ExpressVPN WireGuard-oppdatering

[ware_item id=33][/ware_item]

En illustrasjon av en bærbar datamaskin med en stor grønn åpen hengelås på skjermen.


WireGuard® er en gratis og åpen kildekode VPN-protokoll opprinnelig skrevet av Jason A. Donenfeld (du kan støtte WireGuard i sin innsats her) og for tiden utviklet av Edge Security LLC. WireGuard fungerer direkte på kjernenivået i enhetens operativsystem, noe som gjør det mulig å kryptere og dekryptere data raskere og sikrere og med færre risiko for lekkasjer, sammenlignet med andre VPN-protokoller.

Så langt er håpet at WireGuard kan etablere seg som en utbredt protokoll som gjør VPN-tilkoblinger allestedsnærværende (inkludert på mobiltelefoner og tingenes internett) uten risiko for vilkårlige koblinger eller høy batteribruk.

Det er spennende å se så betydelige forbedringer, og forståelig nok er mange spente på å se denne protokollen distribuert kommersielt. Vi i ExpressVPN blir ofte spurt om våre umiddelbare planer og meninger om WireGuard, og vi vil benytte anledningen til å avklare vår posisjon.

WireGuard: En god idé i utviklingen

WireGuard er enklere å sette opp og håndtere enn andre VPN-protokoller, selv om mer utvikling er nødvendig før den er klar for et stort produksjonsmiljø med utallige brukere.

Dette er en mening delt av utviklerne av WireGuard, som oppgir på deres hjemmeside:

“WireGuard er ikke fullført ennå. Du bør ikke stole på denne koden. Den har ikke gjennomgått ordentlige grader av sikkerhetsrevisjon, og protokollen kan fortsatt endres. "

En av utfordringene WireGuard står overfor er å sikre anonymitet for VPN-er. Ingen enkelt bruker skal statisk tildeles en enkelt IP-adresse, verken på et offentlig eller et virtuelt nettverk. En brukers interne IP-adresse kan bli oppdaget av en motstander (gjennom WebRTC, for eksempel), som kan være i stand til å matche den med poster som er anskaffet fra en VPN-leverandør (gjennom tyveri, salg eller lovlig anfall). En god VPN må ikke være i stand til å matche en slik identifikasjon til en enkelt bruker. For øyeblikket oppnås ikke dette oppsettet med WireGuard.

ExpressVPN vil støtte arbeidet med å gjennomgå og revidere WireGuard-koden, slik vi har gjort tidligere med OpenVPN. Vi vil bidra med kode og rapportere feil når vi kan og heve sikkerhets- og personvernhensyn direkte med utviklingsteamet. Og på grunn av WireGuards reduserte kompleksitet, vil enhver offentlig revisjon være mer omfattende og gi et høyere nivå av sikkerhet.

På Android, Linux, Mac og rutere fungerer WireGuard veldig bra. ExpressVPN setter imidlertid brukerens sikkerhet og personvern først, så vi vil avvente ytterligere testing før vi lanserer WireGuard til vårt store kundegrunnlag.

WireGuard er et registrert varemerke for Jason A. Donenfeld.

ExpressVPN WireGuard-oppdatering
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.