Hoe privé zijn uw fitness-apps? 5 tips om ze veiliger te houden

[ware_item id=33][/ware_item]

your-SmartWatch-is-watching-you


Fitness-apps kunnen eindelijk aanslaan, maar hun privacy-instellingen zitten vast achter de startlijn.

Slechts een paar weken geleden bracht het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid en Human Services een rapport uit waarin populaire technologiebedrijven werden aangespoord om meer privacy-instellingen toe te voegen aan hun gezondheidsapps.

Terwijl fitness wearables zoals Fitbit oorspronkelijk alleen stappen registreerden, kunnen nieuwere apparaten alles registreren, van uw geografische locatie tot hartslag, slaappatronen, verbruikte calorieën en meer. Dit kan geweldig zijn voor gebruikers om hun gezondheids- en dieetgewoonten bij te houden, maar het is nog beter voor adverteerders en verzekeringsmaatschappijen.

Stel je eens voor dat een bedrijf de mogelijkheid heeft om een ​​claim goed te keuren of te weigeren, gewoon op basis van de records van je fitness-app ... ja, het is mogelijk.

Voor sommige apps is het eerst fitness, daarna privacy

Hier gaan dingen van eng naar ronduit angstaanjagend: in een rapport van Canada's Open Effect en Citizen Lab van de Universiteit van Toronto konden experts laten zien hoe hackers niet alleen kunnen zien welke gegevens uw fitness-app verstuurt, maar ook kunnen wijzigen.

In het rapport, getiteld "Every Step You Fake", worden technologiebedrijven opgeroepen betere privacy-instellingen in hun apparaten op te nemen. Volgens de onderzoekers:

"Consumenten verdienen het om beter geïnformeerd te zijn over de privacy- en beveiligingspraktijken van fitness-volgsystemen."

ExpressVPN is het hiermee eens, dus heb een lijst met tips samengesteld om uw privacy te verbeteren terwijl u aan het werk gaat.

Tip 1: Gebruik een alias bij het maken van een nieuw profiel

Uw smartwatch volgt u en het is nog steeds onduidelijk welke informatie wordt verzonden. Om uw privacy te beschermen, stelt ExpressVPN voor dat u een alias gebruikt om een ​​nieuw profiel op uw app te maken. Ook het uitschakelen van Bluetooth en het gebruik van een sterker wachtwoord zijn eenvoudige stappen die u kunt nemen om potentiële stalkers te dwarsbomen.

Tip 2: Controleer tot welke gegevens uw fitness-app toegang heeft en wat deze deelt

Delen hoeveel stappen je tijdens de lunch hebt genomen, is één ding, maar het delen van je onregelmatige stoelgang na die lunch taco bowl is waarschijnlijk veel, veel te ver. Zorg ervoor dat u weet welke informatie uw app deelt en zorg ervoor dat u deze beperkt tot zo min mogelijk. Als je kunt, houd je dan aan de basisinstellingen en beperk je de toegang tot gegevens waarvan je denkt dat de app deze niet nodig heeft.

Tip 3: werk uw apps altijd bij

Nieuwe updates zijn vervelend, maar ze bestaan ​​niet voor niets. Elke keer dat uw app u vraagt ​​om bij te werken, is dat meestal om een ​​van de volgende twee redenen: er is een nieuwe patch om een ​​beveiligingslek te dekken, of er is een nieuwere, betere app beschikbaar. Hoe dan ook, een paar minuten duren om uw app bij te werken is een kleine prijs om te betalen voor de enorme boost in privacy.

Tip 4: Zorg ervoor dat uw apps HTTPS gebruiken

Hoewel bijna elke fitness-app tegenwoordig wifi gebruikt om gegevens te delen, doen ze dat niet allemaal op een beveiligde server. Het gebruik van HTTPS is geen groentje en ExpressVPN was verrast om te zien hoeveel populaire apps, zoals de Garmin Vivosmart, deze niet gebruiken. Zorg ervoor dat uw app een beveiligde server gebruikt om uw gegevens over te dragen en op te nemen. Als ze dat niet zijn, is het misschien tijd om een ​​nieuwe app te vinden.

Tip 5: Controleer regelmatig of uw gegevens correct zijn

In het bovenstaande rapport konden experts sommige apps misleiden tot het genereren van valse gegevens. Dit kan niet alleen uw persoonlijke gezondheidsdoelen beïnvloeden, maar ook uw informatie overlaten aan derden. Wanneer u naar uw gegevens kijkt, moet u ervoor zorgen dat de informatie correct is. Als dit niet het geval is, is de kans groot dat iemand anders ermee knoeit.

Blijf Fit. Blijf gezond. Blijf privé.

Het is niet zo dat je fitness-apps moet vermijden, maar dat je dit voorzichtig moet doen.

Door de bovenstaande tips te volgen, blijft u fit en blijft u ook veilig.

Uitgelichte afbeelding: Unsplash (afbeelding is bewerkt)

Hoe privé zijn uw fitness-apps? 5 tips om ze veiliger te houden
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.