Du bør dele inn nettleserne dine. Slik fungerer det.

[ware_item id=33][/ware_item]

Nettleser med bokser som inneholder forskjellige typer surfeaktivitet.


Vi er veldig klar over at dataene våre er verdifulle - våre online bevegelser følges flittig av selskaper og myndigheter som ønsker å målrette oss for deres økonomiske og politiske gevinst.

Inkognitomodus forhindrer at aktivitet blir lagret på datamaskinen din, men informasjonskapsler er fremdeles aktive i løpet av Internett-økten. For eksempel vil Facebook fortsatt vite hvordan du navigerer til og fra nettstedet, så vel som de bredere nettbevegelsene dine.

Det er imidlertid mulig å kompartmentere surfing i en eller flere nettlesere for å begrense hvordan selskaper som Google og Facebook kan spore deg.

Hva er nettleserrom? Hvordan fungerer de?

Nettleseravdeling er en metode for å dele opp nettaktiviteten din i forskjellige nettlesere, slik at hva du søker etter i nettleser nr. 1 ikke blir sporet i nettleser nr. 2.

La oss for eksempel si at du vil dele nettleseraktiviteten din i to: sosiale medier & e-post og surfing hver dag. Bruk en nettleser, for eksempel Chrome, for å logge på og få tilgang til e-post- og sosiale mediekontoer og en annen separat nettleser, som Firefox, for enhver annen type surfing.

Informasjonskapsler kan ikke dele data mellom nettlesere, noe som betyr at e-postadressene og sosiale mediekontoer ikke kan spore noe du gjør i Firefox-nettleseren.

For at dette skal fungere, må du huske hvilken nettleser du bruker for hvilken type online aktivitet. Den er fullstendig gjennomførbar, men kan bli litt kjedelig å fortsette å bytte frem og tilbake.

Heldigvis er det nå en måte å gjøre det på kompartementere surfingen din i en enkelt nettleser.

[Vil du ha mer nyheter om personvern og sikkerhet? Registrer deg for ExpressVPN-bloggnyhetsbrevet.]

Slik setter du opp nettleserom i en nettleser

I dette oppsettet bruker vi Firefox tilleggsprogram for flerkontokontainere. Som Mozilla forklarer, "Container-faner er som vanlige faner, bortsett fra at nettstedene du besøker har tilgang til en egen del av nettleserens lagring."

Andre nettlesere har utvidelser som vil legge til containere, men sørg for at du bruker en som tar ditt privatliv og sikkerhet på alvor. Vi bruker Firefox sine containere, da det er ganske enkelt å sette opp.

1. Last ned containertillegget.

2. Åpne Firefox og klikk og hold inne + for å opprette en ny fane. De foreslåtte containertypene dine vises: Personlig, Arbeid, sosiale medier og Facebook.

Du bør dele inn nettleserne dine. Slik fungerer det.

Du kan også finne et ikon på verktøylinjen, eller gå til om: preferanser # containere å endre, legge til og slette så mange containere du vil.

Du bør dele inn nettleserne dine. Slik fungerer det.

  1. Velg beholderen du vil bla i - hvis du vil sette opp sosiale mediekontoer, velger du den rosa Sosiale medier container. Hvis du trenger å åpne en arbeids-e-post, velger du den oransje Arbeid container.

Når du åpner forskjellige containerfaner, vises den tilsvarende fargen som en linje under fanenavnet.

Du bør dele inn nettleserne dine. Slik fungerer det.

  1. Glede deg over at ikke selskaper som Facebook sporer hver eneste bevegelse. Nøkkelen er å sørge for at du ikke overlapper containerne, for å minimere sporingsmengden i nettleseren din.

Større beskyttelse, større personvern

Nettleseravdeling er ikke en perfekt personvernmetode - Internett-leverandøren din og andre selskaper kan se din online aktivitet. Men ved å ta i bruk nettleseravdeling vil det være vanskeligere for store teknologiselskaper å identifisere surfeaktiviteten din.

Du bør dele inn nettleserne dine. Slik fungerer det.
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.