Is internetprivacy een verloren zaak?

[ware_item id=33][/ware_item]

Een grafsteen met


De meeste mensen beschouwen privacy als een grondrecht. Het recht om een ​​persoonlijk gesprek te voeren zonder dat iemand luistert, het recht om uw bezittingen buiten het zicht van het publiek te houden.

ExpressVPN gelooft dat individuele privacy iets is dat iedereen verdient.

Lange tijd op internet was er een illusie van privacy. Van beveiligde betalingen voor online winkelen tot wachtwoordbeveiligde sociale netwerkaccounts - ons werd verteld dat onze informatie beveiligd en veilig was. Misschien geloof je nog steeds dat het zo is?

Maar voor veel mensen hebben gebeurtenissen zoals massale NSA-surveillance en diefstal van persoonlijke foto's van beroemdheden de perceptie van internetprivacy veranderd. Het lijkt al te gemakkelijk voor hackers om in onze zaken te komen - en veel van dat 'hacken' wordt gesponsord door de overheid.

Je gegevens ophalen is als snoep van een baby nemen

Er zijn de afgelopen jaren veel spraakmakende gevallen van hacking en surveillance geweest.

 • Het nationale veiligheidsagentschap: De NSA controleert legaal de telefoongegevens van elke Amerikaan, heeft toegang tot telefoon- en internetverkeer in de VS en in het buitenland en hackt doelen naar eigen goeddunken. Het VK en andere regeringen doen het ook.
 • Diefstal van beroemdheden: Anoniem plaatste in 2014 meer dan 500 foto's van beroemdheden op het 4chan-beeldbord, waarvan vele naaktheid bevatten. De iCloud-service van Apple wordt beschouwd als de oorzaak van de inbreuk.
 • eBay: De online winkelservice werd medio 2014 gehackt, waardoor de wachtwoorden en gegevens van miljoenen gebruikers zichtbaar werden.
 • Doelwit: 70 miljoen klanten van Target hadden hun creditcardgegevens gestolen in 2014 nadat hackers een beveiligingslek in de systemen van het bedrijf hadden gevonden.
 • Playstation Netwerk: De online gameservice werd in 2011 gehackt door LulzSec, wat resulteerde in de diefstal van ongeveer 77 miljoen gebruikersaccountgegevens.

Wanneer onze gegevens zo vaak worden gestolen en gecontroleerd, van grote bedrijven die erop staan ​​dat onze gegevens veilig in hun handen zijn, lijkt het verstandig om iets minder op onze informatie te vertrouwen.

De kosten van gratis online services zijn uw privacy

Als u gratis webmail en sociale mediadiensten gebruikt, geeft u ook elke dag uw privégegevens aan derden door.

Er is een reden waarom deze services gratis zijn. Enkele van de manieren waarop zij uw gegevens gebruiken zijn:

 • Advertentietargeting: Zoekmachines, sociale netwerken en andere services houden uw activiteiten bij, zodat ze u met advertenties kunnen targeten.
 • Verkoop uw gegevens: Met uw toestemming, en soms ook zonder, verkopen bedrijven waarmee u zich online aanmeldt, uw informatie vaak aan makers van marketinglijsten. Ongewenste e-mail ahoy!
 • Monitoring van uw e-mail: Veel populaire gratis webmailservices controleren uw berichten op criminele activiteiten en kunnen wettelijk verplicht zijn om uw gegevens te delen met overheidsinstanties.

Natuurlijk ben je je hier misschien wel van bewust - en toch kies je er waarschijnlijk nog steeds voor om Facebook, Gmail, Twitter enzovoort te gebruiken.

Niets is tenslotte echt gratis. Misschien is het opgeven van een beetje van uw informatie de moeite waard?

Schadelijke hackers

Een andere belangrijke bedreiging voor de privacy van internet is er een waarvan we het waarschijnlijk allemaal eens zijn dat het niet welkom is.

Symantec's "Internet Security Threat Report" 2014 wees uit dat malware, phishing en andere aanvallen op onze personal computers in 2013 hebben geleid tot de blootstelling van meer dan 552 miljoen identiteiten. Het aantal inbreuken was met 62% toegenomen en de doelgerichtheid met 91% valt campagnes aan in hetzelfde jaar.

Met de toename van online criminaliteit lijkt de toekomst van internetprivacy verre van veilig.

Privacystappen die u kunt nemen

Maar als alles gezegd en gedaan is, wie is er dan verantwoordelijk voor je online privacy? je bent.

Iedereen die zijn gegevens volledig privé wil houden, kan van internet blijven, maar dat is niet echt een optie in de wereld van vandaag. Het gaat dus om het nemen van de juiste beveiligingsstappen en het maken van geïnformeerde keuzes over hoe we onze gegevens delen. Soms, zoals bij overheidstoezicht, liggen die keuzes niet bij ons. Maar er zijn stappen die u kunt nemen om uw privacy te vergroten.

 • Neem beveiligingsmaatregelen: Houd uw online accounts veilig, verminder het risico van inbreuken op de beveiliging door uw software up-to-date te houden en beveiligingssoftware te gebruiken. Blijf op de hoogte van veel voorkomende online risico's.
 • Wees voorzichtig met wie je je aanmeldt: Vertrouw niet elke cloudservice met een mooie website. Onderzoek online, lees de servicevoorwaarden en kijk hoe zij uw gegevens zullen gebruiken.
 • Gebruik een VPN-service: VPN-services coderen uw internetverkeer zodat derden uw activiteiten niet kunnen bekijken. Gegevens zijn veel veiliger wanneer u via een VPN verbinding maakt met internet.

Lees hier meer toptips voor internetprivacy.

Een verbonden wereld betekent waarschijnlijk minder privacy

Dus is internetprivacy een verloren zaak? Zoals we hebben gezien, is het niet erg veilig om onze persoonlijke gegevens in handen te geven van grote bedrijven. Er is een reëel risico dat het wordt gestolen. En dat risico lijkt toe te nemen.

Het gebruik van online services betekent opzettelijk een beetje van onze privacy opgeven. Maar omdat we deel willen uitmaken van een verbonden wereld, doen velen van ons dat graag.

In de interneteconomie zijn uw gegevens waardevolle valuta. Internetprivacy wordt in de toekomst waarschijnlijk niet eenvoudiger. Blijf op de hoogte, blijf veilig en kies hoe u uw gegevens zorgvuldig deelt. En vergeet natuurlijk niet om een ​​VPN te gebruiken om uw gegevens te beschermen.

Is internetprivacy een verloren zaak?
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.