Ed Snowden blir hedret, og det er helt cray

[ware_item id=33][/ware_item]

cherax snowden, kreftene oppkalt etter ed snowden


20. mai 2013 gikk Edward Snowden om bord i et fly fra Hawaii til Hong Kong, klar til å slippe løs en strøm av klassifiserte dokumenter som ville gjøre ham til den mest etterspurte mannen i verden. Når han satt engstelig på rullebanen og stirret på amerikansk jord for siste gang i livet, må han ha hatt andre tanker: "Hva ligger i dette for meg? Er det hele verdt det? ”

"Selvfølgelig er det," tenkte han sannsynligvis for seg selv, lente seg tilbake og lukket øynene, til slutt i fred med sin beslutning. "Fordi om to og et halvt år er det noen som vil oppgi en krepsdyr etter meg."

Cherax snødde

Ok, så det tankegangen skjedde sannsynligvis ikke. Men dette gjorde: Forskere oppdaget en ny krepsart og navngav den etter den beryktede NSA-varsleren Edward Snowden.

Den nye arten, kalt Cherax snowden, ser for det utrente øyet ut som andre kreps fra slekten Cherax. Det ble tidligere solgt som kjæledyr fra New Guinea under det navnet inntil den skarpsynte tyske forskeren Christian Lukhaup bestemte at forskjellene var for store til å ignorere.

kreps oppkalt etter edward snowdenSer du likheten?

Den nye arten, preget av knalloransje tipper på tappene, ligner ikke navnebroren Edward Snowden av arten Homo sapiens, med et indre skjelett og bare to ben. Men Lukhaup sa til Washington Post at navnevedtaket hans mer handler om respekt enn likhet:

Etter å ha beskrevet et par nye arter, tenkte jeg å navngi en etter Edward Snowden fordi han virkelig imponerte meg ... Vi har så mange arter oppkalt etter andre kjente personer som sannsynligvis ikke gjør så mye for menneskeheten. Jeg ønsket å vise støtte for Edward Snowden. Jeg tror det han gjorde er noe helt spesielt.

Redd kreps!

Nyheter om den nye arten vil sannsynligvis ikke komme Snowden til gode, men det kan gjøre noe godt for dyret. Lukhaup og de andre forfatterne av studien bemerker at krepsdyrpopulasjonene har redusert de siste årene, og kan bli truet hvis et avlsprogram ikke blir introdusert snart.

Forhåpentligvis vil denne økte eksponeringen gi økt privat interesse for å beskytte arten, fordi den sannsynligvis ikke vil få noen hjelp fra USAs regjering.

Utvalgte bilder: (1) “Cherax Snowden holotype hann” av Animalparty er lisensiert under CC BY 3.0, (2) “Edward Snowden” av Hic et nunc er lisensiert under CC BY 3.0.

Ed Snowden blir hedret, og det er helt cray
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.