Wordt uw Samsung Smart TV u bespioneren? – #WTFWoensdag

[ware_item id=33][/ware_item]

je smart tv bespioneert je


Samsung Smart TV's zijn geweldig he? Met ingebouwde spraakopdrachten en videogesprekken is het alsof we in 2015 zijn voorspeld door Terug naar de toekomst II. Geen wonder dat families ze in tientallen miljoenen kopen, waardoor Samsung de wereldleider is in de verkoop van smart-tv.

Al die families. Al die slimme tv's, met camera's en microfoons waarmee u uw privégesprekken en afbeeldingen via internet kunt verzenden. Wat zou er mis kunnen gaan?

Nou, dit is wat Samsung zelf waarschuwt dat je fout kunt gaan (totdat het zijn privacyverklaring haastig heeft gewijzigd):

Houd er rekening mee dat als uw gesproken woorden persoonlijke of andere gevoelige informatie bevatten, deze informatie deel uitmaakt van de gegevens die zijn vastgelegd en verzonden naar een derde partij door uw gebruik van spraakherkenning.

Yikes! Om eerlijk te zijn tegenover Samsung, zijn er veel recente controverses geweest over slimme apparaten die heimelijk bespioneer je, van Microsoft's Kinect tot iPhone's Siri digitale assistent. Maar Samsung is misschien het eerste bedrijf dat openlijk toegeeft dat het uw persoonlijke en gevoelige informatie kan vastleggen en verzenden.

Hé, ze bespioneren je misschien - maar ze zijn er tenminste eerlijk over. ?

Waarom u de spraakherkenning van uw Smart TV niet kunt vertrouwen

Als je een apparaat voor massabewaking gaat bouwen, is een televisie natuurlijk de perfecte plek om het te verbergen.

De meeste Samsung Smart-tv's worden in de woonkamer gebruikt, waar u uw meest onbewaakte gesprekken met familieleden en vrienden voert. Praten over toekomstplannen, geheimen delen, relaties en geld bespreken - het gebeurt allemaal thuis op de tv.

Maar je zult twee keer nadenken voordat je ooit je lef in de buurt van je tv morst. Bekijk deze griezelige zij-aan-zij vergelijking van Samsung's Smart TV privacybeleid naast 1984, zoals ontdekt door EFF-activist Parker Higgins.

Links: Samsung SmartTV privacybeleid, dat gebruikers waarschuwt om geen persoonlijke informatie voor hun tv te bespreken Rechts: 1984 pic.twitter.com/osywjYKV3W

- Parker Higgins (@xor) 8 februari 2015

Het probleem is dat uw Samsung Smart TV standaard altijd naar die gesprekken luistert. De microfoon moet ingeschakeld blijven zodat hij uw spraakopdrachten kan horen en erop kan reageren. Om de een of andere reden - waarschijnlijk te maken met R&D - Samsung Smart TV's verzenden ook sommige opgenomen audio via internet naar derden. Dat kunnen persoonlijke dingen zijn waar je over praat.

De verdedigers van Samsung zeggen dat dit onwaarschijnlijk is, omdat de tv alleen begint op te nemen als je je zin begint met een erkend commando, zoals "Hallo tv". Maar gezien de ongelooflijk temperamentvolle technologie voor spraakherkenning kun je dat niet vertrouwen uw Smart TV begint pas met opnemen als hij "Hallo tv" hoort.

Hoe zit het als het "Hallo, Stevie" of "Doei, Evie" hoort?

Spraakherkenning is gewoon niet betrouwbaar genoeg om te vertrouwen. En de waarheid is dat het in veel scenario's kan beginnen met het opnemen en verzenden van je stem.

Kom op tegen je Samsung Smart TV

Gelukkig is er een manier om spraakherkenning op je Samsung Smart TV uit te schakelen - en dat moet je weten.

De methode verschilt tussen modellen, dus raadpleeg de handleiding van uw tv of de Samsung-website voor instructies. Sommigen vereisen zelfs dat u een vakje aanvinkt dat u het niet eens bent met de privacyvoorwaarden.

Het uitschakelen van de microfoon beschermt uw privacy - maar het verslaat ook het doel van het hebben van een smart-tv, nietwaar? Het is jammer dat er nog geen slimme apparaten zijn die uw privacy respecteren, terwijl ze u ook coole functies bieden.

Maar totdat apparaatmakers wijs zijn, is het waarschijnlijk beter om te leven zonder spraakherkenning dan je tv 24/7 te bespioneren.

#WTFWeddag is uw wekelijkse kijkje in het vreemdste, meest verontrustende privacynieuws. Heb je een vriend met een Samsung Smart TV die dit verhaal moet zien? Deel het met hen!

De #WTFWed Wednesday van ExpressVPN brengt rare, schokkende en enge verhalen over gegevensprivacy - rechtstreeks uit het nieuws. Denk je dat jouw privacy van jou is? Denk nog eens goed na. Je zult je ongemakkelijk voelen. Je zult woedend zijn. Je zult denken: "WTF ?!"

Like deze post? Haat het? Lees meer horrorverhalen over de inbreuk op uw privacy in ons #WTFWed Wednesday-archief.

Wordt uw Samsung Smart TV u bespioneren? - #WTFWoensdag
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.