Dystopiske data: Hvordan Internett-leverandøren min fikk meg svartelistet fra drømmeskolen

[ware_item id=33][/ware_item]

Kan søkehistorikken din påvirke utdannelsen din?


Følgende er del av en fiktiv serie som ser på farene ved misbruk av privatliv. ExpressVPN går inn i en mørk, men veldig realistisk fremtid der ISP-er rutinemessig selger dine private data til høystbydende.

Nellie stirret på de to nesten identiske pakkene på pulten hennes og skjønte at hun svettet - dette var en tøff avgjørelse.

Klokka var 16.30 fredag ​​12/18/2020. Bare to uker til søknadsfristen. På tide å gå oppover i kommandokjeden.

Nellie satte seg mot den store døra i hjørnet, den som sa “Jacqueline Garmin, førsteamanuensis for grunnleggende opptak, Georgetown University.” Hun banket to ganger.

"Kom inn!"

"Hei Dean Garmin, håper dette ikke er en dårlig tid ..."

Dean Garmin svingte. “Hei Nellie; hva skjer? ”Det var tydelig fra stemmen hennes at det faktisk var en dårlig tid.

"Jeg har to applikasjoner i dag, og de er begge siste runde-materiale så vidt jeg kan si."

Dean Garmin myste mot pakkene i Nellies hånd. "La meg ta en titt." Nellie plasserte dem på dekanens skrivebord: Omar Shafi fra Hoboken High School og Justin Yang fra Sacramento Academy.

"De er begge presidentrådene for studenterrådet," fortsatte Nellie mens Dean Garmin gikk forsiktig gjennom hvert dokument. "De er begge veldig opptatt av studier i nær øst, og merkelig nok spiller de begge fagott."

Dean Garmin skimtet, og vippet fortsatt. “Ingen meningsfylte avvik?”

Nellie nølte. "Vel, Omars familie er fra Jordan og Justin er 3. generasjons kineser ..." Dean Garmin avbrøt henne med et bekymret blikk. Admissions 101 er ikke diskriminerende basert på rase eller nasjonal opprinnelse. "Jeg mente ikke at vi skulle gjøre det ..." sa Nellie. "Det går bra," sa Dean Garmin mens hun fortsatte å lese.

Rommet var stille i flere sekunder bortsett fra stokking av papir. Dean Garmins øyne så ut til å bevege seg uavhengig, som en kameleon, ett øye på hver applikasjon.

"Her går vi," sa hun til slutt og pekte på den siste siden i pakken til venstre. "Omar har blitt flagget. Rapporten fra Internett-leverandøren hans sier at han har surfet på flere nettsteder om ... ‘jihad’ ”.

"Ja, det så jeg," sa Nellie. "Men han er en potensiell hovedstudie i nærøsten, er det ikke fornuftig at han ville forske på islam?"

Dean Garmin sukket tungt. "Se, jeg sier ikke at han er en terrorist eller noe. Han er sannsynligvis en flott gutt, og han vil mer enn sannsynligvis gjøre det veldig bra her. Men Justin-posten på nettet er ren. ”Nok en lang pause. "Hvilken vil du helst gå på college?"

Nellie nikket. "Jeg antar det er Justin, da."

"Det er en tøff prosess, jeg vet det," sa Dean Garmin og følte skuffelsen over stemmen til Nellie. “Men tro meg, det pleide å være mye vanskeligere før vi begynte å kjøpe disse ISP-rapportene. Disse søkeordmålingsalgoritmene kan hjelpe oss med tunge løft, spesielt ved knasende tid. ”Dean Garmin kikket på klokken. "Apropos…"

"Rett," sa Nellie og samlet frem begge rapportene. “Takk, Dean Garmin.”

"Når som helst. Å, en ting til, Nellie. ”

Nellie stoppet i døren.

"Når du utarbeider Omars avvisningsbrev, trenger du ikke å nevne at vi vet om jihad-saken. Bare de vanlige ‘vi mottok så mange fantastiske applikasjoner i år’ rigamarole. Vi vil ikke at folk skal tro at vi spionerer mot studenter. ”

"Selvfølgelig," sa Nellie. For en latterlig forestilling.

Ikke stol på Internett-leverandøren din med nettloggen din. Bruk en VPN for å aldri la dem ha det i utgangspunktet. ExpressVPN krypterer trafikken din og skjuler sin destinasjon fra Internett-leverandøren din, og gi dem ingenting å utpresse deg med i ikke-så fjerne dystopier som disse.

Dystopiske data: Hvordan Internett-leverandøren min fikk meg svartelistet fra drømmeskolen
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.