Windows 10 heeft zwakke standaard privacy-instellingen

[ware_item id=33][/ware_item]

Windows 10 mist privacy


Windows 10 is hier. Generaties Microsoft-gebruikers hebben geleerd op hun hoede te zijn voor grote upgrades, maar deze heeft een vloedgolf achter de rug. Gebruikers zijn hongerig naar inzichten om hen te helpen beslissen of ze nu upgraden of wachten op verbeteringen. En afhankelijk van naar wie u luistert, is Windows 10 het beste besturingssysteem dat Microsoft ooit heeft ontworpen, of een nachtmerrie over totale privacy. Dus wat is het? Het antwoord is ja.

Als het te mooi lijkt om waar te zijn ...

De meeste beoordelingen van Windows 10 zijn positief. Het populaire Start-menu is terug na een beruchte afwezigheid van Windows 8. Verdwenen zijn de frustrerende afzonderlijke tegelinterfaces voor desktops en tablets. Xbox-integratie maakt het eenvoudig om een ​​controller aan te sluiten en rechtstreeks vanaf je laptop te spelen, zelfs via wifi. Afgezien van enkele klachten over de nieuwe Edge-browser en verspreide crashrapporten, is het nieuwe besturingssysteem van Microsoft door de meeste accounts een succesvolle realisatie van hun decennia-lange droom van een schone, plezierige ervaring die consistent is op alle apparaten. Het beste gedeelte? Het is gratis!

Gratis, maar tegen betaling

De motivatie voor het onverslaanbare prijskaartje van Windows 10 wordt duidelijk zodra u de neiging ontdekt om persoonlijke gegevens terug te sturen naar Microsoft, zelfs als er geen duidelijke reden voor is. Dit zou al lastig genoeg zijn als het maar een deel van de standaard privacy-instellingen van het besturingssysteem was, maar sommige gebruikers melden dat zelfs met alle apps die mogelijk met Microsoft moeten communiceren uitgeschakeld of uitgeschakeld, Windows 10 Microsoft nog steeds uw gegevens verzendt zodra u druk op de Start-knop.

Voor sommigen is dat een kleine prijs om te betalen voor de snelheid en het reactievermogen dat alleen de centrale servers van Microsoft kunnen bieden. Gebruikers verwachten immers dat hun software zich aanpast aan hun eigen persoonlijke gedrag, wat onmogelijk is zonder dat Microsoft dat gedrag registreert en het "terug naar het lab" stuurt. Maar voor anderen zijn de kosten van het privacybeleid van Microsoft te hoog om te dragen, vooral als het gaat om hoe de zakelijke reus de gegevens gebruikt:

We delen uw persoonlijke gegevens met uw toestemming of indien nodig om een ​​transactie te voltooien of een service te bieden die u hebt aangevraagd of geautoriseerd. We delen ook gegevens met door Microsoft gecontroleerde filialen en dochterondernemingen; met leveranciers die namens ons werken; wanneer wettelijk vereist of om te reageren op juridische procedures; om onze klanten te beschermen; om levens te beschermen; om de veiligheid van onze diensten te handhaven; en om de rechten of eigendommen van Microsoft te beschermen.

Toestemming van het cloud-netwerk

Helaas voor privacybewuste gebruikers, zou "met uw toestemming" nauwkeuriger worden omschreven als "tenzij u ons zegt dat niet te doen" omdat de meeste functies voor het verzamelen van gegevens standaard zijn ingeschakeld.

Bezorgde gebruikers moeten de aanbeveling van Microsoft vermijden om de optie "Express" te selecteren tijdens de installatie - waarmee derden u onder andere advertenties kunnen sturen op basis van de gegevens die Microsoft verzamelt - en in plaats daarvan de handleiding van Slate gebruiken om Windows 10 te configureren voor maximale privacy.

Al deze gegevensverzameling lijkt misschien niets nieuws voor afgematte internetgebruikers, maar het is iets van een verandering van tempo voor Microsoft, een bedrijf dat voorheen beroemd was vanwege het bagatelliseren van cloudservices en de focus op zelfstandige software. Met Windows 10 is Microsoft officieel lid geworden van Apple en Google in het tijdperk van cloudgebaseerd computergebruik. Voorbij zijn de dagen dat u een webbrowser moest openen om u bij internet aan te melden. De nieuwe generatie gebruikers van Microsoft meldt zich aan op internet - zowel wonderen als gevaren - vanaf het moment dat ze hun computer openen.

Als u zich zorgen maakt over welke informatie Windows 10 verzamelt, kan goede VPN-software uw privacy beschermen.

Uitgelichte afbeelding: esebene / Dollar Photo Club

Windows 10 heeft zwakke standaard privacy-instellingen
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.