Ziekenhuishackers kapen menselijk hart – #WTFWed Wednesday

[ware_item id=33][/ware_item]

Ziekenhuishackers kapen menselijk hart - #WTFWed Wednesday


Herinner je je die scène in Terminator 2 waar Arnold zijn vlees openscheurt en zijn gierige cybernetische hand blootlegt? Na de eerste succesvolle robotarmtransplantatie vorige maand, zijn we een stap dichter bij het maken van dergelijke bionische lichaamsdelen.

Maar wat gebeurt er als we onze oude, vervallen organen gaan vervangen door cybernetische analogen? Natuurlijk kun je sneller rennen, hoger springen en langer leven, maar hoe zit het met de risico's?

Een groep studenten van de University of South Alabama wilde die vraag beantwoorden door te proberen de draadloze pacemaker van iemand te hacken.

Raad eens? Het is heel goed mogelijk.

iStan Is Was de man

De pacemaker in kwestie behoorde tot iStan, ook wel 'de meest geavanceerde draadloze patiëntsimulator op de markt' genoemd. Deze enge ogende robot (hieronder weergegeven) kost $ 100.000 in de VS en wordt in ziekenhuizen gebruikt om medische studenten te helpen bij het oefenen van verschillende levensbedreigende procedures.

https://www.youtube.com/watch?v=dcGRq4tTKW0

Hoewel het eruit ziet als een demente pop direct uit Child's Play, is het ongeveer net zo dichtbij als een levende mens, en vorige week werd hij vermoord in koud, kunstmatig bloed..

Het was zo gemakkelijk

De studenten volgden een cursus cybersecurity en kregen de opdracht om het besturingssysteem van iStan via wifi te hacken.

Binnen een paar uur realiseerden ze zich dat ze toegang konden krijgen tot de pacemaker van iStan op verschillende manieren, waaronder Denial of Service (DoS) -aanvallen, aanvallen op de beveiligingscontrole en brute force-aanvallen op iStan's wifi.

Mike Jacobs, directeur van simulaties aan de Universiteit van Zuid-Alabama en leider van de aanval, had enkele keuzewoorden in een recent artikel op het moederbord:

“De simulator had een pacemaker zodat we de hartslag konden versnellen, we konden deze vertragen. Als het de bedoeling was, zouden we zeker de patiënt schade kunnen berokkenen. '

Maar dat is nog maar het begin.

"Het is niet alleen een pacemaker", zegt Jacobs. "We zouden het kunnen doen met een insulinepomp ... een aantal dingen die levensbedreigende verwondingen of de dood kunnen veroorzaken."

Een wake-up call voor toekomstige procedures

Het is eerlijk om te zeggen dat elk apparaat met internetverbinding kwetsbaar is voor aanvallen. We hebben gezien hoe hackers je horloge, je auto en zelfs je huis kunnen hacken. Maar nu lijkt het erop dat ze ook JOU kunnen hacken.

Vandaag is het je pacemaker. Morgen kan het uw cybernetische nier zijn. Wat is het volgende? De kleine microchip in je hersenen?

Naarmate medische ontwikkelingen meer neigen naar draadloze connectiviteit, ontluikt een nieuwe en angstaanjagende weg voor cyberaanval.

Sla alarm

"We deden dit omdat we onze beveiliging wilden versterken en een aantal veiligheidsmaatregelen wilden treffen", zegt Jacob. "Het is misschien niet helemaal mogelijk om hackers te voorkomen, maar als je weet dat deze gemakkelijk kunnen worden gehackt, vergroot je je bewustzijn van kwetsbaarheden."

Hoewel het misschien (nog) geen tijd is om in paniek te raken, is het de moeite waard om fabrikanten en toekomstige ontwikkelaars te wijzen op het belang van waarborgen. Dus wanneer de tijd komt, en waarschijnlijk zal het gebeuren, zullen je bionische organen je misschien niet proberen te vermoorden.

Het volledige rapport is hier te vinden.

Uitgelichte afbeelding: Dario Sabljak / Dollar Photo Club

Ziekenhuishackers kapen menselijk hart - #WTFWed Wednesday
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.