Politiek en privacy: waar staat uw 2016 presidentskandidaat?

[ware_item id=33][/ware_item]

politici en hun houding ten opzichte van privacy


* Laatste update 3/07/2016

Omdat de presidentiële voorverkiezingen van 2016 slechts een paar weken verwijderd zijn, voeren kandidaten uit het hele land fel campagne om de nominatie van hun partij te winnen. En hoewel ze allemaal trots hun standpunt hebben verdedigd over controversiële onderwerpen zoals bezuinigingen op de begroting en immigratiehervorming, als het gaat om hun standpunt over privacy (voor specifieke cijfers zie onze infographic hieronder), zijn de meeste presidentiële hoopvolgingen duidelijk minder openhartig.

Omdat er weinig aandacht wordt besteed aan politiek en massabewaking, dachten we dat het nuttig zou zijn om de visie van elke kandidaat op de NSA en uw recht op privacy te bekijken..

Hier staat elke kandidaat.

     Spring naar…

Bernie Sanders
Donald Trump
Gary Johnson
Hillary Clinton
John Kasich
Marco Rubio
Ted Cruz
Kandidaten uit het verleden
Ben Carson
Chris Christie
Jeb Bush
Martin O'Malley
Rand Paul
infographic
Privacyrapport Infographic

Bernie Sanders (D)

Bernie Sanders 2015"Bernie in Phoenix 2015" van Gage Skidmore heeft een licentie onder CC BY-SA 2.0.

Bernie Sanders, mogelijk de meest liberale democraat in de race, is sterk tegen elke vorm van massale surveillance. In feite vindt hij het huidige bereik van spionage 'onacceptabel', waarin staat:

"Ik zou afsluiten wat er nu bestaat - vrijwel elk telefoongesprek in dit land komt terecht in een bestand bij de NSA."

Sanders stemde tegen de oorspronkelijke Patriot Act in 2001 en opnieuw in 2006. Hij stemde echter wel voor het eerste ontwerp van de Freedom Act, die oorspronkelijk meer beperkingen oplegde aan de NSA, maar niet voor de bijgewerkte versie.

Sanders heeft privacy tot een van zijn grootste zorgen gemaakt, hoewel zijn houding, zoals Clinton, enigszins vaag kan zijn:

“Privacyrechten, het is een enorm probleem. Ik voel me er niet prettig bij, maar we moeten kijken naar de beste slechte situaties. '

Donald Trump (R)

Donald Trump 2015"Donald Trump" van Gage Skidmore heeft een licentie onder CC BY-SA 2.0.

Zoals met al het andere, heeft Donald Trump een unieke houding ten opzichte van privacy. Hoewel hij minder voor massabewaking lijkt, heeft hij voorgesteld delen van het internet te 'sluiten' voor vijanden van de Verenigde Staten van Amerika.

“Ik zou zeker openstaan ​​voor het sluiten van gebieden waar we met iemand in oorlog zijn. Ik wil echt niet dat mensen die ons willen doden en onze natie willen doden, ons internet gebruiken. "

Als het gaat om de kwestie van bewaking, zegt Trump dat hij 'prima' is met het herstellen van de Patriot Act omdat hij prioriteit geeft aan beveiliging boven privacy:

“Ik neem aan dat als ik mijn telefoon opneem, mensen toch naar mijn gesprekken luisteren, als je de waarheid wilt weten. Het is best triest commentaar, maar ik heb het fout bij de beveiliging. "

Gary Johnson (L)

Gary Johnson 2015"Gary Johnson1" van Gage Skidmore heeft een licentie onder CC BY-SA 2.0.

Het standpunt van Gary Johnson over privacy weerspiegelt dat van Paul omdat beide sterk gekant zijn tegen elke vorm van overheidstoezicht. Net als Paul was Johnson tegen de Freedom Act en gelooft hij dat het weinig doet om de rechten van het Amerikaanse volk vooruit te helpen.

“De grootste angst die ik heb is dat er niets zal veranderen. Er is een algemene apathie voor wat er gebeurt, want het gaat niet om 'ik'. "

Johnson verzet zich tegen alle vormen van burgerbewaking en was sterk tegen de Patriot Act.

Hillary Clinton (D)

Hillary Clinton 2015"Hillary Clinton in november 2014" van Mac Nozell heeft een licentie onder CC BY-SA 2.0.

Hillary Clinton heeft gewankeld met haar houding ten opzichte van de NSA. Ze stemde voor de Patriot Act in 2001 en in 2006, en ze was eerder dit jaar voorstander van de Freedom Act. Als het gaat om het bespreken van surveillance, is ze bijzonder vaag:

“Nou, ik denk dat de NSA transparanter moet zijn over wat het doet, delen met het Amerikaanse volk, wat het niet was. En ik denk dat veel van de reacties over de NSA, mensen zich verraden voelden. Ze voelden, wacht, je hebt ons niet verteld dat je dit deed. En nu lezen we erover op de voorpagina ... "

Clinton lijkt hier noch daar te zijn als het gaat om massabewaking. Ze is echter vrij openhartig geweest als het gaat om Edward Snowden.

