8 måter NSA spionerer på deg akkurat nå

[ware_item id=33][/ware_item]

Et sikkerhetskamera stemplet med det amerikanske flagget.


I 2013 avslørte Edward Snowden at NSA samler inn personopplysninger om hver amerikaner, så vel som mange flere mennesker over hele verden. Selv om omfanget av overvåkningen var sjokkerende den gangen, er det ikke lenger den vogue nyhetshistorien.

Hva er NSA?

NSA er U.S. National Security Agency. Tilsynelatende der for å beskytte amerikanske borgere og interesser, sannheten er at NSA overvåker hver amerikaner og folket i mange allierte land - alt med støtte fra den amerikanske regjeringen og store deler av Kongressen.

Men det er ikke bare NSA som spionerer etter sine egne mennesker. Dets kolleger ved CIA (Central Intelligence Agency) spionerer også på og hacker mål av interesse.

Her er åtte måter NSA fortsatt spionerer etter deg, akkurat nå, i henhold til dokumenter som er lekket av Edward Snowden og videre etterforskning av pressen.

Hvordan NSA-overvåkning fungerer i Amerika

1. NSA har fortsatt tilgang til telefonoppføringene

I 2017 skaffet NSA data fra over 534 millioner telefonsamtaler og tekstmeldinger. Utrolig nok er dette antallet tredoblet beløpet som ble samlet inn i 2015, da USAs frihetslov angivelig begrenset NSA-tilgangen til data fra kommunikasjonsselskaper.

NSA har ennå ikke gitt ut omfanget av datahøsting av 2018, selv om nylige rapporter antyder at overdreven telefonsamling endelig kan være på vei ut. La oss håpe historiene er sanne, men det ville ikke være første gang NSA har rett opp løy om sin overvåkingspolitikk.

2. Dine favoritt Internett-tjenester gir dataene dine til NSA

Facebook, Google, Apple og seks andre ledende online tjenester har alle gått på rekord som å ha gitt kundene sine data til NSA, slik det lovlig kreves av “PRISM” -programmet. Delt data inkluderer e-postmeldinger, meldinger og dokumenter.

3. NSA kan hacke enhetene dine

NSAs hakeenhet, Tailored Access Operations, har utviklet en hel rekke hackingutnyttelser. Disse gjør det mulig for NSA å bryte seg inn i forbrukerelektronikkenheter og IT-systemer som den ser passende.

Når NSA finner et sikkerhetshull i et populært forbrukerapparat, fikser det ikke sikkerhetshullet, men utnytter det i stedet. Det gjør praktisk talt alle enheter sårbare for hackere.

4. Alle sikkerhetsenhetene dine kan utnyttes takket være NSA

NSA har gjort jobben med å hacking sikkerhetsenheter lettere for seg selv, ved å tvinge mange produsenter til å bygge sårbarheter til produkter.

Hvis det ikke er nok, er NSA kjent for å avskjære sendinger av datamaskiner og telefoner for å sette "bakdører" på dem. Bakdøren omgår sikkerhetstiltakene på enheten, slik at NSA kan spionere mot sluttbrukeren.

5. NSA kan spore deg uansett hvor du er

Når du beveger deg rundt i byen, kan mobiltelefontårn beregne din nøyaktige plassering. Selv om NSA hevder at den ikke lenger samler inn disse bulkdataene selv, er mobiltelefoneleverandørene fremdeles pålagt å gjøre det, og de må på sin side overgi disse postene til NSA når de blir beordret av en domstol.

Det desidert verste aspektet av denne ubehagelige kraften er at du ikke engang trenger å bli gjenstand for en henvendelse selv. Dataene til millioner kan overleveres uten forvarsel, fordi du til og med hadde den mest tangensielle forbindelsen til en person under overvåking.

Hvordan NSA spionerer på deg utenlands

6. NSA har tappet internettlinjer over hele verden

Internett forbinder forskjellige kontinenter via undersjøiske fiberoptiske kabler som har svimlende datamengder. Noen steder har NSA avtaler med lokale etterretningsbyråer for å tappe inn disse kablene; i andre gjør det det på egen hånd. NSA bruker til og med ubåter for å feste snuskende bugs til ledninger dypt nede i havet.

7. NSA hacks utenlandske selskaper

I Brasil, Tyskland og andre land har NSA brutt seg inn i de interne nettverkene til store telekommunikasjonsleverandører, fanget opp dataene de samler inn og svekket sikkerheten til systemene deres. Den samler hver e-post og telefonsamtale den kan.

8. NSA vet alt du eier og kjøper

Gjennom avtaler og hacking kan NSA få tilgang til kredittkortnettverk, betalingsportaler og bankoverføringsfasiliteter over hele verden. Denne monetære overvåkningen lar NSA følge hver cent av pengene dine, hvor de kommer fra, og hva du bruker dem på.

Beskytt deg mot NSA-overvåkning

Mens NSA-overvåkning strekker seg over hele kloden, er det fremdeles mye du kan gjøre for å ivareta personvernet ditt på internett. Sjekk ut denne listen over de viktigste personverntipsene, og vær alltid bevisst på hva du deler, hvem du deler med, og hvordan du deler den.

8 måter NSA spionerer på deg akkurat nå
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.