Hoe Target de geheimen van zwangere tieners steelt – #WTFWed Wednesday

[ware_item id=33][/ware_item]

doelwit steelt de geheimen van zwangere meisjes


De #WTFWed Wednesday van ExpressVPN brengt rare, schokkende en enge verhalen over gegevensprivacy - rechtstreeks uit het nieuws. Denk je dat jouw privacy van jou is? Denk nog eens goed na. Je zult je ongemakkelijk voelen. Je zult woedend zijn. Je zult denken: "WTF ?!"

Je dacht echt dat jouw geheimen van jou waren om te bewaren, jij niet?

Nou sorry. In het tijdperk van big data en minimale privacy zijn uw geheimen eigendom van bedrijven. Bedrijven met voldoende informatie over u om uw koopgedrag op enge manieren te ontcijferen. Om de patronen van je alledaagse leven te vergelijken met miljoenen andere klanten. Om meer over jou te weten dan je beste vriend, je partner of zelfs je eigen ouders.

Oh, je wilde toch niet dat je ouders je belangrijkste vertrouweling zouden zijn? Nou, dat is ook jammer. Of tenminste, het was jammer voor een Minneapolis middelbare schoolstudent die cacaoboterlotion en magnesiumtabletten bij Target met haar creditcard kocht.

Voor haar - laten we haar Sara noemen - voor Sara was de kat uit de luiertas. De mal was omhoog. Het geheim van Sara - dat ze zwanger was geworden - was ontsloten door de data-analisten van Target.

En voor Sara, evenals haar vader, zouden de dingen heel, heel eng worden.

We willen alles weten

“We wisten dat als we ze in hun tweede trimester konden identificeren, er een goede kans was dat we ze jarenlang konden vastleggen.

“We willen alles weten wat we kunnen.

"Zodra we ze van ons luiers laten kopen, gaan ze ook al het andere kopen ... Binnenkort koop je ontbijtgranen en papieren handdoeken bij ons en blijf je terugkomen."

Dat is Andrew Pole, een data-analist bij Target, die spreekt tegen een New York Times journalist kort voordat zijn werkgever Pole het zwijgen oplegde en de auteur van de NY Times-functies uit zijn kantoren verbood.

Hij heeft het over zwangere vrouwen - inclusief tieners - en de gegevens die Target verzamelt telkens wanneer een van de 70 miljoen klanten iets koopt met hun creditcard.

Wanneer u al die miljoenen aankooprecords bij elkaar brengt en analyseert, ontstaan ​​er vreemde patronen. Patronen zoals: wanneer een vrouw plotseling cacaoboterlotion en magnesiumsupplementen begint te kopen (net zoals Sara deed), is er een zeer grote kans dat ze zwanger is.

Met al zijn massa's klantgegevens kan Target zelfs voorspellen in welke maand de baby komt.

Wat gebeurt er wanneer het big data-systeem van Target een zwangere vrouw identificeert? Het verzendt automatisch een couponboek met kortingen voor luiers en meer. Zodat het bedrijf kan "Leg ze jaren vast."

Dat is precies wat Sara overkwam. En dat was het einde van haar zwangerschapsgeheim. Target was haar meest privé, meest kwetsbare moment binnengeslopen. En voordat ze de kans kreeg om zelf te beslissen wat ze vervolgens ging doen, kwam Target's zwangerschapskortingsmailer in verkeerde handen.

Boze vader

Laten we zeggen dat het een heldere winterochtend was. De vader van Sara liep een Target-winkel in Minneapolis binnen en vroeg om de manager te spreken.

"Waarom stuur je in godsnaam kortingsbonnen voor wiegjes en luiers naar mijn tienerdochter?" Vroeg hij te weten. "Probeer je haar aan te moedigen zwanger te worden?"

De manager schaamde zich een beetje. Onzeker over wat er was gebeurd of waarom, kon hij zich alleen maar verontschuldigen.

Maar Andrew Pole, de Target data-analist die oorspronkelijk dit hele verhaal vertelde, wist waarom. En het is precies zoals je al hebt geraden.

Target wist dat Sara zwanger was voordat ze het aan een andere levende persoon had verteld. En door zijn invasieve data- en marketingsystemen had het bedrijf haar privacy weggenomen.

Doel is ook niet alleen. Elke grote winkelketen wil uw gegevens verzamelen en ze analyseren allemaal koopgewoonten om meer over u te weten te komen. Sommige zijn subtieler dan anderen, maar ze doen het allemaal.

Dus als je dacht dat je jouw geheimen moest bewaren? Misschien kennen je favoriete winkels ze al!

Dat is allemaal van ons voor de editie van #WTFWed Wednesday deze week. Heeft dit verhaal je aan het denken gezet, "WTF?" Deel het met iemand van wie je houdt. Laat hen weten dat je om hen geeft.

Like deze post? Haat het? Lees meer horrorverhalen over de inbreuk op uw privacy in ons #WTFWed Wednesday-archief. Je weet dat je het niet kunt laten ...

Hoe Target de geheimen van zwangere tieners steelt - #WTFWed Wednesday
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.