5 deler av kroppen din som forråder identiteten din – #WTF onsdag

[ware_item id=33][/ware_item]

5 deler av kroppen din som forråder identiteten din - #WTF onsdag


5 kroppsdeler som sviker din identitet

biometri er et tveegget sverd. Visst, fingeravtrykk og ansiktsgjenkjenning kan gjøre det morsomt og enkelt å åpne dører, logge på telefonen og merke vennene dine på Facebook, men er bekvemmeligheten verdt risikoen for personvernet ditt? Det du kanskje ikke vet, er at noen biometri trenger ikke din tillatelse å arbeide med sin magi, og listen over kroppsdeler som kan avsløre identiteten din til og med over avstander vokser.

Her er fem du bør være klar over!

Ørene dine

ørene dine sviker identiteten din

Øreidentifikasjon er ikke ny; en privatetterforsker brukte berømt ørene til den franske pådriveren Frédéric Bourdin for å pinse ham som en identitetstyv, et triks som på sin side ble inspirert av etterforskningen av James Earl Ray, mannen som myrdet Martin Luther King Jr. Men det var bare menneskelig detektivarbeid, og maskiner lærer raskt tauene: en gjennomgang av øret biometri i 2012 avslører en rekke metoder for å klassifisere unike funksjoner i ørene og gjenkjenne individuelle ører fra fotografier med over 99 prosent nøyaktighet.

Og tidligere i år publiserte Yahoo Labs et nytt prosjekt kalt Bodyprint som bruker den kapasitive berøringsskjermen på en smarttelefon for å skanne og identifisere den unike signaturen fra brukerens øre. Dette er gjenkjennelse på nært hold, men det er ikke vanskelig å forestille seg hvordan programvaren kan brukes til å identifisere deg om telefonen din ble hacket. Yikes!

Øyenbrynene dine

øyenbrynene dine forråder identiteten din

Hvis du så Minority Report, eller vårt forrige innlegg om en ny iris-skanningsteknikk, vet du allerede hvordan øynene dine kan gi deg bort. Men visste du at øyenbrynene dine også kan? I 2011 publiserte forskere ved Carnegie Mellon en teknikk for å skille mennesker basert på den "periokulære regionen", dvs. området rundt øyet ditt, spesielt øyenbrynene. Det betyr at en øyenbrynsskanner teoretisk sett kan ta over der en ansiktsskanner blir forvirret, som når noen rynker eller smiler, eller dekker det meste av ansiktet. Bruk gjerne ekstra store nyanser hvis du vil blokkere denne teknologien! Eller vurder å voks øyenbrynene av deg sammen. Vi hører det er ganske trendy.

Din stemme

stemmen din sviker identiteten din

Hva ville du gjort hvis du trodde at noen hørte på telefonene dine? Hvis du er en fan av Breaking Bad eller Orphan Black, vil du sannsynligvis få en "brenner", en billig midlertidig mobiltelefon som ikke er knyttet til deg. Men takket være taleidentifikasjonsteknologi, må du snart gjøre mer enn det.

Det er fordi programvare som det russiske taleteknologisenterets VoiceGrid Nation lar myndigheter samle enorme databaser med unike stemmesignaturer og identifisere dem med over 90 prosent nøyaktighet. Det brukes allerede av rettshåndhevelse i Mexico til å katalogisere hundretusener av stemmer og matche dem til enkeltpersoner.

Det er en enorm velsignelse for myndighetsovervåking. Du kan ha blitt trøstet av tanken om at NSA sannsynligvis ikke har nok arbeidskraft å høre på alle av telefonsamtalene dine. Men med datastyrt stemmegjenkjenning, er alt det trenger nok båndbredde.

Ditt fotspor

dine fotspor forråder identiteten din

Du kan skjule ansiktet ditt, og du kan skjule stemmen din, men det er ikke mange som tror å skjule hvordan de går. En studie fra Japan fra 2011 rapporterer om et system som samlet de unike vandre “underskriftene” til 104 barfølsomme frivillige på en berøringsfølsom overflate, og deretter forsøkte å identifisere dem innen 10 trinn til. Av de 1.040 trinnene identifiserte systemet bare 3 av dem. Det er en nøyaktighetsgrad på 99,8 prosent!

En annen studie fra Carnegie Mellon året etter rapporterte lignende resultater ved å bruke bare akselerometeret i en smarttelefon. Telefonen, gjemt bort i en bukselomme, målte vertikal sprett og horisontal hastighet på deltakernes gangarter og fant dem være unike nok til å gjenkjenne med over 99 prosent nøyaktighet. Med andre ord, snart trenger du ikke å røre telefonen din for å identifisere deg!

Fingeravtrykkene dine ... fra to meter unna

Fingeravtrykk er gamle nyheter når det gjelder identifisering; de er den opprinnelige biometriske. Men visste du at noen skannere kan lese fingrene dine på avstand? Et selskap som heter Advanced Optical Systems har en enhet de kaller AIRPrint som kan skanne og identifisere fingeravtrykk fra opptil to meter unna. Amerikanske militære tjenestemenn hevder å være interessert i denne teknologien for å holde en trygg avstand mellom potensielt farlige inntrengere og deres eget sikkerhetspersonell, men hvem vet hva teknologien kan gjøre hvis den falt i gale hender?

Utvalgte bilder: 1) Syda Productions / Dollar Photo Club, 2) X posid / Public Domain Pictures.net, 3) MrSegui / Dollar Photo Club, 4) Erni / Dollar Photo Club, 5) Aleš Nowák / Dollar Photo Club, 6) intoo / Dollar Photo Club (bilder er endret)

5 deler av kroppen din som forråder identiteten din - #WTF onsdag
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.