iOS 9 kan je seksleven bijhouden – #WTFWoensdag

[ware_item id=33][/ware_item]

ios 9 die je seksleven volgt


Als u een iPhone hebt, weten uw apparaat en de maker ervan, Apple, veel van u. Van uw locatie tot uw webgeschiedenis, het bezit van een iPhone betekent dat er een mogelijkheid is dat u veel van uw privacy overgeeft aan de technologiegigant.

Velen van ons kunnen daarmee leven. Maar hoe zou je je iPhone-tracking vinden wanneer en hoe vaak je seks hebt??

Aangezien de iCloud-service van Apple - die gebruikersgegevens synchroniseert tussen iPhones, iPads, Macs, enzovoort - al op een grote en beschamende manier is overtreden, wordt het je vergeven als je je seksuele activiteitsgegevens daar niet wilt opslaan.

Maar dat is precies wat nieuwe functies in de nieuwste versie van het iPhone-besturingssysteem, iOS 9, willen. WTF?

Heb je er een handschoen op gezet?

De nieuwe Reproductive Health-functies in de nieuwste versie van de Health-app van de iPhone werden onthuld - of liever gezegd, rustig genoemd - in Apple's Worldwide Developers Conference (WWDC) 2015-conferentie.

Onder een tabblad met de naam Seksuele Gezondheid, nodigt de bijgewerkte Gezondheid-app u uit om elke keer dat u seks hebt op te nemen, inclusief de tijd dat u het hebt gedaan en of u al dan niet bescherming hebt gebruikt.

heb je er een handschoen op gedaan

De onafhankelijke rapporten:

... kunnen gebruikers die gegevens dan zien in een grafiek of in een numerieke uitlezing. Ze kunnen die informatie vervolgens delen met andere apps.

We begrijpen hoe deze nieuwe functies nuttig kunnen zijn voor mensen die een baby proberen te maken. Ze gaan zelfs goed met de prachtige selectie van apps die je probeert te bedenken die al op de markt is.

Maar als u uw huiswerk niet doet, kunnen deze functies ernstige gevolgen hebben voor uw privacy.

Deel mijn seksuele activiteit

Het probleem met het bijhouden van uw seksuele activiteit op uw iPhone gaat niet over de beveiliging van iCloud.

Wanneer u uw gezondheidsgegevens deelt met andere apps op HealthKit, deelt u uw gegevens ook met de ontwikkelaar van die apps.

Er zijn tienduizenden apps, gemaakt door tienduizenden ontwikkelaars, in de iTunes App Store. En de meeste zijn bedrijven waar je nog nooit van hebt gehoord.

Gelukkig vereist Apple dat alle apps met toegang tot HealthKit een privacybeleid hebben, dus het is aan jou om dit beleid te lezen voordat je deze apps je meest intieme details verstrekt.

Maar waarom, vraag je je misschien af, verschijnen deze functies voor reproductieve gezondheid nu op de iPhone??

iOS 9: gezondheid voor vrouwen?

De nieuwe functies voor reproductieve gezondheid maken deel uit van Apple's inspanningen om betere functies voor vrouwen te bieden. Andere nieuwe functies van de Health-app zijn onder andere trackingperioden, cervicale slijmkwaliteit en meer. Deze functies zijn handig om je lichaam te begrijpen, gegevens over je gezondheid met je arts te delen en je voortgang te volgen als je een baby probeert te krijgen.

Maar stel jezelf deze vragen:

Gaat het goed met het delen van je meest intieme gegevens met softwareontwikkelaars die je niet kent?

Gaat het goed met een idee van een grafiek van je seksuele activiteit ergens op de server van een bedrijf??

Gaat het goed met een vreemde die de kwaliteit van je baarmoederhalsslijm kent??

Zo ja, dan cool. Macht aan jou.

Als dat niet het geval is, kun je beter wegblijven van de nieuwe Reproductive Health-functies van iOS 9. Omdat soms alle technologie in de wereld beter kan dan goede pen en papier. Of je kleine zwarte boekje.

U leest #WTFWoensdag, onze wekelijkse blik op de nieuwste bedreigingen voor uw online privacy. Ken iemand met een iPhone die dit verhaal zou moeten lezen? Deel het met hen!

De #WTFWed Wednesday van ExpressVPN brengt rare, schokkende en enge verhalen over gegevensprivacy - rechtstreeks uit het nieuws. Denk je dat jouw privacy van jou is? Denk nog eens goed na. Je zult je ongemakkelijk voelen. Je zult woedend zijn. Je zult denken: "WTF ?!"

Like deze post? Haat het? Lees meer horrorverhalen over de inbreuk op uw privacy in ons #WTFWed Wednesday-archief.

iOS 9 kan je seksleven bijhouden - #WTFWoensdag
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.