Waarom heb ik een VPN nodig?

[ware_item id=33][/ware_item]

Een illustratie van een groot groen vraagteken. Binnen het vraagteken zit een stroom letters en cijfers om code te symboliseren (zoals in de Matrix).


Een VPN is een slim stukje software dat het IP-adres maskeert van elk apparaat waarop u het installeert.

In simpele termen: Wanneer u een VPN gebruikt, lijkt het erop dat u ergens anders verbinding maakt met internet.

Het maakt niet uit of het een iPhone of Android, Mac of pc is: u kunt een VPN gebruiken op alles wat verbinding maakt met internet, door software op het apparaat te installeren of een VPN-router te gebruiken. Het is zo simpel.

Voor een meer technische uitleg van wat er gaande is, heeft ExpressVPN hier een fantastische en uitgebreide gids.

Maar deze blog gaat helemaal over het breken van het nerdjargon en focussen op wat een VPN eigenlijk voor jou doet. Dingen zoals dit:

1. Krijg dingen goedkoper met een VPN

Met een VPN kunt u rondkijken om de beste deal te krijgen. In plaats van beperkt te blijven tot uw lokale markt, krijgt u toegang tot de wereldwijde markt.

Wist u dat hetzelfde product of dezelfde service twee totaal verschillende prijzen op twee verschillende plaatsen kan kosten?

Een vlucht kost bijvoorbeeld $ 400 in Amerika, maar slechts $ 100 in Duitsland. Het is logisch om het dan uit Duitsland te kopen, toch? Met een VPN kan dat! Boom.

2. Toegang tot meer online inhoud

Heb je ooit die berichten op YouTube gezien die zeggen: "De uploader heeft deze inhoud niet beschikbaar gemaakt in jouw land"? Als u een VPN gebruikt, hoeft u dit niet meer te zien. Je zult het kunnen bekijk YouTube vanuit elk land dat je maar wilt met slechts een paar muisklikken.

Het is echter niet beperkt tot YouTube. Alle online mediaproviders leveren hun inhoud op verschillende locaties. Wat op de ene plaats beschikbaar is, zal er niet altijd op een andere zijn. Wanneer u een VPN gebruikt, krijgt u meer inhoud!

Het internet kan ook gepaard gaan met beperkingen van de overheid, zoals toegang tot entertainment voor volwassenen of goksites, sociale media en zelfs internationale nieuwsbronnen. Maar als u verbinding maakt met een VPN, kunt u beslissen wat u wilt bekijken.

3. Bekijk alle sporten van overal

Sport is briljant, maar net als bij tv laten zenders ze zien met het oog op de lokale markt. Maar in deze wereld van voorbijgaand leven, bevinden we ons misschien op plaatsen die niet de games tonen die we willen zien.

Wil je Manchester United in Bangkok bekijken? Geen probleem. Op zoek naar de Super Bowl ergens anders dan de VS? Gemakkelijk. Er is geen sport die je niet kunt bekijken met een VPN.

4. Beter gamen wanneer u verbinding maakt met een VPN

Tegenwoordig zijn gamers iedereen en we kunnen allemaal altijd en overal spelen - het is verdomd verbazingwekkend. Zolang we maar over een voldoende robuuste internetverbinding beschikken. En daarin ligt het probleem.

ISP's kunnen verbindingen vertragen als het bandbreedtegebruik als te hoog wordt beschouwd, waardoor een vervelende vertraging of een vlekkerige verbinding ontstaat.

Maar we zijn menselijk en prachtig. En we hebben VPN-software gemaakt die snelle, ononderbroken gameplay biedt. Overal.

5. Houd uw verbinding privé

Dit is een grote. Een onbeveiligde verbinding betekent dat iemand alles wat u zegt leest en alles wat u doet bekijkt.

Veel zoekmachines verzamelen uw gegevens en registreren al uw online activiteiten. Deze verzamelde gegevens worden vervolgens gebruikt om advertenties op u te richten, of erger nog, verkocht aan de hoogste bieder.

Een betrouwbare VPN zal uw internet beveiligen en coderen, waardoor het wordt beschermd tegen nieuwsgierige en kwaadwillende ogen.

Heb ik thuis een VPN nodig? Ja!

Websites volgen uw locatie vanaf uw IP-adres, dus als u uw IP-adres wijzigt, kunt u het systeem manipuleren en lijken te zijn op plaatsen die u niet bent. Maar het is niet alleen een voordeel thuis: een VPN kan vooral handig zijn tijdens het reizen.

Kortom, een VPN maakt internet beter.

Een VPN laat iedereen het volledige internet ervaren. En hoewel sommige mensen meer muren lijken te willen, is ExpressVPN bezig ze neer te halen.

Waarom heb ik een VPN nodig?
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.