Zijn de drie grootste internetmysteries eigenlijk gerelateerd?

[ware_item id=33][/ware_item]

De raarste onopgeloste mysteries op het web.


Iedereen houdt van een mysterie en internet heeft meer dan zijn billijk aandeel. Ze doen een beroep op onze menselijke honger naar kennis en onze afkeer van een onafgemaakt verhaal. Dat is de reden waarom iedereen dol was op het tv-programma Lost, en ook waarom iedereen het tv-programma Lost haatte.

De volgende worden algemeen beschouwd als de grootste onopgeloste mysteries van internet. En ze zijn ook niet de kruipers van een dronken samenzweringsnoot. Dit zijn zeer reële, zeer goed gedocumenteerde en zeer goed gefinancierde intrigecampagnes en ten minste één heeft de wereld daadwerkelijk veranderd.

Dus zet je denkmuts op en vraag jezelf af: ‘Wat is hier aan de hand?’

onverklaarde-verschijnselenTopgeheime overheidssamenzwering of internettrollen? Het zijn waarschijnlijk de trollen.

De Markovian Parallax Denigrate is het eerste internetmysterie

Laten we beginnen vóór het begin, in de tijd dat mensen urenlang ruzie maakten en meningen met een luide stem als feit werden beschouwd - ja, we hebben het over een tijd voordat Tim Berners-Lee ons het wereldwijde web gaf.

In deze gekke wereld bestond er vroeger een internetcommunity genaamd Usenet. Het was in wezen een chatforum en het gedroeg zich precies zoals alle internetchatfora: er waren enorme vlammenoorlogen, trollen, brandbommen en liberale smaken van de wet van Godwin. Toen, op een warme augustusdag in 1996, werd de status-quo onderbroken door een mysterieus massaal spamfest.

Honderden berichten met de titel "Markovian Parallax Denigrate" stroomden het forum binnen. De inhoud van elk leek aanvankelijk wartaal, maar ze bleven komen totdat een gebruiker verklaarde dat het "een bijna transcendent niveau van bizarre" bereikte.

Veel van de vroege internetadopteurs waren van de wetenschappelijke geest, gezien het feit dat internet niet zo toegankelijk was als nu, en ze waren enorm geïntrigeerd door deze vreemde berichten die eruit zagen alsof ze in een soort code waren geschreven. Toch is het niemand gelukt om te achterhalen wat de berichten betekenden.

Zonder antwoorden, was het evenement alles behalve vergeten, tot 2006, toen een Wikipedia-pagina over het evenement het mysterie nieuw leven inblazen. Een nieuwe generatie speurneuzen op internet probeerde het mysterie te kraken, maar ook zij faalden.

Tegenwoordig bestaat er nog maar één bericht met een onderwerpregel met de tekst "Markovian Parallax Denigrate":

“Jitterbugging McKinley Abe breekt Newtoniaanse afleidende caw-update Cohen
lucht samenwerken rue sportswriting rococo aanroepen tousle shadflower
Debby Stirling pathogenesis escritoire adventively novo ITT most
voorzitter Dwight Hertzog verschillende pinpoint dunk McKinley hanger
vuurlicht Uranus episodische geneeskunde ditty craggy geseling variac
broederschap Webb impromptu bestandsgezicht overerving samenhang
koel morfine servet inland Janeiro benoembaar jaarboek hark ”

En hier wordt het nog vreemder: de naam op de e-mail van de afzender, Susan Lindauer, is een voormalige journalist die in 2004 werd gearresteerd nadat hij zou hebben gediend als agent van de regering van Saddam Hussein.

Niemand is er ooit achter gekomen. Was het een modern nummerstation? Het is ieders gok - maar het is nog steeds niet het grootste cryptografische mysterie op internet. Dat hoort bij:

Cicada 3301 - The Top Secret Internet Treasure Hunt

Cicada 3301 is misschien wel de meest mysterieuze van alle internetmysteries.

Het begon allemaal op 5 januari 2012 toen een anonieme 4chan-gebruiker dit merkwaardige bericht op het willekeurige (/ b /) bord plaatste. Er staat:

Cicada-3301

"Hallo. We zijn op zoek naar zeer intelligente individuen. Om ze te vinden, hebben we een test bedacht. Er is een bericht verborgen in deze afbeelding. Vind het en het zal u op weg helpen ons te vinden. We kijken er naar uit om er maar een paar te ontmoeten die het helemaal zullen halen. Succes. 3301”

Verborgen in het beeld van de bug is een locatie naar een andere puzzel, die naar een andere puzzel leidt, die naar een andere leidt ... enzovoort.

