We werkten precies de dag uit waarop Lou Reed een perfecte dag had

[ware_item id=33][/ware_item]

We werkten precies de dag uit waarop Lou Reed een perfecte dag had


Mensen moeten zich meer bewust zijn van wat ze online posten. We hebben in onze blog meerdere instanties behandeld waarin elk begrip van basisprivacy volledig wordt genegeerd. Dit soort dingen. Deze. En dit.

Je denkt misschien dat je voorzichtig bent met wat je post. Maar het is niet alleen wat je post. Andere mensen posten ook altijd dingen over jou. U bent waarschijnlijk getagd in de Facebook-statusupdates van uw vriend, of uw bedrijf heeft uw foto mogelijk gepubliceerd op de webpagina van zijn personeel. Je hebt misschien zelfs een Barbie-pop gewonnen in een loterij op de kerstmarkt van de school in 1987, en vervolgens je naam afgedrukt in de plaatselijke krant naast een foto van jou met de Barbie. Het soort foto waar je vrienden je mee bespotten, op school. Het soort beeld dat twintig jaar later plotseling weer verschijnt, omdat de plaatselijke krant al hun archieven op internet heeft gezet.

Het punt is dat het gemakkelijk is om te onderschatten hoeveel van jezelf je ongewild naar de wereld uitzendt.

Bekijk de teksten van Lou Reed's "Perfect Day" ...

Ziet eruit als een leuk dagje uit en het soort dingen dat iemand op zijn Facebook kan posten. Het is mooi, donzig, vaag en generiek.

Wat kunnen we hiervan leren? Kunnen we de teksten gebruiken om bijvoorbeeld de precieze datum te vinden waarop Lou Reed een perfecte dag had? Of misschien de film die hij ging zien? Nee, natuurlijk konden we dat niet. Als we alleen de tekst hadden, zou dat absoluut onmogelijk zijn ...

Maar de teksten zijn niet alles wat we hebben. We hebben internet. En internet weet alles. Het antwoord op beide vragen is daarom ja. Ja, we kunnen de perfecte dag van Lou Reed uitwerken, en ja, we kunnen de film uitwerken die hij zag.

Maak je vast, we gaan op een ritje. Laten we beginnen met het eerste wat je 's ochtends doet.

Facebook-statusHallo iedereen! Ik maak een foto van een pen! Leuk vinden!

Uw Facebook-status wijzigen

Een Facebook-status zendt je locatie uit en tagt misschien ook een of twee van je vrienden. Hoewel de Perfect Day vrijwel zeker plaatsvond voordat Facebook werd uitgevonden, weten we dat het gebeurde in Central Park, New York City. We weten ook dat Reed bij zijn toenmalige verloofde, Bettye Kronstad was, omdat Kronstad het in een artikel op internet bevestigde. Hun relatiestatus blijkt ook behoorlijk belangrijk te zijn.

Reed ontmoette Kronstad in 1968. Dus de perfecte dag moet zijn gebeurd tussen 1968 en de release van het nummer in november 1972.

Eerste zet en nu is het alweer een van de 1.430 dagen. Niet slecht. De andere ~ 2.188.570 dagen van menselijke beschaving kunnen al worden afgewezen.

Hoewel het niet erg specifiek is, zijn er enkele aanwijzingen in de songtekst van "Perfect Day" die helpen een datum aan te duiden. We weten bijvoorbeeld dat de Perfect Day tijdens een weekend plaatsvond, omdat de teksten verwijzen naar een "weekender". Een beetje extra onderzoek wijst uit dat Reed in 1972 een lange tournee maakte in Europa, waarvan de eerste datum 8 juli was in Londen.

Ervan uitgaande dat Reed niet kan teleporteren, laten we hem wat tijd geven om te reizen .. Als hij op 8 juli in Londen was, moet hij uiterlijk 7 juli uit New York zijn vertrokken. Misschien was zijn perfecte dag een aangename 7 juli in New York City , de dag ervoor begon hij aan een lange en slopende Europese tournee.

Nee. 7 juli 1972 was een vrijdag. En u kunt niet genieten van een "Weekender alleen" als het geen weekend is. Het laatste weekend voordat Reed naar Europa ging, was 1/2 juli. Daarom was Perfect Day een zaterdag of zondag tussen 1968 en 2 juli 1972.

Behalve dat het geen weekend kan zijn geweest in 1968, omdat Bettye bijna zodra ze Lou Reed ontmoette, galavanteerde in Europa. Naar eigen zeggen gingen ze 'maar een paar keer uit eten' voor haar reis. Dus ze waren zeker niet verloofd, omdat ze voor Reed de dag in het park met zijn verloofde, Kronstad zouden moeten doorbrengen.

New York, Londen, Parijs - Niet München.

Vóór 1970 woonde Reed met zijn ouders op Long Island. In 1970 verhuisde hij met Kronstad naar een appartement in de Upper East Side van New York. Kronstad beweert dat ze dat waren voordat ze samen gingen wonen alleen dating voor een paar jaar. Niet verloofd. De perfecte dag moet dus ergens tussen januari 1970 en 2 juli 1972 hebben plaatsgevonden.

