Trump tekent nieuwe Amerikaanse internetprivacywetgeving: Comcast reageert, maar kun je ze vertrouwen?

[ware_item id=33][/ware_item]

Trump tekent nieuwe privacywetgeving.


Vorige week schreef ExpressVPN over controversiële plannen van het Amerikaanse congres om ISP's toe te staan ​​uw privégegevens te verkopen voor winst.

Tot ontzetting van voorstanders van privacy over de hele wereld, tekende Donald Trump de maatregel in de wet.

Het nieuwe beleid is alleen populair bij zakelijke lobbyisten van netwerkproviders - het lijkt absoluut niemand anders wilde dat het zou gebeuren. En toch heeft de nieuwe Amerikaanse regering er een prioriteit van gemaakt, waardoor de voortgang van de online privacy gedurende de laatste paar jaar ongedaan werd gemaakt.

Welke invloed hebben nieuwe Amerikaanse internetprivacyregels op u?

Online reuzen zoals Verizon en Comcast kunnen nu het gedrag van klanten online volgen en, zonder toestemming, persoonlijke persoonlijke en financiële informatie gebruiken (zoals uw browsegeschiedenis, de banken die u gebruikt en de winkels die u vaak bezoekt) om zeer gerichte advertenties te verkopen.

Online marketing levert veel geld op. Momenteel zijn Google en Facebook koningen van de industrie van $ 83 miljard. Het is geen wonder dat de telecomreuzen een deel van de taart wilden.

Internetgebruikers hebben nu geen controle over wat er met hun gegevens gebeurt, welke ISP's rechtstreeks kunnen verkopen aan marketingbedrijven, financiële bedrijven of iemand die persoonlijke gegevens ontgint.

Nogmaals, dit omvat gegevens die u niet vrijwillig hebt verstrekt. Telecombedrijven kunnen dat nu bespioneer uw online activiteit en verkoop de resultaten voor hun winst.

Comcast belooft uw gegevens voorlopig te beschermen

In een snel vrijgegeven verklaring op hun website, wilde Comcast hun bedoelingen benadrukken met deze nieuw verworven macht.

"Comcast heeft zich gecommitteerd aan privacyprincipes die consistent zijn met het privacyregime van de FTC dat al 20 jaar van toepassing is op alle entiteiten in het internetecosysteem ..."

Zoals ExpressVPN eerder al opmerkte, is een verbintenis echter geen wet. Het kan gemakkelijk worden gebroken. Wat als Comcast plotseling met financiële moeilijkheden te maken kreeg? Zou het nog steeds weigeren hun schat aan menselijke gegevens te verkopen??

Het is leuk voor Comcast om nu zo betrokken te klinken, maar bedrijfswaarden veranderen. En ja, procureurs-generaal kunnen straf opleggen na het feit, maar dat is te laat. Uw gegevens zijn al verkocht.

Kortom, kunt u erop vertrouwen dat een telecomreus verantwoordelijk is voor uw persoonlijke gegevens?

Waarom u een VPN met uw gegevens kunt vertrouwen

ExpressVPN doet er alles aan om uw gegevens privé te houden. Het is de reden voor ons bestaan; het is het enige dat we doen.

Een VPN-bedrijf heeft alles te verliezen door klantgegevens te delen (als ze die al hebben). Een ISP heeft mogelijk miljarden dollars te winnen.

Er is echt geen vergelijking.

Telecomreuzen mogen niet zoveel macht hebben over uw privégegevens. Een VPN kan u en uw gezin echter nog steeds beschermen.

Trump tekent nieuwe Amerikaanse internetprivacywetgeving: Comcast reageert, maar kun je ze vertrouwen?
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.