Er de tre største internettmysteriene egentlig relatert?

[ware_item id=33][/ware_item]

De merkeligste uløste mysterier på nettet.


Alle elsker et mysterium, og Internett har mer enn sin rettferdige andel. De appellerer til vår menneskelige tørst etter kunnskap og vår mislikning av en uferdig historie. Derfor elsket alle TV-serien Lost, og også hvorfor alle hatet TV-showet Lost.

Følgende blir allment sett på som internettets største uløste mysterier. Og de er heller ikke ramblings av en full konspirasjonsnøtt. Dette er veldig virkelige, veldig godt dokumenterte og veldig godt finansierte intriger, og i det minste har en faktisk forandret verden.

Så ta på deg tankene og spør deg selv: 'Hva fudge skjer her?'

uforklarlige fenomener-Topp hemmelig regjeringskonspirasjon eller internett-troll? Det er trolig trollene.

The Markovian Parallax Denigrate Is the First Internet Mystery

La oss begynne før begynnelsen, tilbake i dagene da folk kranglet i timevis og meninger levert med høy stemme ble ansett som faktum - ja, vi snakker om en tid før Tim Berners-Lee ga oss verdensomspennende nett.

I denne vanvittige verden pleide det å eksistere et internettfellesskap kalt Usenet. Det var i hovedsak et chatforum, og det oppførte seg akkurat som alle nettpratforum gjør: det var enorme flammekriger, troll, brennende innlegg og liberale smattering av Godwins lov. Så, på en varm augustdag i 1996, ble status quo avbrutt av et mystisk massespamfest.

Hundrevis av innlegg med tittelen “Markovian Parallax Denigrate” oversvømmet forumet. Innholdet i hver virket til å begynne med å være gibberisk, men de kom stadig til en bruker sa at det nådde "et nesten transcendent nivå av bisarre".

Mange av de tidlige Internett-adopterne var av vitenskapelig sinn, gitt at Internett ikke var så tilgjengelig som det er nå, og de ble enormt fascinert av disse rare innleggene som så ut som de var skrevet i en eller annen type kode. Likevel klarte ingen å finne ut hva meldingene betydde.

Uten svar kom, ble hendelsen helt glemt, helt til 2006, da en Wikipedia-side om hendelsen blåste nytt liv i mysteriet. En ny generasjon av Internet-sleuths prøvde å knekke mysteriet, men de mislyktes også.

I dag eksisterer fortsatt bare en melding med en emnelinje som heter "Markovian Parallax Denigrate" i Googles arkiver:

“Jitterbugging McKinley Abe bryte Newtonian inferring caw oppdatering Cohen
air collaborate rue sportswriting rococo påkaller tousle shadflower
Debby Stirling patogenese escritoire eventyrlystne novo ITT mest
styreleder Dwight Hertzog annerledes anheng McKinley anheng
brannlys Uranus episodisk medisin ditty craggy flogging variac
brorskap Webb improvisert samhold av arv
kjøleskap morfin serviett innlandet Janeiro navnbar årbok hark ”

Og her blir det enda mer rart: Navnet på avsenderens e-post, Susan Lindauer, er en tidligere journalist som ble arrestert i 2004 etter angivelig å ha tjent som agent for Saddam Husseins regjering.

Ingen har noen gang kommet til bunns i det. Var det en moderne stasjonsnummer? Det er noen gjetning - men det er fremdeles ikke det største kryptografiske mysteriet på Internett. Som hører til:

Cicada 3301 - Top Secret Internet Treasure Hunt

Cicada 3301 er uten tvil den mest mystiske av alle Internett-mysterier.

Det hele startet 5. januar 2012 da en anonym 4chan-bruker la ut denne særegne meldingen på det tilfeldige (/ b /) tavla. Den lyder:

Cicada-3301

"Hallo. Vi leter etter svært intelligente individer. For å finne dem, har vi tenkt ut en test. Det er en melding gjemt i dette bildet. Finn det, og det vil lede deg på veien til å finne oss. Vi ser frem til å møte de få som vil gjøre det hele veien gjennom. Lykke til. 3301”

Skjult i bildet av feilen er et sted til et annet puslespill, som fører til et annet puslespill, som fører til et annet ... og så videre.