Een zoektocht naar "wanneer wilde ik voorstellen aan Bettye" biedt niet veel, behalve het feit dat het paar in de zomer van 1972 naar Londen verhuisde. Ze verbleven in Wimbledon, wat mooi klinkt, maar ons niet helpt bij het onderzoek . De zoekopdracht leidde echter wel tot de biografie van Reed.

Tijdens het lezen van de gearchiveerde biografie van Reed hebben we iets geleerd dat cruciaal is voor onze zoektocht. In januari 1972 nam Reed een album op in Londen. Tijdens zijn verblijf in Londen werd Reed vergezeld door Kronstad en zijn vriend Richard Robinson. Het was bekend dat Reed rondliep met Robinson aan de ene arm en Kronstad aan de andere. Hij introduceerde zijn arm-vasthoudende vrienden als "mijn vriendje en mijn vriendin". Opmerking: niet "mijn verloofde".

Er gebeurde nog iets in januari 1972. Lou Reed speelde een optreden in het Bataclan in Parijs. Parijs ligt niet in New York. Ergo, de perfecte dag vond plaats tussen februari en 2 juli 1972.

IJs met je sangria?

Reed en Kronstad brachten de dag door in een park. Dit is een integraal onderdeel van de teksten. Denk er over na. Wie wil sangria drinken in het park in de kou? Niemand, dat is wie. Historisch gezien is het weer in New York tot april volledig ongeschikt voor picknicks.

Omdat het een perfecte dag is, en omdat ze de hele dag daar hebben doorgebracht - ze zijn naar de dierentuin en zo gegaan - is het veilig om aan te nemen dat het zonnig was. Toegegeven, niet zo solide en tastbaar bewijs als de harde dates, maar niemand gaat een dag in het park doorbrengen als het regent.

Misschien kunnen meer accurate weersgegevens nog een paar dagen uitsluiten als "niet geschikt voor een picknick". April 1972 was een bijzonder sombere maand; geen weekend in Central Park had zelfs op afstand mooi picknickweer - zeker niet het soort weer waarin men zou kunnen genieten van een brutale al fresco sangria.

Het eerste weekend van mei was de 6/7. Omdat we dit naderbij komen, laten we de weersrecords van elk weekend tussen die datums bekijken en alle regenachtige of koude dagen uitsluiten.

Dat laat ons met een lijst van 8 mogelijke dagen! 7, 13, 21, 28 mei; 3 en 17 juni; of 1 en 2 juli.

rip David BowieTot ziens, Starman. Je was fantastisch.

David Bowie, dr. John en een feest in het park

Er is hier een mooie verbinding. De pianist Dr. John speelde op 17 juni 1972 in Central Park. Dr. John bewoog in dezelfde kringen als Reed, dus het is mogelijk dat Reed hem is gaan zien spelen in Central Park. Interessant is dat Dr. John later zou optreden op een cover van "Perfect Day" voor de BBC in 1997. Dat zou best cool zijn, als hij op de cover van een nummer speelde dat geschreven was over een dag waarop een kennis hem zag optreden..

Het enige probleem is dat er niets over wordt gezegd in de teksten. Reed wilde naar de film gaan en dan naar huis gaan. De tekst vermeldt niet: "En later, een optreden in het park om een ​​man te zien die ik ken, een film ook, en dan thuis". Zeker, Reed zou binnen zijn gekomen om Dr. John te zien optreden in hetzelfde park waar hij toevallig cavorteerde?

Het is mogelijk dat Reed het optreden ging zien, maar zoveel sangria dronk dat hij het helemaal vergat. Misschien kan een zoekopdracht naar de locaties van Reed's andere vrienden helpen.

Reed was een bekend filiaal van de overleden, grote David Bowie. Een zoektocht naar Bowie en Reed blijkt uit een verwijzing naar hun samenzijn in Londen in juni 1972. Dit moet 1 juli en 2 juli uitsluiten als de perfecte dag. Lou Reed zou voor 8 juli naar Londen en terug moeten zijn gegaan, en daarna weer terug naar Londen voor zijn optreden. Dat is jammer, want op 2 juli 1972 leek het een perfecte dag om in een park in New York door te brengen (op basis van historische weergegevens).

Verder onderzoek toont aan dat hij in feite al op een bepaald moment in mei 1972 in Londen was. Hij nam op met David Bowie in Trident Studios.

We weten nu dat Lou Reed een perfecte dag had op 7, 13, 21 of 28 mei 1972. Nogmaals bedankt David Bowie, voor het helpen. Je wordt gemist.

De perfecte dag voor een picknick in New York

Weercontrole alstublieft. Wist je dat weerstations elk uur gegevens bijhouden? Nou, dat doen ze. De voorspelling per uur voor 21 mei 1972 laat zien dat het een opwindende 66 ° F (18,9 ° C) was om 11:00 uur Natuurlijk, het bereikte tot een gematigde 76 ° F (24,4 ° C) om 14:00 uur, maar er was een "lichte bries" van 7,4 km / u.

