Pokémon, nee! 9 privacykwesties om te overwegen bij het spelen van Pokémon Go

[ware_item id=33][/ware_item]

pokemon-go-verhalen


Binnen slechts enkele dagen na de lancering heeft Pokémon Go meer actieve gebruikers gekregen dan Twitter, ondanks dat het niet op veel plaatsen ter wereld beschikbaar was. De app heeft miljoenen mensen misleid om naar buiten te gaan en met hun smartphones te spelen, en ontelbare verhalen van onwaarschijnlijke ontmoetingen voort te brengen; sommige hartverwarmend, andere eng.

Pokemon Go is niet de eerste augmented reality-game, zelfs niet in de buurt van de eerste massaal multiplayer online game (MMO), en zeker niet de eerste die de twee genres op een mobiel apparaat combineert. Maar op de een of andere manier staan ​​we op het punt getuige te zijn van een nieuw massaverschijnsel, mogelijk zelfs groter dan dat van World of Warcraft in 2004.

De ontwikkelaar achter Pokemon Go, Niantic, is niet nieuw op deze markt. Opgericht in 2010, ontwikkelden ze ook de voorheen populairste augmented-reality-massively-multiplayer-online game, genaamd Ingress, die werd uitgebracht in 2012. Ingress zag twee teams van echte mensen vechten om steden te besturen door portals, power links en aanvoerlijnen, die zijn uitgebreid tot een kaart op uw telefoonscherm.

Dezelfde grote spelers achter dezelfde oude gegevenswinning

Niantic is een spin-off divisie van Alphabet (voorheen Google), en hun ontwikkeling van Pokémon Go werd aangekondigd in 2015, naast een investering van $ 30 miljoen van Nintendo. Met twee grote bedrijven en een enorme investering erachter is het geen wonder dat het al zo'n enorm succes is.

Zodra Pokémon Go werd uitgebracht, waren er zorgen over de privacy. De applicatie vraagt ​​om uitgebreide toegang tot uw mobiele telefoon, inclusief camera, opslag, GPS, Bluetooth, contacten en, nou ja, vrijwel al het andere.

Aanvankelijk vroeg de app zelfs om volledige toegang tot uw Google-account, inclusief toestemming om uw volledige zoekgeschiedenis te lezen, e-mail naar anderen in uw naam te verzenden en alle documenten in uw Google Drive te bekijken. Niantic staat erop dat er geen toegang is verkregen tot gebruikersgegevens, en dit is allemaal een grote fout, maar het blijft ongemakkelijk om een ​​app te zien die zo'n nauwkeurig profiel kan maken van waar we zijn, wie we zijn, en ons zelfs kan misleiden om onze omgeving te filmen.

ExpressVPN gaat niet zo ver dat Pokémon Go een dystopische overheidspyopsamenzwering is, maar het zal zeker sterke effecten hebben op zelfs degenen die de app niet gebruiken - misschien omdat hun huis een 'Poke-' in de game wordt gym. 'En het is zeker slechts een kwestie van tijd totdat iemand recht voor je auto stapt terwijl hij ze allemaal probeert te vangen.

Pokémon Go kan je leven stelen (en andere zorgen om je privacy)

  1. Als je Pokémon Go al hebt geïnstalleerd, update het zo snel mogelijk. Hiermee worden enkele bekende problemen opgelost waardoor een aanvaller toegang tot uw Google-account kan krijgen.
  2. Installeer Pokémon Go (of een andere app!) Niet van onbekende bronnen, simpelweg omdat het nog niet beschikbaar is in uw App of Play Store. Deze onbekende bronnen worden vaak geleverd met geïntegreerde malware die je zullen bespioneren, dure telefoongesprekken voeren of de gegevens op je telefoon bewaren voor losgeld.
  3. Je hebt een Google- of Pokemon.com-account nodig om te spelen. Hoewel het over het algemeen veiliger is om afzonderlijk te registreren in plaats van de ontwikkelaars toegang tot uw Google-account te geven, kunt u dat altijd maak een nieuw account aan voor dit soort doeleinden.
  4. De applicatie weet altijd waar je bent. De app houdt uw locatie op de achtergrond bij, en die is er niet te zeggen hoe deze informatie zou kunnen lekken aan je vrienden, je werkgever of zelfs degenen met kwaadaardige bedoelingen. Bovendien belooft Pokémon Go om "samen te werken met wetshandhavers" in zijn servicevoorwaarden, zodat je er zeker van kunt zijn dat alles wat tegen je kan worden gebruikt, tegen je zal worden gebruikt in een rechtbank.
  5. U verzendt een heleboel inhoud naar webservers, inclusief foto's vanuit uw huis en andere privéruimtes. ExpressVPN zegt niet dat de app is gemaakt met een slechte bedoeling, maar als iemand een draconisch spionageprogramma wilde maken, is dit de manier om dit te doen.
  6. De app heeft toegang tot veel informatie op uw telefoon. Als je kunt speel Pokémon Go op een afzonderlijke, anonieme telefoon, ga er dan voor. Houd uw privéfoto's, contacten en chats buiten uw gametelefoon.
  7. Laat je niet verlaten door gezond verstand. Pokémon Go mag geen excuus zijn om onveilige gebieden te betreden, dus blijf snelwegen, bouwplaatsen of verlaten gebouwen vermijden - zelfs als je een zeldzame Pokémon daar verstopt of vermoedt.
  8. Wees voorzichtig met het delen van screenshots, vooral die inclusief kaarten. Ze kunnen gemakkelijk je fysieke locatie onthullen en je in gevaar brengen.
  9. Neem je vrienden mee op Pokesearch. Het hebben van meerdere mensen om je heen verkleint niet je kansen om een ​​zeldzame Pokémon te vangen, maar als je met mensen bent, weet je dat je minder snel in een meer, snelweg, een groot gat met spikes erin dwaalt, of verdwalen in een gebied dat je niet kent.

Veel plezier met je Pokémon, maar blijf voorzichtig

Augmented reality-games zijn zeker leuk, en Pokémon Go is waarschijnlijk het grootste online spel voor meerdere spelers dat de wereld ooit heeft gezien, wat betreft het aantal spelers. ExpressVPN is nieuwsgierig om te zien welke nieuwe functies en games ons te wachten staan, en waar deze nieuwe technologie zal leiden!

Pokémon, nee! 9 privacykwesties om te overwegen bij het spelen van Pokémon Go
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.