USA Liberty Act passeert House Judiciary Committee ondanks privacykwesties

[ware_item id=33][/ware_item]

Wat is de USA Liberty Act?


Een angstaanjagende nieuwe wet die de reikwijdte van massabewaking zou kunnen veranderen, passeerde een nieuwe hindernis. Op 8 november introduceerde het Amerikaanse House Judiciary Committee de USA Liberty Act met overweldigende 27-8 steun. Van de tweedelige rekening wordt gezegd dat deze veel van de tekortkomingen van de NSA oplost; alleen lost het de verkeerde problemen op.

Wat is de USA Liberty Act?

De USA Liberty Act werd voor het eerst geïntroduceerd om sectie 702 van de Foreign Intelligence Surveillance Act (FISA), die eind december afloopt, opnieuw goed te keuren. Deze zeer controversiële wet geeft de NSA de vrijheid om enorme hoeveelheden digitale gegevens over vermoedelijke terroristen buiten de VS te verzamelen. De USA Liberty Act zal de NSA ook toestaan ​​een ongeëvenaarde hoeveelheid metadata te verzamelen over nietsvermoedende burgers, zoals de Snowden-lekken bewezen.

Hoewel voorstanders van artikel 702 beweren dat het Amerikanen veiliger maakt, beweren privacyadvocaten het tegenovergestelde, onder verwijzing naar de vele gevallen waarin de NSA deze bevoegdheid heeft misbruikt om "achterdeur doorzoekingen" uit te voeren aan gezagsgetrouwe burgers zonder een bevel te eisen.

"... de NSA moet nog publiekelijk bekend maken hoeveel Amerikanen worden getroffen door deze surveillance"

De Electronic Frontier Foundation (EFF) zegt het het beste:

“Sectie 702 van FISA - vastgesteld in 2008 met weinig publiek bewustzijn over de reikwijdte en kracht van de bewaking van internet door de NSA - zou het krachtige bewakingsapparaat van de NSA naar legitieme buitenlandse inlichtingendoelen overzee leiden. In plaats daarvan is het toezicht op ons teruggedraaid. Ondanks herhaalde vragen van het Congres, heeft de NSA nog niet publiekelijk bekendgemaakt hoeveel Amerikanen worden getroffen door deze surveillance. "

Wat de Amerikaanse Liberty verkeerd doet

In plaats van deze kwesties aan te pakken, zal de Amerikaanse Liberty Act - in haar huidige vorm - nu van de FBI eisen dat ze een bevel verkrijgen voordat ze gegevens over Amerikanen kunnen verzamelen wanneer ze bewijs zoeken, maar niet wanneer er sprake zou zijn van terrorismebestrijding.

In wezen zal de FBI de vrijheid hebben om te beslissen wanneer een bevel wordt geëist en wanneer niet.

Toevallig, op dezelfde dag dat de USA Liberty Act werd goedgekeurd, verwierp het Huis een ander amendement dat de achterdeur maas zou dichten waardoor de NSA metadata van gemiddelde burgers zou kunnen verzamelen.

Voorstanders van privacy zijn verbijsterd en veel andere wetgevers verward, omdat de Liberty Act van de VS sommige aspecten van het massale spionageprogramma beperkt, maar anderen meer vrijheid geeft.

Het anti-Snowden effect?

In het licht van de vele privacylekken die met Snowden zijn begonnen, worden het idee van metadatacollectie en massa-spionageprogramma's nu bijna universeel gezien als taboe-praktijken, maar in plaats van maatregelen te schrijven om het invasieve bereik van de NSA tegen te gaan, probeert dit wetsvoorstel actief meer kracht.

Vertegenwoordiger Zoe Lofgren, die hielp bij het invoeren van een meer privacygerichte rekening die onmiddellijk werd neergehaald, toonde zichtbare frustratie over het kennelijke gebrek aan empathie van de commissie voor het recht van het publiek op privacy. "We hebben een maatregel gecreëerd die ons daadwerkelijk heeft teruggedraaid op het gebied van grondwettelijke rechten," zei Lofgren.

Een sprankje hoop op privacy?

"Het uiteindelijke doel hier is om een ​​zeer belangrijk programma met zinvolle en verantwoordelijke hervormingen opnieuw goed te keuren," zei voorzitter Goodlatte van het House Judiciary Committee. "Als we dit zorgvuldige compromis niet beschermen, riskeren alle partijen in dit debat te verliezen."

Natuurlijk is niet iedereen aan boord met deze nieuwe factuur. Commissievertegenwoordiger Justin Amash tweette zijn bezorgdheid direct na de hoorzitting en verklaarde dat het wetsvoorstel het vierde amendement rechtstreeks schendt.

De #LibertyAct heeft commissie 27-8 aangenomen. Het stelt de overheid in staat om onze privégegevens zonder een bevel te doorzoeken - in strijd met # 4thAmendment. Het is weer een wet, zoals de #FreedomAct, die schendingen van onze rechten bevordert onder het mom van bescherming van onze rechten.

- Justin Amash (@justinamash) 8 november 2017

Nog een reden om uw VPN altijd aan te houden

Het wetsvoorstel gaat nu naar de vloer van het huis en zal concurreren met een handvol andere wetgevingsdocumenten die hopen aan te pakken wat te doen nadat sectie 702 is verlopen. Omdat bewaking nog steeds een verhitte kwestie is onder veel leden van het Congres - waarvan sommigen beweren dat de huidige rekening niet sterk genoeg is - verwacht een golf van pro- en anti-argumenten in de komende weken.

Terwijl de overheid wuift over wat te doen aan bewaking, moet u ervoor zorgen dat u uw privacy in eigen handen neemt met een VPN.

USA Liberty Act passeert House Judiciary Committee ondanks privacykwesties
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.