6 søkemotorer som misbruker personvernet ditt (og 3 som faktisk bevarer det)

[ware_item id=33][/ware_item]

søkemotorer som invaderer ditt privatliv


For å gjøre ting enklere for alle, har ExpressVPN evaluert ni store søkemotorer basert på hvor inngripende de er for personvernet ditt. Seks skilte seg ut som personvernstruder, mens tre viste seg å være tryggere spill. Evalueringen er basert på hver enkelt søkemotors personvernregler, tilstedeværelsen av annonser og ytterligere personvernfokuserte tjenester.

Med fremveksten av moderne nettlesere har søkemotorer blitt sømløst integrert i vår internettopplevelse. Borte er dagene med å skrive ut “www.google.com” - nå trenger man bare å skrive inn en spørring i søkefeltet (eller adressefelt, i mange tilfeller), og når resultatet kommer.

På grunn av denne strømlinjeformede opplevelsen, er det mindre sannsynlig at vi tenker kritisk på hvilke søkemotorer vi bruker. På Chrome? Visst vil Google gjøre det. Internet Explorer? Ta meg bort, Bing!

Problemet med denne laissez-faire-holdningen er at den har en betydelig effekt på hvordan vi opplever internett. Ikke bare varierer søkemotorene i algoritmene sine, og påvirker dermed søkeresultatene, men de har også radikalt forskjellige personvernregler. Avhengig av hvem du søker med, kan du legge ut tilfeldige fakta om deg selv for salg.

Den frekke listen

Google

Omfang av datainnsamling: Enorm (ikke glem, Google følger deg på YouTube)
Annonser: Ja
Bemerkelsesverdige egenskaper: Den vet sikkert alt om deg * skummel latter *

Google er kanskje den mest populære søkemotoren rundt — i 2014 var det 67,5% av alle søk i USA - men det er et forferdelig valg når det gjelder personvern.

Ettersom søkemotorens personvernregler informerer besøkende, sporer Google omtrent alt, inkludert søk, IP-adresse, telefonnummer, maskinvareinnstillinger og mer!

I følge Google er all denne datainnsamlingen gjort til fordel for brukerne:

"Vi samler inn informasjon for å tilby bedre tjenester til alle brukerne våre - fra å finne ut grunnleggende ting som hvilket språk du snakker, til mer komplekse ting som hvilke annonser du vil finne mest nyttige, personene som betyr mest for deg på nettet, eller hvilke YouTube-videoer du kanskje vil like. "

Hvis den grad av påtrengende virkning gjør deg kvalm, frykter ikke: Du kan alltid få Google til å glemme deg. Du kan også forhindre at Google vet lokasjonsdataene dine i fremtiden ved å bruke en VPN-utvidelse på Chrome.

Når du har tømt skiferen, kan det være lurt å sjekke ut ett av søkemotoralternativene på Nice-listen.

Yahoo

Omfang av datainnsamling: Stor
Annonser: Ja
Bemerkelsesverdige egenskaper: Det tilknyttede e-postsystemet ble nylig hacket

Ting har ikke vært bra for Yahoo i det siste, hva med avsløringen om at rundt 500 millioner Yahoo Mail-kontoer ble hacket. Denne hendelsen alene vendte mange personlige sinnsindivider fra selskapet.

Yahoos søkemotor er ikke noe å skrive hjem om (den er “drevet av Bing”), men den har en annonseinteressør som lar deg forhindre Yahoo i å skreddersy annonsene du ser. Det forhindrer ikke at annonser vises helt, men det gjør i det minste nettleseropplevelsen litt mindre stilkete.

Bing

Omfang av datainnsamling: Stor
Annonser: Ja
Bemerkelsesverdige egenskaper: Den vet nesten like mye om deg som Google gjør

Den nest mest populære søkemotoren i USA (delvis fordi den “driver” andre søkemotorer), registrerer Bing også søkene dine og annen relevant informasjon. Men fordi den ikke er integrert med så mange populære plattformer som Google (som YouTube), kan det sees på som litt mindre påtrengende.

Det sier fortsatt ikke så mye. Et besøk på Bings personvernside maler et detaljert bilde av alle de nydelige tingene du deler når du gjør et søk:

"Når du gjennomfører et søk, eller bruker en funksjon i en Bing-drevet opplevelse som innebærer å utføre et søk eller legge inn en kommando på dine vegne, vil Microsoft samle søke- eller kommandobetingelsene du oppgir, sammen med din IP-adresse, beliggenhet, unike identifikatorer som finnes i våre informasjonskapsler, klokkeslett og dato for søket og nettleserkonfigurasjonen. "

Alt i alt er det noen ganske identifiserbar ikke-identifiserbar informasjon.

AOL

Omfang av datainnsamling: Stor
Annonser: Ja
Bemerkelsesverdige egenskaper: Fylt med nostalgi for alle på nettet på 90-tallet

AOL (noen ganger skrevet som Aol.) Ligner Yahoo ved at den er “drevet av Bing.” Den er også lik sin lilla konkurrent på den måten at den møtte en egen personvernskandale: I 2006 publiserte selskapet søkehistoriene til 650 000 brukere.

Frustrerende, AOLs personvernside er langt mindre detaljert enn for andre søkemotorer. I stedet for å gi deg en liste over nøyaktig hvilke data den samler inn, bemerker siden: "Vi samler inn og mottar informasjon om deg og enheten din når du gir dem direkte, når du bruker tjenestene våre, og fra visse tredjepartskilder. ”Det er ingen hyperkoblinger for ytterligere forklaring, ingen hyggelige fotnoter.