'Hij heeft de wetten van de Verenigde Staten overtreden. Hij had klokkenluider kunnen zijn. Hij had alle bescherming kunnen krijgen om klokkenluider te zijn. Hij had alle kwesties die hij naar voren had gebracht, kunnen aankaarten. En ik denk dat daar positief op zou zijn gereageerd. "

John Kasich (R)

John Kasich 2015"Gouverneur van Ohio John Kasich op New Hampshire Education Summit The Seventy-Four 19 augustus 2015" door Michael Vadon heeft een vergunning onder CC BY-SA 4.0.

Als de jongste staatssenator in de geschiedenis van Ohio is Kasich misschien wel de meest ervaren politicus op de stemming. Als het gaat om snuffelen door de overheid, is hij van mening dat de NSA noodzakelijk is, maar vindt dat er grenzen moeten zijn aan het bereik.

"Ik geef niemand carte blanche aan iemand in de federale overheid. Er moeten regels, beperkingen en voorschriften zijn die ze beperken. "

Wat betreft de Freedom Act gelooft Kasich dat het een stap in de goede richting is:

“Ik denk dat dit een stap vooruit is. Ik bedoel, zou ik het zo hebben geschreven? Ik weet het niet. Ik ben er niet."

Marco Rubio (R)

marco rubio 2015"Marco Rubio" van Gage Skidmore heeft een licentie onder CC BY-SA 2.0.

Terwijl Rand Paul een einde wil maken aan alle spionage door de overheid, kiest Marco Rubio de kant van Jeb Bush om het te verlengen. Volgens Rubio:

"De VS kan het zich niet veroorloven om nog een les van 9/11 te negeren en de mogelijkheden voor het verzamelen van inlichtingen te beperken."

Net als Paul stemde Rubio tegen de Freedom Act. Maar terwijl Paul dacht dat de Freedom Act te ver ging, vond Rubio dat het niet ver genoeg ging. In plaats daarvan ziet Rubio liever een volledige herinvoering van de Patriot Act - altijd en overal toezicht.

"Iedereen bespioneert iedereen, ik bedoel, dat is gewoon een feit."

Ted Cruz (R)

ted cruz 2015"Ted Cruz" van Gage Skidmore heeft een licentie onder CC BY-SA 3.0.

Ongetwijfeld de meest conservatieve kandidaat in de race, is Ted Cruz uiterst uitgesproken geweest over zijn houding tegen de NSA. Sterker nog, hij heeft verschillende aanvallen op zijn mede-republikeinen gelanceerd die het Congres hebben aangespoord om de Patriot Act te herstellen.

Cruz was een van de slechts vier republikeinen die de ‘verwaterde’ Freedom Act hebben gesponsord, die volgens hem een ​​veel gerichtere manier biedt om potentiële bedreigingen te onderzoeken door internetproviders te verplichten logboeken bij te houden en niet de federale overheid.

Over de bulkverzameling van metadata zei Cruz:

"Het verzamelen van tientallen miljarden records van gewone burgers stopte Fort Hood niet, het stopte Boston niet, het stopte Chattanooga niet, het stopte Garland niet en het detecteerde de plotters van San Bernardino niet."

Volgens Cruz is de USA Freedom Act een enorme stap in de goede richting en biedt een betere, intelligentere manier om gegevens te verzamelen.

Kandidaten die zijn afgevallen

Ben Carson (R)

ben carson 2015"Ben Carson" van Gage Skidmore heeft een licentie onder CC BY-SA 3.0.

Carson heeft de neiging om te verschillen van zijn Republikeinse collega's als het gaat om de NSA. Met Jeb Bush aan de ene kant van het privacyspectrum en Rand Paul aan de andere kant, zit Carson ergens in het midden. Hij heeft massaal toezicht vocaal veroordeeld en gezegd dat het systeem oud en verouderd was en in plaats daarvan campagne voerde om bepaalde delen van internet te controleren.

“Ik denk dat we het internet moeten volgen. We moeten sociale media volgen. Ik zie niets mis met proberen hun communicatie van [de vijand] te verstoren. Zich op hen kunnen richten. Hun servers kunnen richten. "

Anders dan de meeste van zijn Republikeinse collega's, was Carson het eens met de uitspraak van het Hooggerechtshof dat het verzamelen van massale gegevens illegaal is, en zegt:

"Het stiekem volgen van telefoongesprekken, aankoopactiviteiten, websitebezoekgeschiedenis en tal van andere activiteiten komt neer op illegaal zoeken en inbeslagname verboden door het Vierde Amendement."

