Er det en stor Pokémon Go-konspirasjon? Sannsynligvis ikke

[ware_item id=33][/ware_item]

Er det en stor Pokémon Go-konspirasjon? Sannsynligvis ikke


Det kan ikke være noen tvil om det; Pokémon Go har tatt verden med storm. Applikasjonen har raskt oppnådd fenomenal suksess og overrasket alle med sin enorme og plutselige brukerbase.

Tatt alle overraskende på bortsett fra utviklerne av Pokémon Go, det vil si hvem som har hatt alt nøye planlagt i årevis ... slags.

Historien om Pokémon Go har sin opprinnelse så langt tilbake som i 2001 da et selskap som het Keyhole Inc utviklet et program kalt Earth Viewer, som fortsatte å bli Google Earth. John Hanke var administrerende direktør i Keyhole Inc den gang, men karrieren gikk videre, og nå sitter han på toppen av Niantic - selskapet som utviklet Pokémon Go.

Pokémon Go har et nært forhold til regjeringen

Hanke har alltid vært nær den amerikanske regjeringen, og jobbet for dem i både Washington DC og Myanmar (Burma). Hankes forbindelse til regjeringen forble aktiv selv etter at han sluttet å jobbe for dem, og Keyhole Inc ble delvis finansiert av In-Q-Tel, risikokapitalarmen til CIA.

Investeringen med Keyhole begavet In-Q-Tel med aksjer fra Google, muligens den største informasjonsinnsamleren på planeten (selv om In-Q-Tel angivelig delvis solgte disse i 2005). Det er ikke overraskende at In-Q-Tel begjærer slike høyteknologiske selskaper, men oppdragserklæringen deres lyder:

"IQT identifiserer, tilpasser og leverer innovative teknologiløsninger for å støtte oppdragene fra Central Intelligence Agency og bredere U.S. Intelligence Community."

CIA vil fange ‘Em All

CIAs interesse for ny teknologi er neppe overraskende, og kartlegging av programvare som Google Earth er spesielt nyttig for et byrå som ønsker å holde øynene opp for hele kloden. Investeringer fra In-Q-Tel er heller ikke spesielt sjeldne, og de nåværende satsningene spenner fra databaser som MongoDB og MemSQL til utviklere av kamerateknologi, som Pelican Imaging eller Pixim.

Selv om du kan finne Keyhole i In-Q-Tel sin portefølje, er Niantic (Developers of Pokémon Go) ikke oppført. Men et engasjement, verken gjennom ukjente investeringer eller personlige forhold, ville ikke være oppsiktsvekkende, spesielt siden Niantic ligger i Arlington, Virginia-fylket kjent for sin tunge tilstedeværelse av organisasjoner som Department of Defense, Homeland Security og Booz Allen Hamilton - Edward Snowden's siste arbeidsgiver. Men hvilken spesiell interesse ville CIA ha i Pokémon Go-appen? Ærlig talt ... det er vanskelig å si det.

Pokémon Go er annerledes - det er ingen høsting

Applikasjonen stikker heller ut fra det enorme antallet spill og apper som er tilgjengelige for mobil. Som Sara Haider, påpeker en ingeniør på Periscope; appen ber ikke om tilgang til kontaktene dine, og mobber deg heller ikke til å invitere vennene dine. Den har ikke engang virtuell sosial mekanikk.

Appen blar rundt alt vi vet om online spill. I stedet for å holde seg inne, må spilleren gå ut. I stedet for å kommunisere med andre gjennom appen, har ikke spillere av Pokémon Go noe annet enn å snakke med menneskene rundt seg (det er ingen chat-app i spillet). Ingen spillere blir incentivisert og snakker med hverandre, ettersom spillet absolutt ikke har noen forklaringer i spillet. Det forventes at folk skal finne ut mekanikken for seg selv, og deretter dele tips med hverandre i det virkelige liv (eller i det minste over tredjepartsfora og chatgrupper).

Så hvor er datainnhøstingen? Kameraet har ikke vist seg å være det personlige mareritt det først så ut til å være. Og mens Pokémon Go opprinnelig forsøkte å få tilgang til hele Google-kontoen din, har dette siden blitt løst. Det er ingenting som hindrer deg i å logge på pseudonymøst med et nyopprettet brukernavn, og den utvidede virkelighetsfunksjonen er ingen bekymring, fordi du bare kan slå den av. Det er ingen straff for å slå av AR, og det kan til og med spare noe batteri.

Er Pokémon regjeringsvenn eller fiende?

Det er vanskelig å forestille seg hva regjeringen virkelig synes om Pokémon Go, og det er liten indikasjon på at appen faktisk er et organisert komplott for å gjøre brukere om til overvåkningsdroner, klare til å bli distribuert som en zombie-sverm.

Til og med posisjonsprofilen fra appen virker ganske ubrukelig, gitt at folk utforsker områder og gangveier som de ellers ville ignorere. Hvis appen leder brukeren, hvor mye forteller dataene oss egentlig om brukeren? Ikke mye.

På det aller høyeste kan ExpressVPN forestille seg Pokémon Go for å være en konspirasjon av helseforsikringsselskaper for å få oss til å trene mer. De økonomiske kraftverkene i legemiddelindustrien vil kanskje heller se at appen er utestengt, ettersom den har blitt rapportert at Pokémon Go kan være en utmerket behandling mot depresjon - det er mye pilleomsetning på nettet!

Å gå ut for å henge på den lokale Pokéstoppen, eller rusle rundt i nabolaget ditt for å fange Pokémon mens du snakker med fremmede om de siste tipsene og triksene, er sannsynligvis langt fra interessene til en autoritær-korporatistisk stat.

Beveg deg langs Det er ingenting å se her

ExpressVPN mener regjeringen sannsynligvis er så uklang som resten av oss er når det gjelder å identifisere trender.

Som så mange andre er myndighetene dømt til å se på når teknologi endrer måten vi organiserer, informerer og underholder oss selv - med det mulige unntaket at de med makten har luksusen å investere andre menneskers penger i teknologi de håper vil fremme sin egen sak.

Så ignorerer haterne og lykkelig jakt! Vi ses på Pokégym!

Er det en stor Pokémon Go-konspirasjon? Sannsynligvis ikke
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.