook ikke var med på å lage meme, betyr det ikke at selskapet ikke tester programvaren sin med det.

For noen var erkjennelsen av at Facebook sannsynligvis allerede hadde disse bildene i databasen, nok til å fjerne enhver spirende ideer om data mining. Imidlertid, som O'Neill nevner i sin artikkel, "Takket være dette meme, er det nå et veldig stort datasett med nøye kuraterte bilder av mennesker fra omtrent 10 år siden og nå." Utfordringen pakker opp dataene i en ryddig liten bue, pent korrigering for alle de menneskene som legger ut feilaktige eller feilmerkede bilder.

Saken for ansiktsgjenkjenningsprogramvare

Talsmenn for ansiktsgjenkjenningsprogramvare hevder at den kan plassere noen malplassert i sanntid, og til og med hindre forbrytelser i å skje. Allerede jobber skoler over hele USA sammen med uavhengige sikkerhetskontraktører for å sette opp og installere ansiktsgjenkjenningssystemer i klasserom.

Disse programvareprodusentene sier at teknologien kan brukes til å holde bedre oversikt over fakulteter, studenter og besøkende, samt overvåke eventuelle oppføringer og avkjørsler på campus.

Og selv om løftet om forbedret sikkerhet på campus ennå ikke er bevist, er det ingen som benekter at denne typen programvare krenker folks personvern - spesielt når du slutter å tenke på alle selskapene som bygger, vedlikeholder og muligens drar nytte av denne typen data.

Hvordan verden ser på biometrisk programvare

Allerede skaper biometrisk datadrift en rift mellom offentlig og teknologisk sektor. Vi har sett hva som skjer når myndighetene prøver å få tilgang til en persons biometrisk låste smarttelefon uten samtykke. (Bare se tilbake på hva som skjedde med Apple vs. FBI-fiaskoen tilbake i 2015 for bevis.)

Kampen om personvern føres fremdeles daglig, og det virker som om enigheten om større åpenhet når det kommer til ansiktsgjenkjenningsprogramvare er overveldende.

Teknologi går for raskt til at forskriftene kan følge med, så det er opp til publikum å godkjenne eller avvise denne typen programvare.

I tilfelle av den 10-årige utfordringen er det tydelig at publikum er skeptiske, og med rette.

Gå frem, men vær forsiktig

Selv om vi ikke sier at du bør unngå Facebook-memes og morsomme sosiale kjepper, er det verdt å ta seg tid til å stoppe opp og tenke hvordan og hvorfor denne typen memes eksisterer..

Din personlige informasjon er for viktig til bare å overlate. Av de fleste kontoer antas 2018 allerede å være det verste året i historien for datainnbrudd, og med all den nye teknologi- og datagruveordningene dukker opp, bør enhver online sosiale medieutvikling benyttes med et sunt saltkorn.

Men her er den gode nyheten: Det har vært nok spekulasjoner og hubbub over Facebooks mulige bruk for disse dataene at hele kjepphestet allerede er gårsdagens nyheter. Forandringsvindene er vanskelige å forutsi, men det er vanskelig å forestille seg denne typen raseri over en tilsynelatende vanlig fotoutfordring for noen år siden.

Blir flere klar over farene forbundet med ansiktsgjenkjenningsdata, biometriske data og geografisk lokaliseringsdata? Vi håper absolutt det. I det minste begynner de fleste store medier å få med seg hvor farlig all denne viljelige håndteringen av personopplysninger virkelig er.

Det alene gir et glimt av håp for fremtiden.

Facebooks 10-årige utfordring gikk fra nostalgisk til dystopisk virkelig raskt
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.