 Chris Christie (R)

Chris Christie 2015"Chris Christie" van Gage Skidmore heeft een licentie onder CC BY-SA 3.0.

Christie is een van de krachtigste aanhangers van de Patriot Act, en stelt dat de controversiële wet in de eerste plaats gaat over nationale veiligheid.

“Ik zal me nooit verontschuldigen voor het beschermen van het leven en de veiligheid van het Amerikaanse volk. We moeten onze mensen meer tools geven om dat te kunnen doen, niet minder, en dan die mensen vertrouwen en erop toezien dat ze het op de juiste manier doen. "

Hij heeft betoogd hoe het einde van het metadataprogramma Amerika kwetsbaarder heeft gemaakt, en verklaarde:

"Als Republikeinen in het Congres echt iets willen doen om Amerikaanse gezinnen te beschermen, moeten ze vechten voor het herstel van het metadataprogramma en geen nee nemen voor enig antwoord."

Jeb Bush (R)

jeb bush 2015"Jeb Bush" van Gage Skidmore heeft een licentie onder CC BY-SA 2.0.

Jeb Bush is ongegeneerd uitgesproken als het gaat om het ondersteunen van de NSA. In feite verwijst hij vaak naar het verzamelprogramma voor bulkmetadata van de NSA als het 'beste deel' van de hele campagne van de Obama-regering.

Hij heeft keer op keer gezegd hoe de Patriot Act moet worden hersteld en beweert:

"Er is geen spoor van bewijs dat iemands burgerlijke vrijheden hierdoor zijn geschonden. Geen greintje. '

Na de aanslagen in Parijs in november pleitte Bush, samen met Trump en Rubio, niet alleen voor een hernieuwde kracht van de Patriot Act, maar herhaalde ook de bewering dat overheidstoezicht van vitaal belang is voor de nationale veiligheid.

"Burgerlijke vrijheden worden niet geschonden, en om de NSA te hebben deze informatie is een onderdeel van een essentieel hulpmiddel voor ons om veilig te blijven."

Martin O'Malley (D)

Martin O'Malley 2015"Martin O'Mally at CAP" van Gage Skidmore heeft een licentie onder CC BY-SA 2.0.

Martin O'Malley heeft een lauwe houding ten opzichte van de NSA. Hij stemde voor de Freedom Act, hoewel hij denkt dat de nieuwe hervormingen het programma niet voldoende beperken:

"De USA Freedom-wet was een stap in de goede richting en ik ben blij dat deze is aangenomen en de president hem heeft ondertekend."

Maar in plaats van het nieuwe wetsvoorstel publiekelijk te steunen, denkt O'Malley dat de rechten van burgers beter gediend zijn door een openbare advocaat aan te stellen:

"Als advocaat zelf en door training denk ik dat onze nationale veiligheid en onze rechten beter gediend zouden zijn als we een grotere rol zouden spelen voor een publieke advocaat in de FISA-rechtbank."

Rand Paul (R)

rand paul 2015"Rand Paul" van Gage Skidmore heeft een licentie onder CC BY-SA 2.0.

Rand Paul is mogelijk de meest uitgesproken criticus tegen massale surveillance in beide partijen. Hij verzette zich zowel tegen de Patriot- als de Freedom Acts en is van mening dat elke vorm van overheidstoezicht illegaal is:

"We hebben dit probleem bestudeerd en we hebben geconstateerd dat het bulkgegevensverzamelingsprogramma geen terroristen heeft gevangen en geen aanvallen heeft voorkomen."

Paul probeerde te voorkomen dat de Senaat de Freedom Act aannam, maar was uiteindelijk overbodig. Hoe dan ook, veel van zijn campagneplatform is gericht op het recht op privacy en is een groot voorstander van elke vorm van burgerbewaking.

Meer recent merkte Paul op hoe meer overheidstoezicht in Parijs heel weinig deed om terreuraanslagen te voorkomen:

“De tragedie in Parijs gebeurde terwijl we nog steeds bulkinzameling deden - in Frankrijk hebben ze een programma dat duizend keer invasiever is en alle gegevens van alle Fransen verzamelen. Toch konden ze dit nog steeds niet zien aankomen. "

Privacyrapport

We hebben elke kandidaat beoordeeld op basis van hun specifieke overtuigingen. Voor criteria hebben we gekeken naar hun houding ten opzichte van de Patriot Act, de oorspronkelijke en gewijzigde Freedom Act en hun gedachten over de NSA en massabewaking als geheel.

Politici-and-Privacy-Report-Card-2-26

Nu u precies weet waar elke kandidaat staat, is uw houding veranderd? Laat ons weten wie je steunt en waarom in de reacties hieronder!

Politiek en privacy: waar staat uw 2016 presidentskandidaat?
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.