I utgangspunktet bruker du AOL på personvernets risiko.

Spørre

Omfang av datainnsamling: Stor
Annonser: Ja
Bemerkelsesverdige egenskaper: Søkeverktøylinjen er ofte samlet med annen programvare, og det er vanskelig å bli kvitt

Ask (kjent som Ask Jeeves i et annet liv) har kjempet med sin identitet i løpet av sin 20 år lange eksistens. Noen ganger et spørsmål- og svarsted, noen ganger rent søk, det har i det siste falt ned på baksiden av pakken når det gjelder volum.

Heldigvis er det mye enklere enn AOL når det gjelder å gi deg beskjed om hvilken informasjon den samler inn, inkludert "mobilenhetens geografiske beliggenhet (spesifikk geografisk beliggenhet hvis du har aktivert innsamling av denne informasjonen, eller generell geografisk plassering automatisk)." Betryggende ting.

Det som gjør Ask litt mer skjerpende er imidlertid den sporadiske rollen som en "nettleserkaper." Noen ganger når du laster ned et program fra internett, vil det samle seg i en "nyttig" spør søkeverktøylinje som du vil installere fordi du ikke gjorde det. les ikke forholdene da du blindt klikket på "Godta, godta, godta ..." Resultatet: Ask blir din automatiske søkemotor i alle nettlesere.

Selv om slik praksis ikke er skadelig i seg selv, kan de fortsatt være ganske irriterende, spesielt gitt alle dataene Ask plutselig kan få hendene på.

Lycos

Omfang av datainnsamling: Stor
Annonser: Ja
Bemerkelsesverdige egenskaper: Det er fremdeles rundt

Lycos har gjennomgått mange iterasjoner siden Dotcom Bubble og har til og med blitt sett på å prøve å snurre et merke bærbart. Vil denne nye inkarnasjonen fungere? Du er dommeren.

Som andre søkemotorer på den slemme listen, høster Lycos mye data, inkludert IP, nettleser og plattform. Det er et poeng av å si at den samler "samlede søkeord", noe som i det minste antyder at individuelle søk ikke er bundet til IP-en din (forhåpentligvis).

Den fine listen

Ixquick

Omfang av datainnsamling: Ikke-eksisterende
Annonser: Nei
Bemerkelsesverdige egenskaper: Åpne søkeresultatene med proxy-tjenesten

ExpressVPN er ikke fremmed for Ixquick. Søkemotoren har vinket personvernet siden 1998, og til tross for at de har lavere lastehastigheter enn andre tjenester, gir den relativt sterke resultater.

En funksjon som skiller Ixquick ut er at den gir brukerne muligheten til å åpne søkeresultatene i et proxy-vindu, og dermed tillate dem å se sider anonymt. Lastetidene kan imidlertid være ganske trege, så det kan ikke være praktisk for dem som har en frist.

Ixquick tar en betryggende tilnærming til personvern. Nettstedet forkynner: "Du har rett til personvern," og "Den eneste virkelige løsningen er raskt å slette dataene dine eller ikke lagre dem til å begynne med."

ExpressVPN er helt enig.

Startside

Omfang av datainnsamling: Ikke-eksisterende
Annonser: Ja
Bemerkelsesverdige egenskaper: Ytelsen til Google uten krenkelse av personvern

StartPage er en avlegger av Ixquick som spør Google, og fungerer i utgangspunktet som et mellomrom. Det betyr at du får all kraften i et Google-søk minus avsløringen av din personlige informasjon. Den eneste ulempen er at du fremdeles får annonser, men de er i det minste ikke rettet mot deg.

StartPage tilbyr, i likhet med Ixquick, et proxy-alternativ for å utforske søkeresultatene. Imidlertid er det fremdeles noe tregt og resulterer noen ganger i sideredusjonsfeil.

En annen flott ting med StartPage? Det stoppet innspillingen av brukernes IP-adresser i 2009.

duckduckgo

Omfang av datainnsamling: Ikke-eksisterende
Annonser: Nei
Bemerkelsesverdige egenskaper: Den tilbyr en Tor-tjeneste (3g2upl4pq6kufc4m.onion)

ExpressVPN har tidligere vurdert DuckDuckGo og elsket den. Den samler ikke inn IP-adressen din eller annen informasjon, men registrerer søk - den bare samler dem uten å tilknytte dem andre data.

DuckDuckGo er også unik ved at den tilbyr en løk-tjeneste. Denne egenskapen, sammen med hastigheten, gjør den til et topp utvalg.

Selvfølgelig velger DuckDuckGos algoritme for publikum som kommer fra bedriften. Et søk på det nåværende amerikanske presidentvalget i kategorien "Nyheter" brakte Wikipedia-artikler som de to beste treffene, så husk å se lenger ned på listen hvis du vil ha mer variasjon.

~

Bruker du noen av søkemotorene ovenfor? Gi oss beskjed i kommentarene nedenfor. Husk at du alltid kan bruke en VPN for å skjule IP-adressen din, men det hindrer ikke søkemotorene i å registrere andre data om søkene dine eller maskinen din!

Utvalgt bilde: Pixabay

6 søkemotorer som misbruker personvernet ditt (og 3 som faktisk bevarer det)
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.