Sinds 2012 verschijnt elk jaar een soortgelijk bericht, meestal rond 5 januari. Wat dit anders maakt dan de Markoviaanse Parallax Denigrate, is echter het feit dat dit in zekere zin is opgelost. Er is een hele wiki-gemeenschap gewijd aan het raadsel, waarin mensen elkaar helpen de cryptische raadsels op te lossen. De oplossingen zijn uiterst complex en ver weg, sommige bevinden zich op echte fysieke locaties verspreid over de planeet. Dit houdt in dat de Cicada 3301-uitdaging wordt uitgevoerd door iemand (of iets) met aanzienlijke invloed en middelen.

Maar het echt vreemde deel van het Cicada 3301-mysterie is dat de weinigen die alle puzzels met succes oplossen eenvoudig van internet verdwijnen. Zelfs degenen die blij zijn geweest om hun reis bij elke stap te documenteren, wanneer ze aan het einde komen, verdwijnen ze gewoon. Geen berichten meer, geen oplossingen meer. Niets. Er is één gelekte e-mail verschenen, maar het is onduidelijk of deze echt is.

En dus blijft het een verwarrend enigma. Waarom laten de super-speurneuzen die code kraken de Cicada 3301-puzzel oplossen gewoon van de kaart? Wat gebeurt er nu? Wat wordt er van deze geniale geesten?

Niemand weet…

Er zijn echter veel rustige geruchten geweest die Cicada 3301 met Bitcoin hebben verbonden - versterkt door het feit dat ze beide rond dezelfde tijd verschenen en beide sterk zijn gebaseerd op cryptografie.

Cicada 3301 en Bitcoin delen ook een onbekend oorsprongsverhaal, totaal ongehoord in zo'n gedeeld, digitaal tijdperk. Dat brengt ons aardig bij de ingang:

anonieme boodschapperIs dit Satoshi Nakamoto? Nee. Het is een stockafbeelding van een man op een computer zonder gezicht.

Wie is Bitcoin-uitvinder, Satoshi Nakamoto?

Satoshi Nakamoto heeft het Bitcoin-protocol uitgevonden en publiceerde in november 2008 een paper via de Cryptography Mailing List, maar niemand weet wie hij of zij is. Of zelfs als het slechts één persoon of de naam van een groep is. Het enige dat we zeker weten is dat Satoshi Nakamoto geen echte naam is. Het is een zeer geheime identiteit.

Een extra beetje kruiden om toe te voegen aan de intrige is de toevoeging van ongebreidelde rijkdom. Van Satoshi is bekend dat het op een miljoen Bitcoins zit, met een huidige geschatte waarde van US $ 400 miljoen, maar is in het verleden tot een waarde van US $ 1 miljard gewaardeerd. Vreemd genoeg zijn de miljoen Bitcoins nooit aangeraakt en staan ​​ze bekend als de ‘Bitcoin miljard’.

Voordat ze volledig verdwenen, waren de laatste woorden van Nakamoto op het Bitcoin-forum (waar hij een sporadische, maar gewone poster was) onschadelijk genoeg, alleen een nieuwe DoS-build genoemd.

Nakamoto werkte met veel mensen in het open-source team van Bitcoin, maar zorgde ervoor nooit iets persoonlijks over zichzelf te onthullen. Het laatste dat iemand van hem hoorde, was in het voorjaar van 2011, toen hij zei dat hij 'verder was gegaan met andere dingen'.

Maar wie was hij en waar kwam hij vandaan? Nakamoto verscheen net op een dag, vond een nieuwe wereldwijde valuta uit en verdween toen. Kan iemand dat echt zelf doen? En waarom wil hij niet al dat geld? Het is allemaal heel vreemd.

Onlangs heeft Wired een expositie gehouden, bewerend dat een Australische man genaamd Craig Wright Satoshi Nakamoto is. Maar inconsistenties en leugens over zijn verleden, plus een lopende rechtszaak met de Australische belastingman - die rechtuit de claim van Wright weerlegt - hebben er twijfel over gebracht. Wired schreef zelfs een vervolgstuk, waarin stond dat ze waarschijnlijk waren bedrogen.

Wie zit er achter de mysteries van het internet?

Kunnen ze alle drie gerelateerd zijn? Zo ja, wie zit er achter hen? De CIA, de slechterik van internet, is in alle drie de gevallen aangehaald en ze zouden zeker de middelen hebben om alles samen te brengen. Helaas is er misschien nooit een sluitend antwoord.

Deze mysteries zijn niet alleen willekeurige complottheorieën; het zijn dingen die echt zijn gebeurd en zijn georkestreerd door echte mensen (of groepen). Maar wie! WIE? VERTEL ONS!

Heb je enig idee wat er aan de hand is? Laat het alstublieft achter in de reacties hieronder!

Uitgelichte afbeelding: retrostar / Dollar Photo Club
Vertrouwelijk: Kenishirotie / Dollar Photo Club
Absoluut niet Satoshi Nakamoto: Tiko Aramyan / Dollar Photo Club

Zijn de drie grootste internetmysteries eigenlijk gerelateerd?
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.