Nog steeds een beetje koud voor een picknick. We hebben dus een van de drie datums in mei 1972: 7, 13 of 28.

Aangezien Reed op een bepaald moment in mei zeker een album in Londen opnam, is het onwaarschijnlijk dat hij nog op 28 mei in New York was, wat zou hebben betekend dat hij op zijn vroegst op 29 mei naar Londen zou zijn gereisd. 29 mei zou betekenen dat Reed pas op 30 mei in de studio zou komen.

Experts zeggen dat het minstens twee dagen duurt om een ​​album op te nemen, en zelfs dat is een belachelijke korte tijd. Het opnemen van een album dat zo snel gebeurt, gebeurt zeer zelden, en als dat zo is, zijn het legendes. Vergeet niet dat Reed aan het opnemen was met David Bowie, die een beruchte perfectionist was. Het is onwaarschijnlijk dat Bowie blij zou zijn met een album met zo'n korte doorlooptijd en er zijn geen verhalen over Reed die een album in twee dagen opnam. Kortom, de perfecte dag kan onmogelijk zijn geweest op 28 mei 1972.

En dus zijn er nog maar twee mogelijke datums voor de Perfecte Dag over. 7 en 13 mei 1972.

7 mei was de warmer van twee en had een aangename zuidelijke wind. Het regende ook 's avonds ... dat is het laatste stukje van de puzzel. Als het regent, gaan mensen naar de bioscoop. Als het buiten zonnig is, gaan mensen niet naar de bioscoop. 13 mei was een heerlijke avond, helemaal geen regen.

Het is dan ook logisch dat, omdat Reed een film zag voordat hij naar huis ging, de perfecte dag was 7 mei 1972.

Interessant. Maar wat dan nog?

Alleen al door uw locatie te kennen en met wie u bent, is er veel informatie beschikbaar die plotseling beschikbaar komt. Voeg uw relatiestatus en wat vage taakgeschiedenis toe, en iedereen met voldoende neiging kan uw leven samenstellen.

Reed zelf zegt dat hij zich de jaren 70 niet herinnert, maar wat hij zich herinnert is niet relevant. Iedereen laat een spoor achter op internet. En alleen omdat u het zich niet herinnert, betekent dit niet dat het er niet is.

De kans is groot dat niemand geïnteresseerd is in het samenstellen van je levensverhaal. Maar als iemand het wilde, dan kon dat. Het is bekend dat werkgevers de Facebook-feeds controleren van medewerkers die zich ziek melden. En er zijn talloze verhalen over mensen die in problemen raken vanwege iets dat ze op sociale media hebben geschreven. Wat zou het uiterste zijn als een dictatuur de macht in uw land zou grijpen? Het zou heel gemakkelijk zijn voor een corrupte regering om onwillige onderwerpen nauwlettend in de gaten te houden.

De gegevens die u achterlaat, kunnen tegen u worden gebruikt. Het is de moeite waard om voorzichtig te zijn met het delen van uw leven online. Veel kan worden gewonnen uit slechts een stukje kennis en een beetje tijd op Google.

U kunt niet voorkomen dat andere mensen online over u posten, maar u kunt uw privacy-instellingen voor sociale media instellen om te voorkomen dat u wordt getagd. Facebook heeft een geweldige gids voor het beheren van uw privacy-instellingen. Bekijken.

Hoe zit het met de film? Je hebt de film beloofd

Ja dat hebben we gedaan.

Reed woonde in East 10th net ten westen van First Avenue. Misschien had hij te veel sangria tegen de tijd dat hij besloot om naar een film te gaan, dus hij was zeker niet van plan ergens heen te rijden. Hij heeft misschien een taxi gekregen, maar hij lijkt geen fan van taxichauffeurs te zijn geweest ...

Laten we aannemen dat hij naar een bioscoop in de buurt van zijn appartement is gegaan.

Gelukkig heeft iemand al in de tien jaar de moeite genomen om alle bioscopen in Manhattan te vermelden. Wat handig! Het is ook een goede herinnering aan hoeveel gegevens beschikbaar zijn voor iedereen met een internetverbinding.

De dichtstbijzijnde bioscoop van Reed was Theater 80 St Marks.

Ziet er goed uit, niet? Precies het soort plaats waar hij zou kunnen wonen. Onze gok is dat dit is waar hij films ging kijken, gezien hoe dichtbij hij woonde.

Wat betreft de film? Nou, wie weet het zeker? Maar Fritz the Cat, een geanimeerde indie, was net uitgebracht. En Lou Reed moet het gezien hebben, aangezien hij speelde in een film die erdoor geïnspireerd was.

* Laat de microfoon vallen *

Hoofdafbeelding: By Man Alive! (Lou Reed geüpload door Yarl) [CC BY 2.0 (http://creativecommons.org/licenses/by/2.0)], via Wikimedia Commons
Facebook: stockphoto manie / Dollar Photo Club
RIP David Bowie: masay256 / Dollar Photo Club

We werkten precies de dag uit waarop Lou Reed een perfecte dag had
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.