Er bekymret for at enhetene dine vil bli konfiskert ved grensen? Dette er hva du kan gjøre

[ware_item id=33][/ware_item]

Mobiltelefon med et ulåst og låst ikon på hver side av en gul linje på gulvet.


Det er økende bevis som tyder på at grensesikkerhetsagenter tar større skritt for å trenge inn i vårt daglige liv. Bare i fjor gjennomførte tollagenter i USA over 33 000 uforsvarlige enhetssøk - firedoblet antallet fra bare for tre år siden.

En nylig uttalelse i et søksmål ledet av Electronic Frontier Foundation og American Civil Liberties Union avslørte at agenter "hevder nær ufritt myndighet til å søke og gripe reisende enheter ved grensen." Informasjonen som kan lagres for opp til et øyenbryn heiser 75 år.

Mer alarmerende er at embetsmenn i grensen også kan søke på elektroniske enheter for å finne informasjon om alle du er koblet til, for eksempel familie eller venner, og alle kilder en journalist eller stipendiat kan ha. Enhver person i kontaktlisten din er fair game. Og denne åpenbare invasjonen av personvern er ikke begrenset til USA.

Advokatgrupper kjemper for å stoppe uberettigede enhetssøk og anfall, men det er flere ting du kan gjøre for å forhindre at grensesikkerhet får tilgang til sensitiv informasjon på enhetene dine.

1. Reis uten enhetene dine

Den enkleste og sikreste måten å unngå grensesøk er å bare ikke ta med deg enhetene dine. Men selv om det kan være fint å ta en pause fra enhetene dine, vil det sannsynligvis være en utrolig ulempe for de som stoler på enheter for å holde kontakten med resten av verden.

2. Få en brennertelefon med bare dataene du trenger

En brennertelefon eller datamaskin som bare brukes til å reise, er en annen måte å redusere mengden sensitiv informasjon du har med. Ideelt sett har enhetene bare det du trenger for dine reiser, og ikke mye mer.

Når du konfigurerer brennerenhetene dine, må du sørge for at det ikke er noen e-postkontoer, apper for sosiale medier eller personlige bilder på dem. På den måten, hvis enheten din blir konfiskert og plukket gjennom, er det ikke så mye å se.

3. Lagre sensitiv informasjon på nettskyen og slett apper midlertidig

Den gode nyheten er at i amerikanske grensepatruljer kan ikke agenter se gjennom reisendes data hvis de er lagret på nettet.

Så for de som ikke kan (eller ikke vil) kjøpe flere enheter, er en enkel måte å unngå datadrift ved grensen å lagre informasjon i nettskyen og slette alt på enheten din. Vær forsiktig: Hvis du legger igjen noe etter dataene, er det fremdeles fair game.

Sosiale medier og e-postkontoer er spesielt enkle å fjerne fordi du bare må logge deg på igjen når du installerer appen på nytt.

Hvis det ikke er et alternativ å lagre data på nettskyen, kan du fremdeles hevde sannsynlig avvisbarhet av dataene på enheten din ved å legge til skjulte volumer eller skjulte operativsystemer, som, hvis de er konfigurert riktig, vil skjule dataene dine fra til og med avanserte rettsmedisiner..

4. Deaktiver biometrisk datasikkerhet og krypter enhetene dine

I USA kan grenseagenter tvinge deg til å bruke din biometriske sikkerhet for å låse opp enhetene dine for undersøkelse. Forsikre deg om at du deaktiverer det, og bruk i stedet lange passord og kryptering.

I tillegg bør du forsikre deg om at enhetene dine er kryptert. Hvis Android-enheten din kjører 6.0 eller nyere, er den kryptert som standard, men du kan sjekke under Innstillinger > Sikkerhet. Apple-brukere kan hvile lett ettersom alle iOS-enheter er kryptert som standard. MacOS bærbare datamaskiner kan krypteres med FileVault, og med BitLocker på Windows 10-maskiner.

Vær på vakt mot at grenseagenter fremdeles kan gripe inn enhetene dine for å prøve å få en sprekk på dem, og hvis du er besøkende i USA, kan du til og med bli nektet innreise hvis du ikke overholder søkekravene..

5. Rapporter eventuelle brudd

Selv om det er midlertidige løsninger på den uberettigede undersøkelsen av enhetene våre, er det ingen erstatning for en fullstendig reversering av denne inntrengingen i vårt personlige personvern.

Rapporter eventuell upassende oppførsel til organisasjoner som ACLU eller EFF, som kjemper for å presse tilbake brudd på dine rettigheter.

ACLU og EFF saksøkte den føderale regjeringen for uforsvarlige søk i 2017, og går foran i saken. Rapportering av overgrep er avgjørende for å hjelpe disse organisasjonene med å reise en sak mot tollvesen og innvandring.

Den beste måten å unngå å få beslaglagt data ved grensen

Dessverre er disse løsningene ikke perfekte. Garantiløse søk skjer fremdeles med en økende hastighet, og det er ikke mye du kan gjøre for å stoppe grenseagenter som søker på enhetene dine når de måtte ønske.

Det beste du kan gjøre er å ta så lite sensitive data som mulig når du krysser en grense og rapporterer om brudd på personvernet til organisasjoner som ACLU, OpenMedia og EFF.

Er bekymret for at enhetene dine vil bli konfiskert ved grensen? Dette er hva du kan gjøre
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.