En lignende melding har dukket opp hvert år siden 2012, vanligvis rundt 5. januar. Det som skiller dette fra Markovian Parallax Denigrate, er imidlertid det faktum at dette er løst - på en måte. Det er et helt wiki-samfunn dedikert til conundrum, der folk hjelper hverandre med å løse kryptiske gåter. Løsningene er ekstremt komplekse og veldig langt borte, noen ligger på faktiske fysiske steder prikket rundt planeten. Dette innebærer at Cicada 3301-utfordringen drives av noen (eller noe) med betydelig innflytelse og ressurser.

Men den virkelig rare delen av Cicada 3301-mysteriet er at de færreste som lykkes med å løse alle gåtene ganske enkelt forsvinner fra Internett. Selv de som har gledet seg av å dokumentere reisen sin hvert steg på veien, når de kommer til slutten, forsvinner de bare. Ingen flere innlegg, ingen flere løsninger. Ingenting. En e-post lekket dukket opp, men det er uklart om den er ekte.

Og slik er det fortsatt en forvirrende gåte. Hvorfor dropper de kodeknekkende superherrensene som løser Cicada 3301-puslespillet av kartet? Hva skjer etterpå? Hva blir av disse geniale sinnene?

Ingen vet…

Imidlertid har det vært mange stille rykter som kobler Cicada 3301 til Bitcoin - forsterket av at de begge dukket opp omtrent på samme tid og begge er sterkt basert på kryptografi.

Cicada 3301 og Bitcoin deler også en ukjent historie, helt uhørt i en så delt, digital tidsalder. Noe som fører oss pent til inngangen:

anonym messengerEr dette Satoshi Nakamoto? Nei. Det er et lagerbilde av en mann på en datamaskin uten ansikt.

Hvem er Bitcoin oppfinner, Satoshi Nakamoto?

Satoshi Nakamoto oppfant Bitcoin-protokollen, og publiserte et papir via Cryptography Mailing List i november 2008, men ingen vet hvem han eller hun er. Eller selv om det bare er én person eller navnet på en gruppe. Alt vi vet med sikkerhet er at Satoshi Nakamoto ikke er et reelt navn. Det er en topp hemmelig identitet.

En ekstra bit krydder å legge til intriger er tilsetningen av uhemmet rikdom. Satoshi er kjent for å sitte på en million Bitcoins, med en nåværende estimert verdi på USD 400 millioner, men har blitt verdsatt så høyt som 1 milliard dollar tidligere. Merkelig nok har millionen Bitcoins aldri blitt rørt, og har blitt kjent som ‘Bitcoin-milliarden’..

Før han forsvant fullstendig, var Nakamotos siste ord på Bitcoin-forumet (hvor han var en sporadisk, men vanlig plakat) uskyldig nok, bare omtalte en ny DoS-bygg.

Nakamoto jobbet med mange mennesker på Bitcoin's open source-team, men passet på å aldri avsløre noe personlig om seg selv. Den siste noen hørte fra ham var våren 2011, da han sa at han hadde “gått videre til andre ting.”

Men hvem var han, og hvor kom han fra? Nakamoto dukket nettopp opp en dag, oppfant en ny global valuta og deretter forsvant. Kunne en person virkelig gjøre det av seg selv? Og hvorfor ønsker han ikke alle pengene? Det hele er veldig rart.

Nylig drev Wired en eksponering, og hevdet at en australsk fyr som heter Craig Wright er Satoshi Nakamoto. Men uoverensstemmelser og løgner om fortiden hans, pluss en pågående rettssak med den australske skattemannen - som rett frem tilbakeviser Wrights påstand - har gitt tvil om det. Wired skrev til og med et oppfølgingsstykke, og uttalte at de sannsynligvis hadde blitt hoaxed.

Hvem står bak Mysteries of Internet?

Kan alle tre ha sammenheng? Hvem er i så fall bak dem? CIA, internett som er en dårlig fyr, er blitt sitert i alle de tre tilfellene, og de vil absolutt ha ressursene til å sette sammen det hele. Dessverre kan det godt hende at det aldri kommer et endelig svar.

Disse mysteriene er ikke bare tilfeldige konspirasjonsteorier; de er ting som faktisk skjedde, og ble orkestrert av virkelige mennesker (eller grupper). Men hvem! HVEM? FORTELL OSS!

Har du noen ide om hva som skjer? La det ligge i kommentarene nedenfor!

Utvalgt bilde: retrostar / Dollar Photo Club
Fortrolig: Kenishirotie / Dollar Photo Club
Definitivt ikke Satoshi Nakamoto: Tiko Aramyan / Dollar Photo Club

Er de tre største internettmysteriene egentlig relatert?
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.